Top 5 Egypte tips

Nu het op politiek gebied gelukkig weer wat rustiger wordt reizen er opnieuw veel mensen af naar het prachtige Egypte. Daarom geven wij vijf handige tips voor een zorgeloos verblijf.

1. Kleed je slim
In Cairo wonen veel Westerlingen. Verruil je korte broek, rugzak en zonnebril voor een lange broek en een krant onder de arm en vermijd daarmee ongevraagde aanbiedingen van zelfbenoemde gidsen, sjofele touroperators en andere ritselaars. Vrouwen, kleed je niet te bloot. Egypte is een islamitisch land, toon respect en je krijgt het terug.

2. Onderhandel
Misschien houd je er niet van, maar in Egypte ontkom je er niet aan: onderhandelen over prijzen. Niet alleen voor souveniers, maar zeker ook bij een taxirit of dagelijkse boodschappen.


3.Verloochen je afkomst
Vermijd het “kijken, kijken, niet kopen”, ook hier worden Nederlanders constant aangeklampt door verkopers, ritselaars en bedelaars. Zeg dat je uit Estland of IJsland komt en een weldadige stilte zal volgen.

4. Voorkom cultuurmoeheid
Bezoek per dag niet te veel musea en monumenten. In alle rust een selectie bekijken is veel aangenamer dan tempelmarathons.

5. Durf een bullebak te zijn
Vriendelijkheid werkt helaas niet altijd in Egypte. Durf met de vuist op tafel te slaan als iets je niet bevalt.

Bonustip van onze kant: reizen naar Egypte zijn momenteel extra voordeling, onder andere bij Kras, Baobab, OAD Reizen, Peter Langhout en Egypte Online.

  1. Brian zegt:

    Over tips 3 en 5 valt veel over te zeggen. Ikzelf ben drie jaar geleden in Egypte geweest en het is mij zeer bevallen. Om verkopers, ritselaars en bedelaars van je af te houden, hoef je je afkomst niet te verloochenen. Dat gaat ver. Laat gewoon aan verkopers en ritselaars zien dat je geen interesse hebt in wat ze te bieden hebben. Om je als een bullebak te gedragen gaat ook te ver. Blijf dichtbij jezelf. Een goede advies is om wel altijd op je hoede te blijven voor bepaalde figuren. Zoals in elk land heb je wel van die rotte appels, maar om ze nou over één kam te scheren, dat kan ook weer niet.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>