Gezinsvakantie in Aveyron

Ben je, net zoals ik, op de leeftijd dat jouw vrienden of jullie zelf aan kinderen beginnen? Of heb je al kinderen? Dan weet je vast wel dat het soms moeilijk kan zijn om een aangepaste vakantie te boeken. Om het je gemakkelijk te maken, stelde ik deze reis voor je samen!

Je vertrekt met Ryanair vanaf Charleroi, België, naar de luchthaven Rodez, in het midden van het Franse departement Aveyron. Die vlucht is al te boeken vanaf 20 euro en zal je zo’n anderhalf uur kosten. Absoluut niet te lang dus.

In Aveyron kan je een huurwagen huren, waarmee je met jouw kinderen en partner gezellig naar de door jouw gekozen gîtes, camping of chambres d’hôtes rijdt. Wat je het beste kan kiezen, hangt af van de wensen van jouw familie. Wil je een rustige, landelijke locatie, is een gîte misschien wel de beste keuze. Wil je er af en toe tussenuit zonder kinderen, kies dan een camping met een kidsclub. Eerder iets avontuurlijker? Overweeg dan zeker een boerderijvakantie.

Heb je je locatie bereikt, kan je je gezellig installeren, je verfrissen en er al meteen op uit trekken. Verken de prachtige omgeving, bezoek een van die kneuterige dorpjes of doe alvast de inkopen als je in een self catering gîte logeert.

Uitzicht Aveyron

Uitzicht Aveyron

Maar de eerste avond kook je natuurlijk niet zelf. Je trakteert jezelf en de kinderen op een lekker restaurantje, zoals het restaurant bij dit hotelletje. Duur, denk je? Niks van, je eet hier vaak al een heerlijk (!) driegangenmenu voor maximaal 30 euro per persoon, met aangepaste opties en prijzen voor de kleintjes. Laat je maar eens goed gaan.

Gezinsvakantie Aveyron

De volgende dag beginnen de avonturen pas echt. Kies uit een van de vele activiteiten iets wat precies goed is voor jouw gezin. Misschien is het wel wandelen, of per kajak de rivier verkennen met de kleintjes bij mama en papa in de kajak. Of misschien heb je wel avontuurlijke tieners bij je, die een parapente wel aandurven. Spannend!

Natuurlijk hoeft het niet elke dag avontuur te zijn. Neem je tijd om een nabijgelegen stadje te bezoeken of bezoek één van de vele schapenboerderijen waar de ooien de melk aanleveren om de beroemde Roquefortkaas te maken. Wist je trouwens dat je de grotten van Roquefort, waar de kaas voor zo’n drie maanden rijpt, kan bezoeken? Al doe je dat best niet met viesneuzige tieners.

Neem ook zeker de tijd om uit te rusten aan het zwembad van jouw gîte of camping, of trek er op uit met brood, Franse kazen en appelsap in een mandje: een picknick in het gras en de bloemen, aan het kabbelende water van zo’n klein riviertje, klinkt dat niet goed?

En omdat de prijzen hier echt zo goed meevallen, heb je misschien nog wel een centje over om een natuurpark te bezoeken, zoals het park Montpellier le Vieux, waar je tussen oeroude rotsen loopt, die ooit gevormd werden door stromend water.

Voor je het weet, is die vakantie voorbij en stap je weer op het vliegtuig naar huis. Maar wedden dat je tegen die tijd al de vakantie van het volgende jaar aan het plannen bent?

Extra tip: waarom boek je zo’n vakantie niet met vrienden? Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Je kinderen zullen echt blij zijn met die extra speelkameraadjes. En wil je er eens een dagje alleen op uit met je partner, dan spreek je toch gewoon af dat iedereen om beurt eens op de kinderen let?

Meer informatie? Kijk even op deze website van het toerismebureau.

Bloesems Aveyron

Bewaren

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>