Romantisch Oostende

Niets zo gezellig en ontspannend als een weekendje weg met twee. In België gaat men haast traditioneel naar zee. En er zit iets in: een avondlijke strandwandeling, een nachtje op hotel en een dinertje op de dijk. Wie vindt dat niet heerlijk?

Oostende

Reishonger bezocht de “Stad aan Zee” op uitnodiging van Toerisme Oostende en gaf het haar ‘stamp of approval’.

Doen

Oostende is de stad waar Marvin Gaye zijn monsterhit Sexual Healing schreef. Wil je weten hoe en waarom? Treed in zijn voetsporen en volg de audiovisuele wandeling met Ipod dwars door Oostende. Deze wandeling van bijna twee uur wordt begeleid door de stem van onder andere Marvin Gaye zelf, Jan Hautekiet en Patrick De Witte.

Wie liever op eigen houtje de stad in trekt, zal al gauw ontdekken dat Oostende een winkelparadijs is. Populaire ketens wisselen af met exclusieve en eigenwijze boetieks. Wie moe wordt, duikt even de cocktailbar Histoire D’o binnen voor een heerlijke cocktail. Hun rumcocktails brengen je in no time in hogere sferen.

Eten

Van wandelen aan zee krijg je honger. En dat hebben ze goed begrepen in Oostende. De ontelbare brasseries, ijssalons en zelfs de vismarkt spelen er handig op in. Genoeg voor elke fijnproever.

Wie echter wil gaan voor een goed diner, kan best terecht in het Italiaanse bistro Marina. Dit restaurant, dat je terugvindt op de dijk, heeft het label ristorante italiano. Dit label wordt door de Italiaanse overheid enkel uitgereikt aan restaurants die de ware Italiaanse cultuur dragen. Met gerechtjes als tagliolini met boschampignons, truffel en ganzenlever, ossobuco en waarlijk de beste tiramisu in Vlaanderen, is dit een van de betere Italiaanse restaurants die er te vinden zijn.

Marina

Snoepen

Naast de restaurantjes en bistro’s vindt je in Oostende een goed bewaard geheim: chocolaterie Olivier Willems. Deze chocolatier maakt pralines en eigen creaties van kwaliteitschocolade. Zo verfijnd van smaak. En natuurlijk ontbreken de chocolade zeevruchten niet.

Slapen

Oostende biedt verschillende (soorten) verblijfplaatsen, waaronder huurhuisjes en –appartementjes, kleine hotelletjes en B&B’s op de dijk. Maar wat er simpelweg uitspringt, is het Thermae Palace Hotel. Niemand kan naast dit hotel kijken, dat met zijn gaanderijen op de dijk zelf aansluit.

Dit hotel in Art Decostijl, in 1933 geopend door Koning Albert l, omhelst luxueuze kamers, spa-faciliteiten, conferentiezalen en een meer dan goede brasserie. Intussen heeft dit hotel heel wat jaartjes op de teller en dat merk je aan de ietwat tanende grandeur. Maar vreemd genoeg voedt dit de charme van dit buitengewone hotel. De kamers zijn nog steeds zoals ze ooit waren, met een beetje extra, moderne luxe, zoals boxspring-bedden, een jacuzzi op de kamer en een flatscreen. Ideaal dus voor een nacht in stijl.

Thermae Palace

Latest posts by Lotte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>