Natuur in België

Vlaanderen kent tal van kleine natuurgebieden en prachtige reservaten. Samen met Lekkerwegtips.nl nemen we je mee naar ‘onontdekte natuurgebieden’ in Vlaanderen. Deze natuurgebieden zijn de ideale plek voor een vakantie dichtbij huis. Je kunt hier goed tot rust komen of juist sportieve activiteiten ondernemen, zoals fietsen en wandelen. Ook zijn deze plekken goed te combineren met een bezoek aan een populaire Belgische stad.

Groen onder Brugge

Vlak onder de stad Brugge vind je het natuurgebied het Brugse Ommeland. Het natuurgebied ligt op steenworp afstand van zee. Het gebied wordt gekenmerkt door sloten, kanalen en dijken. In het gebied staan ook veel imposante kastelen en eeuwenoude abdijen. Ook vind je burchten die omringd zijn door prachtig groene bossen. Je waant je hier absoluut in het verleden. Net als in sommige delen van Nederland vind je hier ook veel molens. Het gebied is als het ware een verzameling natuurreservaten, die samen het Brugse Ommeland vormen. Een tocht door het landschap per fiets kun je absoluut combineren met een leuke citytrip naar Brugge.

Natuur in België - de Ardennen

Meetjesland

Een fraai gebied om te fietsen langs kreken en door de polders. Je kunt ook prachtig wandelen door indrukwekkende bossen. In het gebied komen veel planten en dieren voor die alleen in deze streek leven, zoals amfibieën, vogelsoorten, bijen en vleermuizen. De regio is vooral kenmerkend door het grote aantal kreken. Deze kreken zijn restanten van historische overstromingen.

Opvallend is dat deze kreken vaak een rechtlijnige vorm hebben of hoekig van richting veranderen. Dat komt doordat de overstromingen de weg van grachten en wegen hebben gevolgd. Door de erosie door de eeuwen heen verbreedden de kreken zich door het sterk instromende water. De grootste kreek van de regio is de Boerekreek. De gehele streek is een must om te bezoeken als je in Oost Vlaanderen verblijft.

Benieuwd naar nog meer leuke bestemmingen in België?

Ardennen

Vlaamse Ardennen

Een heel authentiek gebied, waar het heerlijk is om te mountainbiken of te wielrennen. Ook kun je in dit gedeelte van Ardennen natuurlijk perfect wandelen. De Vlaamse Ardennen zijn bij uitstek bekend bij wielrenners voor de kasseistroken en de hellingen. De hellingen in de Vlaamse Ardennen worden in verschillende wielerwedstrijden regelmatig beklommen.

Naast de verschillende indrukwekkende hellingen en het reliëf van de streek vind je hier veel windmolens op de heuveltoppen en watermolens aan de beken in de valleien, deze vind je met name in de Zwalmvallei. In deze streek zijn ook veel verschillende historische (bedevaart)kapellen te vinden. In de Vlaamse Ardennen kun je je gemakkelijk vermaken tijdens een vakantie, zowel als je op zoek bent naar rust of een heel actieve vakantie.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>