Family Fun! in Europa-Park

In het Duitse Zwarte Woud ligt het best bezochte themapretpark van Duitsland, Europa-Park. Met maar liefst 5,5 miljoen bezoekers per jaar en 134 hectare groot, een echte aanrader voor het gezin.

Europa-Park wordt gerund door de familie Mack. Deze familie is rond 1780 begonnen met het ontwerpen en bouwen van (post)koetsen en wagens, en inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste achtbaan leveranciers ter wereld. Ook in Nederland zijn er achtbanen te vinden van Mack Rides, waaronder de in 2016 geopende Lost Gravity in Walibi Holland. Naast het leveren van achtbanen kwam men in de jaren ’70 op het idee zelf een attractiepark te bouwen. In 1975 opende Europa-Park haar deuren en dit is inmiddels uitgegroeid tot een schitterend onderhouden pretpark, wat ook fungeert als een soort showroom voor de nieuwste attracties en achtbanen.

Europa-Park in Duitsland

Met recht Europa-Park

De naam verklapt het al, in Europa-Park staan de Europese landen centraal. In het park zijn vijftien Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Met meer dan 100 attracties en maar liefst 13(!) achtbanen valt hier echt wat te beleven. Met de allerkleinsten ga je naar het sprookjesbos van Grimm, in Ierland met de kinderachtbaan of in Engeland een rondje racen op Silverstone. Zijn je pubers niet bang om nat te worden? Neem dan de Tiroler Log Flume in Oostenrijk, de Poseidon in Griekenland of de Atlantica Supersplash in Portugal, waterachtbanen waar een beetje lef voor nodig is! Voor wie dit niet genoeg is, gaat de uitdaging aan in de Silver Star in Frankrijk. Met een snelheid van 130 km/u en een hoogte van 73 meter raast deze achtbaan met krachten tot 4g door het park.

Europa-Park Silver Star achtbaan

Liefhebbers van snelheid maken zeker een ritje in de Silver Star achtbaan

Even bijkomen? Ga lekker zitten in de Duitse ‘Biergarten’ of haal een portie poffertjes in Nederland. Alle themagebieden lopen in elkaar over en zijn de kinds even te moe om te lopen, dan neem je de stoomtrein die door het park rijdt. Met haltes in vier gebieden ben je zo aan de andere kant van het park. Ook de Monorail die door het pretpark gaat brengt je naar een aantal themagebieden, waaronder een halte bij de vijf hotels van het park. Of geniet van de vele verrassende shows die op verschillende locaties in de themagebieden gegeven worden.

Door het thema van het park maken kinderen én ouders spelenderwijs kennis met leuke weetjes over Europa. De gebouwen, gevels en kunstwerken in de verschillende themagebieden zijn levensgroot en in detail nagebouwd. In elk land wordt ook nog eens het typische eten en drinken geserveerd en de cultuur komt tot leven tijdens de vele themafeesten. Zelfs in de wachtrijen van Europa-Park leer je stiekem nog wat. Ga je in de houten achtbaan Wodan dan krijg je onderweg alles te horen over de Noordse mythologie en voordat je in Oostenrijk afdaalt in boomstammetjes krijg je de beginselen van het jodelen bijgebracht. In het in juni te openen flying theater ‘Voletarium’ kom je alles te weten over de eerste pogingen van de mensheid om te kunnen vliegen. In het Russische themagebied kun je vaklui aan het werk zien als ze bezig zijn met houtsnijwerk, glasblazen en het vervaardigen van matroesjkas.

Europa-Park themagebieden

Zijn de kinds even te moe om te lopen dan neem je de stoomtrein die door het park rijdt

Slapen in Europa-Park

Helaas ligt Europa-Park niet naast de deur en is een overnachting aan te raden. Wij verbleven in een van de blokhutten op het Camp Resort tussen de tipitenten en huifkarren… The Wild West! In The Saloon wordt een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd, en ’s avonds kan je tijdens een Western Show genieten van de prima Amerikaanse keuken. Tevens is naast het Camp Resort een camping waar je zonder reservering een plekje voor je caravan of camper kan zoeken.

Europa-Park Camp Resort Blokhut

Camp Resort blokhut, waar de kids zich even indiaan of cowboy voelen

Europa-Park Camp Resort huifkar tipitent

Je kunt ook overnachten in een huifkar of tipitent

Europa-Park Camp Resort The Saloon

Camp Resort – The Saloon

Of boek je overnachting in een van de vijf 4-sterren hotels aan de rand van het park, met elk hun eigen thema. Tijdens het ontbijt komt Ed Euromaus, de mascotte van het park, de kinderen al een knuffel geven. Hotelgasten hebben een eigen ingang en kunnen al vanaf 08.30 uur het park binnen. De hoofdingang gaat om 09.00 uur open, dus dat betekent geen wachttijd bij jouw favoriete attractie!

Europa-Park Ed Euromaus

Ed Euromaus, de mascotte van Europa-park

Tips voor een bezoek aan het park

Bezoek je het park voor het eerst, trek er dan maar twee dagen voor uit. Door de grootte van het park valt er genoeg te beleven. Combineer het met de heen- of terugreis vanuit Zuid-Europa of bezoek het park tijdens je verblijf in het Duitse Zwarte Woud of de Franse Elzas. Europa-Park is geopend van april tot en met oktober van 09.00 – 18.00uur. Afhankelijk van de drukte zijn er tijdens het hoogseizoen variabele sluitingstijden en blijft het park langer open. In de winterperiode is het park open van eind november tot en met de eerste week van januari. Hierin is het park omgetoverd in fraaie winterse decoraties met duizenden versierde kerstbomen en miljoenen kleine lampjes. Gek van Halloween? Bezoek het park dan tijdens de griezelweken met de speciale Horror Nigths. Alleen voor mensen met stalen zenuwen. Reserveren in die periode is aan te raden!

Europa-Park Halloween

Griezelen in Europa-Park tijdens Halloween

Europa-Park heeft de laatste jaren heel wat prijzen gewonnen, waaronder enkele Zoover en Trip Advisor awards. Afgelopen herfst kregen ze voor de derde keer op rij de Golden Ticket Award in Amerika uitgereikt. De prijs voor het beste pretpark ter wereld!

Europa-Park kids Family Fun

Family Fun

Wil je met je gezin een bijzonder weekendje weg, Europa-Park kan het je bieden. Of je kind nu een waterrat, een adrenalinezoeker of gezelligheidsdier is: hier kan ieder kind zich zeker vermaken. We kunnen er veel over vertellen en schrijven, maar Europa-Park moet je vooral beleven. Een schoon park, vriendelijke medewerkers en geweldige attracties. Family Fun in Europa-Park! Meer informatie: www.europapark.com

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>