Schotland kan voor jou nog nét iets romantischer worden, met deze unieke tips. We kennen Schotland natuurlijk allemaal van whisky, haggis & prachtige Schotse hooglanden. Reis je mee naar Schotland en loop jij straks met je hoofd in de spreekwoordelijke “Schotse wolken”?

1. Begin je reis al dobberend

Begin je trip naar Schotland heerlijk relaxed op de ferry van DFDS Seaways. De boot, die dagelijks vanuit IJmuiden vertrekt,  beschikt over fijne, ruime hutten met eigen badkamer en zeezicht.  ’s Avonds laat je je culinair verrassen bij een van de vele restaurants aan boord en proost je samen met je lief, terwijl je dineert op de deining van de golven. Daarna geniet je op het dek van het weidse uitzicht van de Noordzee, of dans je in de bar de sterren van de hemel. Terwijl je ‘s avonds tegen elkaar aankruipt, vaart de ferry de gehele nacht verder en ontwaak je samen in Newcastle. Een beter begin van jullie Schotse avontuur is er niet toch?

Romantisch Schotland

Geniet samen van weidse uitzichten op de Noordzee

2. Roadtrippen

Wist je dat je je eigen auto mee kunt nemen op de ferry? Niks is fijner dan samen rondcrossen in je eigen auto en het avontuur tegemoet te rijden. Een gevoel van vrijheid en maar zien waar jullie uitkomen. Rijden door het waanzinnig mooie landschap van Schotland is elke mile even mooi. Hit the road!

It's not about the destination it's about the journey

– It’s not about the destination it’s about the journey –

3. Edinburgh

Deze prachtige en gezellige hoofdstad van Schotland is een bezoek meer dan waard. Zeker in de maand december heeft de stad tal van romantische winterfestivals. Edinburgh staat bekend als spookstad; onder het wegdek van het oude centrum ligt een complete ondergrondse stad. Er zijn tours waarbij je deze griezelige ondergrondse sferen kunt ervaren. Mocht je een ander idee hebben van romantiek in Edinburgh, dan is een bezoek aan de Royal Mile en Edinburgh Castle zeker de moeite waard. Daarna kun je de welbekende Schotse whisky proeven in een van de leuke, knusse barretjes. Of aanschuiven in een van de duizenden restaurantjes. Keukens uit alle werelddelen zijn goed vertegenwoordigd. Het gebied bij The Grassmarket en Victoria Street zijn hiervoor uitermate geschikt.

Edinburg CastleEen van de vele barretjes in Edinburg: Devil's advocate

4. Strandwandelingen

De kust van Schotland is waanzinnig mooi! Ruige rotspartijen en eindeloze zandstranden waarbij je samen heerlijk kunt uitwaaien. Maar naast witte zandstranden beschikt Schotland ook over kleine eilanden met een sprookjesachtige natuur, waarin je uren kunt verdwalen en hiken.

Bron: Remco Siero

Isle of Skye

5. Schaapjes tellen voor het slapengaan: letterlijk!

12 schaapjes, 13 schaapjes, 14…zzzz…Ja, in Schotland is er een plaats waar je, voordat je gaat slapen, letterlijk schaapjes kunt tellen! Deze Mongoolse yurts liggen in een prachtige vallei, zijn omringd door schapen, voorzien van houtkachels waar je samen knus voor kan kruipen, en hebben een open plafond waardoor je de sterren kunt bewonderen of als je geluk hebt het noorderlicht kunt spotten. Deze unieke accommodatie mag niet ontbreken op jullie romantische trip.

Slapen op een unieke locatie

Slapen op een unieke locatie

Fleur
Laatste berichten van Fleur (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>