Als een god in Frankrijk

Zin in een vakantie naar een land met historie, wijn, lekker eten en een mooie natuur? Dan is Frankrijk zeker een aanrader. Voor Nederlandse en Belgische toeristen is Frankrijk één van de populairste bestemmingen, en dat is niet voor niks.

franse alpen zomer

Het is een land met veel gezichten en een heel eigen cultuur. Bezoek wat prachtige grote steden en kleine authentieke dorpjes om deze cultuur zelf te ervaren. Zowel natuurliefhebbers als avonturiers kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Frankrijk biedt lange stranden, mooie landschappen en prachtige bezienswaardigheden. Ook het heerlijke klimaat is voor veel mensen een reden om elk jaar weer een bezoekje te brengen aan Frankrijk.

bourgogneEten en drinken
Frankrijk vaak geassocieerd met wijn en lekker eten, en daar zijn de Fransen trots op. De mooie landschappen met wijngaarden zijn een lust voor het oog en het proeven van de heerlijke wijnen mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast staat Frankrijk bekend om zijn croissants en stokbrood, en om zijn kaas. Er zijn wel meer dan 400 soorten kaas en 500 verschillende wijnsoorten verkrijgbaar.

Vakantiehuizen in Frankrijk
Aan luxe vakantiehuizen in Frankrijk geen gebrek. Veel toeristen kiezen ervoor om een vakantiehuis in Frankrijk te huren, waardoor je verzekerd bent van privacy en comfort. De meeste vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien en vooral in Zuid-Frankrijk zijn veel vakantiehuizen uitgerust met een privé-zwembad.

vakantiehuis Frankrijk

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!
  1. Ik vind Frankrijk echt een heerlijk land. We gingen er als kind al heen met onze ouders maar eigenlijk kom ik er nu te weinig omdat we meestal voor de verre bestemmingen kiezen. Dit jaar gaat dat waarschijnlijk niet lukken dus misschien die onderste villa dan maar doen… 🙂

  2. Ha Simone, wat herkenbaar!

    Wij hebben de afgelopen jaren ook vooral geprobeerd alle uithoeken van de wereld te bezoeken, maar gaan deze zomer ook weer naar Frankrijk. Naar een mooie villa in de Ardèche. Net als vroeger inderdaad, maar nu is de rivier die langs ons tentje stroomde ingeruild voor een eigen zwembad 😉

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>