Romantisch Santorini

Griekenland is geen onbekende vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Vliegen naar Griekenland doe je dan ook zo binnen een paar uurtjes! Een van de mooiste eilanden van Griekenland is Santorini.

Santorini is een bijzonder Grieks eiland dat wellicht het best bekend staat om haar witgekalkte huisjes en kerkjes met blauwe koepels. Het eiland wordt dan ook vaak gebruikt als voorkant van postkaarten. De vorm heeft het eiland te danken aan verschillende vulkaanuitbarstingen door de eeuwen heen. Momenteel heeft het eiland de vorm van een halve maan.

Santorini in Griekenland

Het romantische Griekse eiland Santorini

Fira

Fira, de hoofdstad van Santorini, is een behoorlijk pittoresk stadje, met een doolhof van smalle straten. De stad bevindt zich op de top van een vulkaan, aan de rand van de steile kliffen van de caldera van Santorini. Mede hierdoor biedt Fira een mooi uitzicht over het eiland en de zee. De zonsondergang is hier misschien wel het mooist van het hele eiland, omdat Fira aan de westkant van het eiland ligt. Na zonsondergang is er nog genoeg te beleven in het dorp; Fira kent een bruisend nachtleven, met verschillende clubs en cafés. Ook is er sinds 1997 in juli een jaarlijks jazz festival, waar verschillende internationale acts te bewonderen zijn.


Oia in Santorini

Een van de molens op de kaap van Oia in het noorden van Santorini

Het beroemde schilderachtige dorpje Oia boven op de rotsen van Santorini is een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld.

Naast verschillende mooie dorpen – zo zijn Firostefani en Imerovigli ook zeker het bezoeken waard! – kan je in het zuiden van het eiland archeologische ruïnes bezoeken. Deze ruïnes bevinden zich bij het plaatsje Akrotiri. Ondanks dat Santorini geen helder witte stranden heeft zoals je ze vindt bij andere Griekse eilanden, zijn er met 70 kilometer aan kustlijn genoeg mooie stranden te vinden waar je de verkoeling van de zee op kunt zoeken. Kamari is wellicht het mooiste strand van Santorini. Maar let op: omdat een hoop stranden bestaan uit donkere vulkanische stenen is het wel van belang om sandalen of iets dergelijks mee te nemen!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>