Met de Kinderen naar Lozère

Leuk, met de kinderen op vakantie! Maar wat doe je dan die hele tijd? Hoe vind je dat evenwicht tussen 'leuk voor kinderen' en 'leuk voor de ouders'? Ik help je even op weg, met een lijstje must-do's in Lozère!

Het Franse departement Lozère is je misschien eerder bekend om zijn prachtige natuur, of zijn heerlijke keuken. Misschien weet je waar je moet zijn om gezellig een weekendje te relaxen, of om de roadtrip van je leven te maken. Maar weet je ook al waar je moet zijn waar kinderen zich thuis voelen?

Evasion Grand Nord

Mathieu, eigenaar van Evasion Grand Nord, neemt jou en je kinderen mee het bos in voor een tochtje met sledehonden. In de zomer, denk je, wat vreemd? Nee hoor, Mathieu maakt gebruik van verschillende types karren op wielen die door de sledehonden getrokken worden. Heel simpel, eigenlijk, maar héél erg leuk!

Kies er bijvoorbeeld voor om per trottinet door het bos te rijden. Of, als je erg jonge kinderen bij je hebt, kan je kiezen voor de familysize kar, waarin iedereen veilig kan zitten, zelfs kinderen vanaf een jaar oud.

Zijn de kinderen ouder dan zeven, dan mogen ze zelf een kar besturen, getrokken door een kalme sledehond. Een absolute aanrader!

Trottinet

Bison’s d’Europe

Wist je dat de Europese bizon met uitsterven bedreigt is? En dat hij nog maar op enkele plaatsen in het wild leeft? Dat hij eigenlijk een bosbewoner is? Dat, en nog veel meer, leer je wanneer je per paard-en-koets het park in rijdt. Je ziet de enorme dieren kalmpjes door het bos sjokken, ziet de kalfjes en ziet hun vervaarlijke hoorns.

Al klinkt dat als een tam namiddagje, ik kan je heel eerlijk vertellen dat een bezoek aan dit park indrukwekkend is. Vooral wanneer die loebassen tevoorschijn komen uit dat bos. Je ziet ze eerst niet, door hun schutkleur, maar je hoort de takken knappen onder hun massieve poten. Dan komen ze plots tevoorschijn, en als ze de kolder in de kop hebben, dan duwen ze hun hoorns met veel gekletter tegen elkaar. Daar krijg je kippenvel van!

Bison

Loups du Gévaudan

Dit park is iets anders dan Bison’s d’Europe. Terwijl de bizons volledig wild in een enorm park leven, hebben de wolven die hier leven iets minder ruimte. Toch, ze leven nog steeds heel wat ruimer dan ik gewend ben van een dierenpark. Bovendien kunnen de dieren zich gedragen zoals ze zich in het wild ook gedragen: als een roedel met een eigen rangorde.

Wat ik zelf bijzonder vond aan Loups du Gévaudan, was dat het park vooral bestaat om mensen erop te wijzen dat wolven eigenlijk niet zo gevaarlijk zijn als we denken. Het doel van het park is dan ook om uiteindelijk terug wilde wolven toe te staan in Frankrijk.

Wolf

Heb je nog te weinig te doen in Lozère? Geniet dan van de prachtige natuur, tijdens lange wandelingen. Of zoek een boerderij op waar je kan logeren of paardrijden of wandeltochten kan maken met een ezeltje, waarop de kinderen kunnen rijden als ze moe worden. En ga vooral voluit voor dat lekker goedkope, maar steengoede restaurantje!

Zin gekregen om je eigen reis naar Lozère te plannen? Dan kan je hier terecht.

Lotte

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>