Top 5 bijzondere overnachtingen in Savoie Mont Blanc

Het kampeerseizoen komt er weer aan en ook de regio Savoie Mont Blanc in de Franse Alpen bereidt zich voor op het voorjaar en de zomer. De mooiste campings en meest bijzondere accommodaties staan de vakantieganger al op te wachten onder een vriendelijk zonnetje. Het is uitkijken naar een mooie zomer aan de azuurblauwe meren en op de groene bergtoppen van Savoie Mont Blanc.

overnachten Savoie Mont Blanc

De prachtige regio Savoie Mont Blanc.

Overnachten Savoie Mont Blanc

Een top 5 van bijzondere plekjes in de bergen van Savoie Mont Blanc:

1. Een vogelnest in de bomen

Voel je vrij als een vogel in dit bijzondere vogelnestje in de groene boomtoppen van het Franse Savoie Mont Blanc. Met een stijlvolle inrichting, ontbijtservice en heerlijke biologische producten voor onder de douche, is dit plekje een bijzonder liefdesnestje ‘entre terre et ciel’. Mét uitzicht op de Mont Blanc.

overnachten Mont Blanc

Liefdesnestje Mont Blanc (photo: Cabanes Entre Terre et Ciel)

2. Slapen aan een klif

Je moet het maar durven, overnachten op een bedje aan een klif. Met Inax Aventure ga je een avontuur aan dat je nooit zult vergeten! Start de reis nog met een makkelijke wandeling door het bos, hierna is het zweten geblazen bij het abseilen van de klif naar je verblijfplaats voor die nacht. Je krijgt er natuurlijk wel wat voor terug: een bijzonder diner met adembenemend uitzicht op het meer van Annecy en een spectaculaire nacht onder de sterrenhemel.

Inax Aventure Frankrijk

Voor de avonturiers: slapen aan een klif!

3. Een huis op palen

Een huis op palen aan het kanaal van Savières omringd door wijngaarden. Niet alleen een bijzondere accommodatie maar ook zeker een bijzonder plekje in de Franse regio. Camping des Iles ligt tussen Lac du Bourget en de Rhône in. Na een heerlijke nachtrust aan de voet van het water kunnen de wijngaarden van Chautagne, Jongieux en Seyssel worden ontdekt. Een diner met een goed glas wijn op het terras, is een heerlijke afsluiter van de dag.

Îlots de Chanaz Chanaz Campsite

Chanaz Campsite (photo: Savoie Mont Blanc Raïh)

4. Een hangmat in de bomen

Klimmen, klauteren, springen.. La Corde Joux biedt dé activiteit voor degene die niet vies is van een beetje actie. Gezekerd aan koorden ga je als deelnemer op pad om het bomendek van Savoie Mont Blanc te ontdekken. Na een heerlijke maaltijd van lokale producten aan het kampvuur, breng je de nacht door in een hangmat tussen de bomen.

La Corde Joux

La Corde Joux (photo: Benoît Grosjean)

5. Overnachten in je eigen bubbel

Leven in je eigen bubbel in de bomen, dat kan bij Bulles d’Aulps vlakbij het plaatsje Saint Jean d’Aulps in de Franse Alpen. Het doorzichtige tentje maakt het mogelijk om vanuit je bed de zon te zien ondergaan en het nachtleven in de bomen gade te slaan. Met het uitzicht op de twinkelende sterren, staat deze bubbel terecht in de top 5 van bijzondere plekjes in Savoie Mont Blanc.

Bulles d’Aulps

Bulles d’Aulps (photo: Yvan Tisseyre)

Martijn
  1. Iris ter Vrede zegt:

    Hoi redactie van Reishonger,

    Wauw, dat slapen op de klif lijkt ons wel wat. We gaan van de zomer naar Genève dus zitten volgens mij vlakbij.
    Weten jullie of je ‘bergervaring’ of eigen bergklim uitrusting moet hebben om de Inax Aventure te boeken?

    Gr. Iris

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>