Frankrijk: één met de natuur

Dat je voor indrukwekkende uitzichten niet de hele wereld over hoeft, bewijst het landschap in de Pyrénées-Orientales. Veel accommodaties proberen zo weinig mogelijk inbreuk te maken op deze overweldigende natuur zodat de ervaring nog mooier wordt.

frankrijk-natuur

Enkele voorbeelden van bijzondere adresjes in de Franse natuur zijn de Pandagîte Le Mas Carell in Valcebollère, de Ecogîte La Capella in Fillols, hotels met het label logis marque silence, boomhutten, woonwagens, joerts… maar ook campings, zoals Huttopia in Font-Romeu, of camping Les Randonneurs in Fenouillet.

Hoge bomen…
In de Corrèze, tussen Tulle en Brive-la-Gaillarde vind je hoog in de bomen onder een ruisend bladerdak een modern ingerichte boomhut met hottub op het terras. Op het terrein worden heerlijke tapas geserveerd en kan je gebruik maken van de spa en sauna.

Ook in de Cognac-regio vind je volledig en minder volledig ingerichte boomhutten, met prachtig uitzicht over het landschap en vaak aan een meertje of rivier.

frankrijk-cognacregio

Luxe tenten
Kamperen in een comfortabele tent met échte bedden, eigen sanitair, een ingerichte keuken en houtkachel… een formule die steeds meer in trek is. En terecht, geen enkele andere formule biedt een dergelijke balans tussen natuur en comfort. Bivouac-nature, in Saint-Jean-du-Gard (Cevennen) is een voorbeeld van zo’n volledig ingerichte tent. Ideaal als uitvalsbasis voor een actieve vakantie midden in de natuur. Ook Sites et Paysages de France biedt een soortgelijke accommodatie: de Cotton Lodge Nature. Deze tent is op vele campings van dit label te vinden.

Franse Vereniging van Stations Vertes
Plaatsen met het label Stations Vertes bieden een prachtige (beschermde) natuur, een gevarieerd aanbod aan activiteiten, accommodaties en restaurants. Het aanbod varieert van campings met het natuurlabel Clés Vertes tot de zogenaamde Hôtels au Naturel.

Nieuw! De Côte d’Azur-Card®
Voor 39 euro kan je drie dagen lang bij alle bezienswaardigheden, musea, evenementen, en activiteiten naar binnen. De kaart biedt toegang tot alles wat de Côte d’Azur te bieden heeft en is te koop bij vele hotels en accommodaties, zoals B&B Frogs House op 15 km van Nice, de Résidence le Val d’Azur in Valberg of het prachtige hotel Le Mirval in Brigue.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>