Tarifa – tips van een local

Toen Marina tien jaar geleden in Londen woonde, zag ze met eigen ogen hoe remote werken in opkomst was. Niet alleen daar, maar door heel Europa ontstonden gemeenschappen van digital nomads. Marina vroeg zich af waarom dit in Spanje nog niet van de grond kwam. Ze besloot het heft in eigen handen te nemen en ze verhuisde terug naar haar geboorteland om in Tarifa zelf een digital nomad community te starten.

Marina Pabón - grondlegger digital nomad scene tarifa

Marina

Wie: Marina Pabón

grondlegger digital nomad scene van Tarifa

Coworking in Tarifa

Coworking in Tarifa

Digital nomads Tarifa

In acht jaar tijd groeide deze gemeenschap van nul naar zevenduizend leden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Ze had heel wat overtuigingskracht nodig om de gemeente aan haar kant te krijgen, maar inmiddels zien ook zij wat voor voordelen digital nomads met zich meebrengen. Door hen is Tarifa het hele jaar door levendig, zelfs in de koelere wintermaanden. Daarnaast zorgen ze voor betere voorzieningen, zoals sneller internet, en geven ze een boost aan de economie. Een win-win situatie waar iedereen van profiteert.

Volgens Marina is er geen stad waar locals, surfers en nomads op zo’n intensieve manier samenleven, werken en feesten. Sinds corona is remote werken alleen nog maar populairder geworden en daardoor blijft de gemeenschap groeien en bloeien. Met Marina aan het roer, heeft Tarifa de perfecte kapitein.

Strand van Tarifa

Strand van Tarifa – bron: Atlas Beach Tarifa

Haar ultieme Tarifa tips

De beste plekken om nieuwe mensen te ontmoeten

Cocotera is een coworking/coliving space die ik een aantal jaar geleden zelf heb opgericht. Hier wonen en werken digital nomads samen in een huis. Het is een soort landginsbaan voor nieuwkomers in Tarifa. Een plek waar vanuit je rustig kunt aarden en verkennen.

Op de app Wozin posten mensen hun plannen voor die dag waarop jij kunt aanhaken. Van hiken in de bergen tot een biertje op het strand of surfen in de zee: wie zin heeft in gezelschap, vindt op Wozin altijd wel iemand.

Een andere tip is de Digital Nomad Tarifa Facebook groep. Dit is de verzamelplaats voor alle digital nomads in Tarifa. De zevenduizend leden plaatsen hier dagelijks hun plannen, daarnaast vindt je er ook informatie over evenementen, scholen, sporten, spullen en accommodaties.

Werken bij La Cocotera

Werken bij La Cocotera

De mooiste plek om te overnachten

Er zijn fijne hostels in de stad, maar als je echt iets moois wilt proberen zou ik voor La Duquesa gaan, dan slaap je in de oude Moorse stadsmuur met uitzicht op de Noord-Afrikaanse kust. Zowel van binnen als van buiten is deze plek adembenemend.

La Duquesa Tarifa

La Duquesa

De lekkerste tapas

De ultieme tip is El Lola. Een plek waar locals en nomads samenkomen en dat is niet voor niets. Voor weinig geld eet je hier ongelofelijk goed en met een beetje geluk pak je ook nog een flamencoshow mee.

Het leukste café

Mijn ultieme favoriet is Café Tarifa aan de Av. de la Constitución. Je hebt hier vaak livemuziek en heel Tarifa komt er samen. Rafa, de eigenaar, is een fantastische, nieuwsgierige man, die dol is op nieuwe mensen. Twee keer per week organiseert hij hier ook salsales. Zelfs voor mensen met twee linkerbenen is dit een aanrader.

De plek waar je leert kiten als een pro

Ze houden er haast niet over op hier, de wind. De een vervloekt ‘m, de ander kan niet zonder ‘m. Waar de kiters beteuterd zijn op een windstille dag, zitten anderen met hun handen in het haar wanneer er voor de zoveelste dag immens hard waait. De beste plek om te leren kiten is de school van Pepe: Lost Elementos. Met humor, geduld en eerlijke kritiek sta je bij hem in no time zelfverzekerd op het water.

Kiteschool Lost Elementos

Pepe, de eigenaar van Lost Elementos

Mijn favoriete strand

Mijn favoriete strand is Los Lances, een eindeloos zandstrand waar het, zeker in de herfst en de winter, rustig is. Na een dag zonnen, rol je zo door naar de Chiringuito Waves Beach Bar. Een hele gezellige strandtent waar in de zomer de leukste feestjes zijn. In het weekend draai ik er zelf ook af en toe als DJ.

Zonsondergang - bron: Atlas Beach Tarifa

Zonsondergang – bron: Atlas Beach Tarifa

De lekkerste koffie

Als koffieliefhebber kom je in Tarifa zeker aan je trekken. Er zijn meerdere fijne lunchtentjes waar je goede koffie hebt, met, voor wie wil, plantaardige melk. Populair zijn Numero C, Bonjour en Cafe 10.

bonjour - de lekkerste koffie in Tarifa

Bonjour

Een gezonde lunch

Omdat Tarifa een sportieve stad is, stikt het van de gezonde hotspots. Gelukkig maar! Erg goed zijn Powerhouse en Surla, recht aan het strand, maar ook bij Café Tarifa is het goed vertoeven.

Surla Tarifa

Surla Tarifa

Eveline
Laatste berichten van Eveline (alles zien)
  1. Van dit verhaal word ik toch wel erg enthousiast, ben nog steeds zoekende naar werk dat bij deze lifestyle past, heb me vast aangemeld bij de facebookgroep!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>