Tips voor slapen in een vliegtuig

Binnenkort ga je lekker op vakantie. Een nadeel, je vlucht vertrekt midden in de nacht. Als je toch nog een beetje fit wil aankomen op je bestemming is even slapen in het vliegtuig geen overbodige luxe. We hebben samen met www.goedkoperondreis.com wat handige en leuke tips op een rij gezet voor slapen in een vliegtuig. Fijne vlucht, slaap lekker!

Kies de juiste vlucht

Als je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit vluchttijden, kies dan degene die het best past bij je natuurlijke slaapritme. Bij voorkeur een vlucht die 2 uur vertrekt voordat je normaliter naar bed zou gaan. Dan kan je lichaam even wennen en zich klaar maken voor de nachtrust.

Kies de juiste stoel

Helaas heb je het vaak niet voor het zeggen wie er naast je zit. Maar je bent al op de helft naar een goede rust bij de keuze van de juiste stoel. Ben je van plan om te slapen in het vliegtuig, ga dan voor een stoel aan het raam. Dan hoef je de schouder van je buurvrouw of buurman niet te gebruiken als kussen en hoef je niet op te staan als hij of zij de benen wil strekken of naar het toilet wil gaan.

Kies de juiste kleding

Je Super Groover of Dora pyjama aantrekken gaat misschien te ver, maar zorg voor lekkere ruime, warme kleding. En zorg ervoor dat je geen koude voeten hebt, neem een extra paar sokken mee als je een koukleum bent. En een lekkere sjaal, niet alleen handig als je het koud krijgt, maar je kunt hem ook als kussentje gebruiken.

Koop een staatslot

De mooiste oplossing is waarschijnlijk een eigen suite waarmee een aantal exemplaren van de Airbus A380 zijn uitgerust. Helaas is zo’n First Class-ticket voor de meeste gewone reizigers niet te betalen. Waar je voor een retourticket van Amsterdam naar Dubai met Emirates voor Business Class zo’n € 2.700,- betaalt, kost een retourtje First Class al snel het dubbele.

De first class suite van Singapore Airlines.

De first class suite van Singapore Airlines.

De ‘Leave Me Alone’ reiskit

Het ziet er niet uit maar een slaapmasker doet wonderen. Nu nog goede oordoppen (de FlyFit oordopjes van Alpine zijn een echte aanrader) in en wat slaapverwekkende muziek opzetten (ik kies zelf altijd voor een willekeurige cd van Marco Borsato..) en voilá, oogjes dicht en snaveltje toe! Bijkomend voordeel: je hebt ook minder last van de stewards en stewardessen met hun irritant rammelende karretjes.

De ‘Eat, cheers & sleep’ methode

Tja, onze zelf bedachte slaapmethode voor op reis: eet en drink altijd iets voordat je het vliegtuig in gaat. En dan bedoelen we niet koffie, cola of alcohol. Proost op een goede vlucht met een glas water, vruchtensap of thee. En bij aankomst op je bestemming mogen uiteraard alle remmen los ;-).

Infographic ‘slapen in een vliegtuig’

tips slapen in vliegtuig

Hoe slaap jij in een vliegtuig?

We hebben inmiddels een schat aan ervaring op het gebied van nachtvluchten, en ik moet toegeven dat wij stiekem altijd best genieten van het niets moeten. En deze tips helpen ons in ieder geval om toch een aantal uurtjes te kunnen slapen per vlucht en zodoende iets fitter op de bestemming aan te komen.

Wat zijn jouw tips om te kunnen slapen in een vliegtuig?

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>