Actief winters Estland

Estland, één van de Baltische staten, gelegen onder Finland en naast Rusland. Hoe ziet een typische Estse winter eruit? Estse winters zijn koud, duren vrij lang en kenmerken zich door veel sneeuw, dus kleed je warm aan om van het winterweer te genieten!

Paardenslee Estland, Harju County

Estland, één van de Baltische staten, gelegen onder Finland en naast Rusland. Hoe ziet een typische Estse winter eruit? Estse winters zijn koud, duren vrij lang en kenmerken zich door veel sneeuw, dus kleed je warm aan om van het winterweer te genieten!

Wat is er nu leuker dan door met sneeuw bezaaide wintervelden en bossen van Estland sleeën? Wandelend met je eigen slee, met een hondenspan of achter een paard door Europa’s meest ongerepte wildernis! Als de rivieren niet bevroren zijn, kun je zelfs kanoёn door de nationale parken. Estland is ook een perfect land om te langlaufen. De meeste routes zijn goed verlicht en overal zijn instructeurs en winkels die langlauflatten verhuren.

Bog-shoeing
Een van de populairste winteractiveiteiten in Estland zijn ‘bog-shoeing’ trips (sneeuwschoen-trips), waarbij je met een ervaren gids door de natuur trekt en het echte ‘winter wonderland’ kan ervaren. Vergeet je camera niet en geniet van Estland’s fascinerende dierenrijk. Je kan onder andere elanden, herten, wilde zwijnen, lynxen, vossen, wolven, hazen, eekhoorntjes en veel verschillende soorten vogels zien.

winter-estland

Geniet van de winter zoals de Esten doen
Estland is ook een geweldig land voor schaatsliefhebbers. In de winter zijn er veel bevroren meertjes, rivieren en het is zelfs mogelijk om op de zee te schaatsen! De bekendste buitenbaan is in het centrum van Tallinn’s historische centrum, vlakbij de St. Nicolaas kerk. Neem een picknickmand en een gevulde thermosfles mee en het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

In de afgelopen jaren zijn houten hottubs in Estland enorm populair geworden. Warm net als de locals op in een hete sauna om vervolgens door de sneeuw te rollen. Als het erg koud is, kan je het best een muts dragen! Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je in bad kan zitten terwijl het sneeuwt, dus vergeet je camera niet om familie en vrienden te overtuigen!

Less is more
Een hondensledetocht in het hoge noorden, bij het Karulas nationaal park bijvoorbeeld, is geen reis voor all-in toeristen, maar een echt avontuur. Een reis van de ene wildernishut naar de volgende is er een voor wie niet bang is de natuur te vertrouwen. Het is meeleven op het ritme van de dagen en puur lichamelijk moe zijn op een heerlijke manier.

hondenslee-estland

Voor meer informatie bekijk je de website van Visit Estonia.

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>