Top 5 reisverzekering tips

Tijdens het reizen maak je mooie avonturen mee, zie je hoe mensen in andere culturen leven en kom je tot rust. Reizen is echter niet zonder risico's. Je kan onderweg ziek worden of een ongeluk krijgen en de extra medische kosten, extra overnachtingen of het vroegtijdig beëindigen van de vakantie kunnen veel geld kosten. Op zo'n moment komt een reisverzekering heel goed van pas. Hierbij 5 tips voor het vinden van de juiste reisverzekering die past bij jouw wensen en jouw portemonnee.

doorlopende reisverzekering

#1 Kortlopende of langlopende reisverzekering

Een belangrijke overweging die je moet maken is de keuze tussen een kortlopende of langlopende verzekering. Een langlopende reisverzekering is voordeliger wanneer je meer dan één keer per jaar twee weken op vakantie gaat. Het is natuurlijk ook belangrijk om hierin mee te nemen dat hoe vaker je op reis gaat hoe beter het is altijd verzekerd te zijn. Wanneer jij voor elke reis een kortlopende verzekering moet afsluiten dan is het wachten op een keer dat je dit vergeet. Het kan heel vervelend zijn om achteraf te ontdekken dat je vergeten bent je kortlopende reisverzekering af te sluiten.

#2 Goedkoop is niet altijd beter

verzekeringen tipsAlle verzekeraars hebben verschillende prijzen voor het afsluiten van een reisverzekering. Hierbij moet je wel bedenken dat een duurdere verzekering vaak ook kwalitatief beter is. Je hebt dan vaak dat je bij meer situaties aanspraak kan maken op de verzekering. Ook de hoogte van de dekking en de service zal beter zijn. En wellicht het eigen risico lager. Wij raden je aan om goed te kijken welke verzekering en reisverzekeraar het beste bij jou past. Ga er in ieder geval niet automatisch van uit dat een goedkope reisverzekering voor jou de beste keuze is.

#3 Reisverzekering vergelijken

Bij elke verzekering loont het om te vergelijken. Bij het afsluiten van een reisverzekering kan je gebruik maken van veel handige vergelijkingstools op internet. Je kan op veel verschillende websites zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering vergelijken. Een switch van reisverzekeraar is ook binnen no time gemaakt.

verzekeren op reis

#4 Extra modules

Wees altijd kritisch bij het afsluiten van extra modules. Het is wellicht verstandiger om een aantal extra modules achterwegen te laten mocht je deze niet direct nodig hebben. Je kan namelijk bij bijna elke reisverzekeraar je extra modules elk moment in of uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan een wintersportdekking. Dit kan sowieso bij FBTO en Unive.

reisverzekering wintersport

#5 Maximum aantal dagen op reis

Mocht je geïnteresseerd zijn in een doorlopende reisverzekering dan moet je altijd het maximum aantal dagen waarvoor de dekking geldig is bekijken. Je wilt niet dat je zo meteen drie maanden op vakantie gaat, maar dat de reisverzekering alleen voor twee weken geldig is. Dat kan natuurlijk vervelende situaties opleveren.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>