Autovakantie Zuid-Frankrijk

De zomervakantie staat straks weer voor de deur. Voorlopig zitten wij nog even aan huis gekluisterd en kunnen we alleen maar hopen en dromen weer op vakantie te kunnen gaan. Na de bezinning mag het eenvoudiger en dichter bij huis. Je eigen buurlanden eens wat beter leren kennen en -zeker weten - waarderen!

Niet te ver van huis en flexibel last minute te boeken. Dat je wel even lekker weg bent, bij kan komen van de gekke periode die achter ons ligt, maar wel je eigen vervoersmiddel hebt en kan genieten van die nieuwe omgeving. Om uiteenlopende redenen kiezen Nederlanders de laatste jaren steeds vaker voor een vakantie met de auto. Zuid-Frankrijk is een van de populairste bestemmingen voor Nederlanders. Zoek je naar mooie zandstranden, adembenemende natuur en traditionele cultuur? Dan is een autovakantie naar Zuid-Frankrijk een goede keuze! We geven je alvast een paar tips.

Côte d’Azur

De Côte d’Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van de bekendste vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee. Het gebied heeft gemiddeld zo’n drieduizend zonuren per jaar. Gedurende de periode van mei tot en met september kan de temperatuur hier dan ook goed oplopen. De aangename verkoeling van het azuurblauwe zeewater biedt een toevluchtsoord voor vele oververhitte vakantiegangers. Naast de vele (Nederlandse) recreanten wordt de Franse Rivièra ook door vele beroemdheden gebruikt als vakantieoord. De steden Nice, Saint Tropez en Cannes staan bekend om de extravagante havens, onbetaalbare winkels en dure sportwagens. Voor diegenen met een ietwat andere levensstijl biedt de gehele kustlijn ook diverse musea, monumenten en bezienswaardigheden. Kortom: geniet hier van de cultuur, de zon en verschillende prachtige stranden!

Cote d'Azur - met de auto naar Zuid-Frankrijk

Cote d’Azur

Het Pyreneeën-gebergte

Op de grens van Spanje en Frankrijk ligt het Pyreneeën-gebergte. Het gebergte is maar liefst 430 kilometer lang en loopt vanaf de Middellandse Zee tot aan de Atlantische Oceaan. Het gebergte kent talloze wandel- en fietsroutes, prachtige pittoreske dorpen en niet te missen valleien. Het nationaal park is ook zeker een bezoekje waard. Dit park beschikt over een oppervlakte van 45.700 hectare en is een paradijs voor wandelliefhebbers!

B. Monginoux, www.photo-paysage.com - autovakantie Zuid-Frankrijk

Le Ruisseau des Pyrénées

Biarritz

Aan de Franse Atlantische kust ligt Biarritz, op zo’n 200 kilometer van Bordeaux. Waar Biarritz voorheen een klein vissersdorpje was, is het tegenwoordig uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Door het authentieke karakter en de afwisselende natuur is Biarritz gelukkigerwijs nooit zijn oude charme verloren. Er is een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden, zoals Rocher de la Vierge, het embleem van de stad. Ook zijn er diverse musea die bezocht kunnen worden, bijvoorbeeld een chocolademuseum en een zeemuseum. De kust van Biarritz is zeer goed te bereiken met de auto en is rijk aan talloze gezellige cafés en restaurants.

Roadtrippen Zuid-Frankrijk - huur een 2CV

Roadtrippen Frankrijk

Veilig op vakantie

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Op vakantie gaan met de auto kan soms dus heel anders uitpakken dan gehoopt. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk! Controleer je auto voor vertrek en probeer niet te zwaar belast op pad te gaan. Het belangrijkste is dat je op je auto kan vertrouwen tijdens je autovakantie. Ben je nog opzoek naar een betrouwbare auto? Kijk dan even op Autoscout24 voor een ruim aanbod! Controleer tot slot altijd of je autoverzekering hulpverlening biedt in het buitenland. Tip: voor wie sneller door wil rijden op de Franse snelwegen, kan het gebruik van een tolbadge overwegen. Praktisch en het kost weinig extra. Een goede voorbereiding is het halve werk.

autovakantie Zuid-Frankrijk

Pont d’Arc, een natuurlijke brug over de rivier de Ardèche

Martijn
  1. Het is ook mij helaas overkomen dat ik pech kreeg met de auto. Gevolg: dure reparatiekosten waarvoor ik niet verzekerd was. Zorg voor vertrek altijd dat je een geschikte autoverzekering hebt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>