De nieuwste culinaire adressen op Bonaire

Er valt volop culinair te proeven, genieten en ontdekken op Bonaire, eiland van zon, zee en vele smakelijke verrassingen. Of je nu uit eten gaat op Bonaire, aan het strand geniet van een overheerlijke cocktail of de lokale cactus likeur probeert, Bonaire barst van de culinaire adressen! In deze blog lees je over de nieuwste culinaire adressen op Bonaire.

Uit eten op Bonaire

Bonaire beleefde in 2022 een culinair topjaar met de opening van tal van nieuwe horeca-adressen, een tweede Michelinsterrenchef die zich op Bonaire vestigde, en diverse eretitels. Zo werd het eiland dit jaar uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad door de World Food Travel Association. Diezelfde organisatie verleende aan Cadushy Distillery de Global Culinary Travel Award 2022 voor het produceren van ‘s werelds enige, eigen cactus likeur.

Cadushy Cactuslikeur

Cadushy Cactuslikeur

Club Boulevard

Aan de gezellige boulevard in hoofdstad Kralendijk opende in november van dit jaar de gloednieuwe Club Boulevard, een plek om te genieten van een hapje, drankje en om je danskunsten te tonen op de tunes van lokale dj’s.

Meet & Eat Bonaire

In een steegje aan diezelfde boulevard opende deze nazomer Meet & Eat haar deuren als nieuwe ‘hotspot voor gezelligheid’. Dit informele restaurant serveert heerlijke drankjes en gerechten in een binnentuin vol kleurrijke muurschilderingen.

Tiki & Co

De exotische cocktailbar Tiki & Co. van lokale barman Sir Eddy Trenidad is niet het allernieuwste adres want alweer een ruim jaar open, maar toch zeker wel de hipste plek om een heuse craft cocktail te drinken. Eervolle vermelding gaat naar ‘Leilana’ op de buitenmuur van deze bar, uitgeroepen tot ‘derde beste mural ter wereld’ door Street Art Cities.

Tiki co Bonaire uit eten

Street Art bij Tiki & Co

Street Art bij Tiki & Co

Boertiek

Restauranteigenaren Jonnie & Thérèse Boer koken niet alleen in Zwolle de drie Michelinsterren van de hemel, ze openden in 2022 ook Boertiek, alweer het derde culinaire adres van dit sterrenkoppel op Bonaire, naast hun bestaande succesvolle restaurants Brass Boer en Senang.

Ocean Oasis

Pascal Beeren, de Nederlandse topchef met twee Michelinsterren op zijn naam nam in oktober 2022 samen met compagnon David Landman de populaire beach club Ocean Oasis over en die combinatie belooft veel goeds. Heerlijk genieten van zon, zee, strand, lounge bedden en een top keuken.

Azure at Eden Beach

Het nieuwe strandrestaurant Azure at Eden Beach gelegen op het terrein van Eden Beach Resort biedt gasten een comfortabele omgeving om samen te genieten van zon, zee, strand en een heerlijk menu.

Uit eten in Kralendijk

In hartje Kralendijk vind je sinds een paar maanden Bagel & Bloom, een gezellige plek voor ontbijt, lunch en zelfs high tea. En met groot gejuich ontvangen op Bonaire dit jaar: de CoffeeBar, het nieuwste adres voor overheerlijke verse koffie en Italiaanse espresso, gevestigd in een authentiek pand in kleurrijk Kralendijk. En smaakt dit naar meer? Lees dan ook eens onze blog over fietsen op Bonaire.

Bonaire Kralendijk

Kleurrijk Kralendijk op Bonaire

Meer informatie over (culinair) Bonaire

Zin in meer Bonaire? Alle informatie over dit zonnige eiland vind je op bonaireisland.com.

Foto’s: Elliott Howell

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>