Tips voor lastminute reizen

Ben je van plan om deze zomer een last minute reis te boeken? Doen! Want je bent stukken voordeliger uit, mits je het goed aanpakt. Bij het boeken van een lastminute vakantie zijn er namelijk wel een aantal zaken waar je op moet letten wil je niet bedrogen uitkomen. Welke dit precies zijn hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Volg je onderstaande tips op dan kan er weinig misgaan en kun je binnenkort genieten van een welverdiende én goedkope vakantie!

Lastminute reizen

Lastminute reizen kunnen spannend en avontuurlijk zijn, maar ze vereisen ook wat extra planning en voorbereiding. Hier zijn enkele blogtips voor lastminute reizen:

1. Paspoort nog geldig?

PASPOORTBoek je een lastminute vakantie dan kan het maar zo zijn dat je al binnen enkele dagen de Nederlandse bodem verlaat. Niks mis mee, maar dan wil je op de luchthaven natuurlijk wel graag door de controles komen. Bij veel reisbestemmingen is het de regel dat je paspoort bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Denk daarnaast ook aan zaken als het aanvragen van een visum, in sommige landen is dit verplicht.

2. Vaccinaties nodig?

Zijn er vaccinaties nodig voor de bestemming van jouw lastminute reis? Boek je een week voor datum van vertrek en blijk je vaccinaties nodig te zijn dan is het vaak al te laat. Laat je van tevoren goed informeren en voorkom zo teleurstellingen.

gezond op reis

3. Wat zeggen anderen?

Tegenwoordig kun je online eenvoudig en snel checken of het hotel of appartement waar je verblijft een goede beoordeling heeft. Het advies is om dit altijd te doen, maar in het geval van een de populairste bestemmingen voor een lastminute al helemaal. Prima dat je minder betaalt voor je vakantie, maar dan wil je natuurlijk alsnog wel van alle gemakken en comfort zijn voorzien, toch?

4.Extra kosten?

Let goed op eventuele extra kosten bij het boeken van je verblijf. Soms zijn de vermelde prijzen niet all inclusive en betaal je uiteindelijk nog extra kosten voor het gebruik van Wi-Fi, schoonmaak of in sommige gevallen zelfs elektra.

5.Wanneer lastminute reizen boeken?

Uit onderzoek is gebleken dat in het weekend de prijzen van reizen vaak omhoog worden gegooid door aanbieders. De reden hiervoor is dat algemeen bekend is dat mensen vaker in het weekend een vakantie boeken omdat ze er dan echt even goed de tijd voor kunnen nemen. Het advies is dan ook om doordeweeks te boeken en dan bij voorkeur, om maar even heel specifiek te zijn, op dinsdagmiddag rond lunchtijd.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>