Culinaire stops in winters Savoie Mont Blanc

Een sneeuwvakantie in de bergen draait lang niet alleen meer om skiën of snowboarden. Zeker niet in de regio Savoie Mont Blanc. Alle liefhebbers van de winter – van pro’s op de ski’s, tot degene in de categorie ‘terug op de latten’ – kunnen voor, tijdens en na een sportieve dag de vingers aflikken bij de meest smakelijke gerechten. Van foodtrucks op de pistes tot hoog aangeschreven sterrenrestaurants. Het culinaire Walhalla Savoie Mont Blanc blijkt dan ook een paradijs voor echte lekkerbekken. 5 heerlijke stops voor een welverdiende pauze tijdens een actieve dag in de sneeuw!

Van skiën krijg je trek: van foodtrucks tot wijnproeverijen op de piste

©Savoie Mont Blanc-Delphotostock-Fotolia

De prachtige pistes van Val Thorens.

#1 De foodtrucks van La Folie Douce

Je kent het wel, een knorrende maag van al dat sporten. Na een ochtend op de piste krijg je natuurlijk wel een beetje trek. Geen zin en tijd om uitgebreid te lunchen? Ski langs bij de foodtrucks van La Folie Douce in Saint Gervais-Mont Blanc en Val Thorens. Hippe hamburgers en lekkere hotdogs. Zo achter de kiezen, zodat je hup weer verder kan.

Foodtruck ©La Folie Douce

#2 De wijnkelder van La Folie Douce in Val d’Isère

Houd je wel van wat decadentie en ben je gek op wijn? Dan maak je een stop bij de wijnkelder van La Folie Douce in Val d’Isère. Smaakvolle wijnproeverijen en bites voor een welverdiende pauze of een afsluiting van een sportief dagje in de sneeuw.

#3 L’Alpage in Arêches-Beaufort

Bekend en geliefd onder de lokale bevolking is het restaurant van Refuge L’Alpage in Arêches-Beaufort. Lokaal ‘comfortfood’ zoals tartiflette, raclette en Savoyarde kaasfondue worden hier in riante porties geserveerd. Na een stop hier, ben je geheid weer vol energie om de tocht te vervolgen.

#4 Chez Pépé Nicolas bij Les Menuires

Om het restaurant te bereiken moet je dan wel een klein stukje wandelen op je skischoenen vanaf de piste, maar dat is een stop bij Chez Pépé Nicolas in de buurt van Les Menuires meer dan waard. Traditionele gerechten in een modern jasje en een heerlijk wijnmenu. Dit alles in een warme en stijlvolle ambiance.

Hamburger ©La Folie Douce

#5 L’Antigel in La Rosière

Wat een fijne plek is restaurant L’Antigel bij La Rosière. Na een ochtend skiën is dit restaurant een perfecte plek om op te warmen en energie op te doen voor deel twee van de dag. Niet alleen het menu ziet er goed uit, ook het uitzicht vanaf het terras is zeer ‘smakelijk’.

Meer Savoie Mont Blanc?
www.reishonger.nl/winter/savoie-mont-blanc/

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>