Tips voor beginnende backpackers

Backpacken is leuk, avontuurlijk en natuurlijk ook ontzettend spannend. Zeker als je besluit om in je eentje te gaan reizen, of als je nog nooit eerder bent wezen backpacken. Meestal gaat het reizen echter vanzelf als je eenmaal op je eerste bestemming bent aangekomen. Je leert nieuwe mensen kennen, maakt kennis met de cultuur van een onbekend land en je zult waarschijnlijk de tijd van je leven hebben. Voor een geslaagde reis is een goede voorbereiding echter belangrijk. We zetten een aantal nuttige tips op een rijtje.

Tips voor beginnende backpackers

Een overzicht van tips voor beginnende backpackers

Staar niet blind op je reisgids

Een reisgids is natuurlijk erg handig en het kan je helpen met het uitstippelen van een route. Ook voor de toeristische hotspots is een reisgids goed om te hebben. De beste tips krijg je echter van locals en medereizigers. Sta dus open voor nieuwe ervaringen en laat je ook eens adviseren door een inwoner van het land of een meer ervaren reiziger. Deze mensen weten je vaak naar de bijzondere plekjes te leiden die niet in de reisgids genoemd worden. We schreven eerder al over reizen met locals.

Pak verstandig in

Het is een echte beginnersfout om te veel in te pakken. Vooral wat kleding betreft heb je helemaal niet zoveel nodig. Neem een aantal multifunctionele kledingstukken mee en zorg liever dat je ruimte hebt voor essentiële zaken zoals bijvoorbeeld een stevig paar schoenen, goede zonnebrand en muggenspray. Laat ook wat ruimte over in je backpack voor spullen die je wellicht op reis aan wilt schaffen.


Reis langzaam en plan niet te veel

Nog zo’n beginnersfout. Veel beginnende backpackers plannen veel te veel in een te korte tijd. Hierdoor ben je alleen maar aan het reizen en krijg je helemaal niet de kans om echt te genieten van de omgeving. Doe liever iets minder en blijf wat langer hangen op één plek. Je zult zien dat dit voor veel meer ontspanning en reisplezier zorgt.

De mooiste reiservaringen ontstaan weg van de massa

De mooiste reiservaringen ontstaan weg van de massa

Blijf daarnaast flexibel. Als je hele reis al vast ligt, loop je veel leuke dingen mis. Een stukje op reizen met nieuwe vrienden, iets langer blijven plakken omdat het ergens veel leuker is dan je aanvankelijk dacht, een paar dagen bijkomen op het strand… Langzaam en flexibel reizen zorgt voor meer reisplezier.

Houd een reisdagboek bij

Tijdens het reizen ben je vaak zo druk bezig dat het wat discipline vergt om een reisdagboek bij te houden. Toch is dit erg aan te raden. Herinneringen vervagen namelijk snel en het is toch zonde om die onvergetelijke reis, nou ja, te vergeten. Neem daarom de tijd om elke paar dagen in je dagboek te schrijven. Maak het zo gek als je wilt; van het bijhouden van een simpel Word bestand tot het maken van een plakboek met foto’s, treinkaartjes en andere herinneringen, je zult er geen spijt van hebben.

Een dagboek bijhouden tijdens je backpack reis is ontzettend leuk, ook voor later

Een dagboek bijhouden tijdens je backpack reis is ontzettend leuk, ook voor later

Kies voor lang parkeren op Schiphol

Wat is er lekkerder dan na je reis direct in je auto te kunnen stappen? Je hoeft niet uitgeput de trein in, of te wachten tot een familielid je komt oppikken. Als je je auto via lang parkeren op Schiphol zet, staat ‘ie bovendien veilig, zodat jij zonder zorgen op reis kan. Bovendien hoef je voordat je reis begint geen halve dag van tevoren te vertrekken met de trein. De shuttle bus pikt je op vanaf de parkeerplaats en zet je op vier minuten lopen van de vertrekhal af.

Meer tips voor beginnende backpackers

Heb je zelf nog leuke, handige tips voor (beginnende) backpackers? Laat het ons weten!

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>