Dropbox – travellers backup!

Zelden zijn wij zo enthousiast over de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van een online back-up programma als het hier verder te bespreken Dropbox.

Online back-up programma voor reizigers

Als actieve reizigers zijn we al enige tijd op zoek naar een online programma om onze reisverhalen, foto’s en video’s op te slaan. Misschien herken je het wel, telkens maar op zoek zijn naar die ene reisfoto of dat specifieke reisverhaal dat je ooit geschreven had maar nog niet op internet hebben gepubliceerd. Stond deze nu op mijn Iphone, mijn vriendin’s Blackberry of toch op onze gezamelijke laptop? Of had ik deze nu al opgeslagen op mijn thuis-pc?

Dropbox biedt zo veel online mogelijkheden dat er voor elke computergebruiker wel een toepassing te bedenken is

2 GB gratis opslagruimte

Dropbox biedt zo veel online mogelijkheden dat er voor elke computergebruiker wel een toepassing te bedenken is. Deze synchronisatie- en back-uptool biedt gratis online opslagruimte en synchroniseert de inhoud hiervan snel en efficiënt met de lokaal opgeslagen bestanden op al je apparaten. Maar, en dat is uniek aan deze applicatie: een Dropbox-account kan vanaf meerdere computers worden beheerd waardoor online opgeslagen bestanden vanaf meerdere locaties kunnen worden benaderd! Hoewel er ook alternatieve synchronisatie- en back-uptools zijn, is geen enkele zo gebruiksvriendelijk als Dropbox.

Eenmaal verslingerd aan Dropbox vraag je je af hoe je het ooit zonder hebt kunnen doen…
Meer weten? Check de website.

Martijn
  1. Erg handige service.
    Wij gebruiken Dropbox ook om onze (vakantie) foto’s te delen met onze familie en vrienden. Deze kunnen we per email uitnodigen voor Dropbox, voor iedere verstuurde uitnodiging krijg je 250 MB extra ruimte in je account tot 10GB is bereikt. We kunnen precies instellen welke personen welke map met foto’s kunnen bekijken, dus privace genoeg.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>