Review: The Student Hotel in Florence

Wat een geluk: ik ruilde de Nederlandse herfst in voor een Italiaanse herfst in het mooie Florence. En daar ben ik vaker geweest. Daarom voelde ik alle ruimte om rustig rond te wandelen, uitgebreid te ontbijten in mijn hotel, de mooie straten van Florence te fotograferen en vooral, hoe kan het hier anders: culinair te genieten. Een ontspannen weekend in een fijn, mooi en hypermodern hotel.

The Student Hotel: authentiek en hypermodern komen samen

Ik bezoek Florence, dat is een karakteristieke en historische stad in de Italiaanse streek Toscane. We zijn hier al vaker geweest en schreven al eens eerder over de zes beste tips voor Toscane en de zeven plekken die je niet mag missen. Vanaf het dakterras van The Student Hotel kijk ik uit over de diep-oranje daken van de stad met in de verte het stralende middelpunt Duomo, oftewel Cattedrale di Santa Maria del Fiore.

Uitzicht vanaf het dak van The Student Hotel in Florence

Vanaf het dak van The Student Hotel heb je een fantastisch uitzicht!

Het is herfst, maar vanaf dit dakterras zie ik mijzelf al in de zon genieten, aanstaande zomer. Afkoelen doe je met je voeten in het zwembad op ditzelfde dakterras. Het hotel is net als andere gebouwen in Florence groots en mooi. De entree bestaat uit een mooie glazen wand met oude elementen en eenmaal over de drempel laat ik het romantische van de stad achter mij en stap ik een heel moderne wereld binnen. Of moet ik zeggen: schommel ik mijn verblijf tegemoet.


The Student Hotel: hip, comfortabel en uitnodigend

Ik houd van modern in een karakteristiek jasje en hier kom ik aan mijn trekken. Het moderne interieur zorgt voor contrast met een authentieke en traditionele stad als Florence, zonder dat het karakteristieke van de stad verloren gaat.

Dakterras, schommels en entree van The Student Hotel in Florence

Een kijkje binnen en boven op het terras. Rechtsboven een van de schommels bij de entree

De naam ‘The Student Hotel’ doet mij vermoeden dat ik in een luxe versie van een hostel ga overnachten, maar dat is een verkeerde interpretatie van de naam. Het heet Student Hotel, omdat een deel van het hotel wordt verhuurd aan studenten. Een langere verblijfplaats voor hen, met mooie gemeenschappelijk ruimten, zoals een keuken en een goed ingerichte studieruimte. Deze studenten kom je niet tegen in het gedeelte waar je als gast slaapt, zodat eventuele drukke studentenfeesten je nachtrust niet verstoren.

Mensen met elkaar verbinden

Het doel van het hotel is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en door de mooie gezamenlijke ruimten lukt dat goed. Er zijn mensen aanwezig die samen aan het werken zijn, koffie drinken, samen studeren en samen reizen. En dat alles in een luxe en comfortabele ruimte. Een mix van bezoekers waar ik mij graag tussen begeef. Het zorgt namelijk voor een prettige dynamiek.

De ruimten zijn hip, comfortabel en uitnodigend.  De gezamenlijke ruimten zijn toegankelijk voor iedereen en hierdoor heeft het hotel een open uitstraling en is het meer dan een hotel. Er is een restaurant, een bistro, een conceptstore, een co-working plek en een koffiebar met goede koffie (en ik ben kritisch op een bak zwart goud!). Er is dus genoeg gemak om de deur op een regenachtige dag niet te hoeven verlaten (maar dat is natuurlijk zonde). Dat het WiFi netwerk op alle plekken goed werkt is een grote pre, want dat is niet in ieder hotel waar dit wordt beloofd het geval. Is dat bij jou niet zo of mis je iets anders? Meld het dan altijd aan het personeel, want vragen staat vrij en je wordt altijd geholpen. Zo kreeg ik een föhn op mijn kamer.

Ik ga graag zitten in de gemeenschappelijke ruimten, en dat terwijl ik een mooie hotelkamer heb. En dat is precies het doel: mensen samenbrengen. Samenwerken, oftewel co-working. De missie is dan ook: “World’s Biggest Complete Connected Community”. Jammer dat ik mijn laptop niet bij mij heb, want ik kan hier direct comfortabel werken voor Reishonger.

Groentenstalletje in Florence

Het Student Hotel verlaten voor een fijne wandeling door de Italiaanse straten.

Lijkt het op een hostel? Nee!

Het is overduidelijk een hotel en geen hostel. Het is de middenweg op het gebied van de hostel- / hotelcultuur, maar dan met een designinterieur en verzekerd van goede kwaliteit. Het hotel heeft namelijk veel aandacht besteed aan een hip interieur met veel comfortabele gezamenlijke ruimten. De gezamenlijke ruimten en daardoor de gezelligheid van het verblijven in hostels trekt mij vaak aan. Als ik behoefte hebt aan contact, dan maak ik dat namelijk snel in een hostel. In een hotel ben ik meestal meer afgezonderd en maak ik minder snel contact. Daarnaast heb ik niet altijd behoefte aan een dorm of een gezamenlijke badkamer. Een hostel vind ik een leuke afwisseling op een langere reis, maar samen met iemand kies ik voor een hotel. In The Student Hotel had ik het dynamische van wat ik gewend ben in een hostel, maar dan in een luxe variant en voorzien van alle gemakken en de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. The Student Hotel is wat mij betreft in hun missie geslaagd. Zoals ik beschreef is het hier modern en dat is opvallend, omdat de moderne en hippe zaken in Florence spaarzaam zijn. Ook daarom vind ik het een welkome aanvulling.

Reis je samen, zoals ik nu doe, ook dan is een bezoek aan dit hotel prima. Ik had voldoende privacy. Andere mensen ontmoeten is mogelijk indien je daarvoor open staat. Zo gaat dat overal. Ben je liever op jezelf, dan kan dat hier ook prima. Het enige nadeel is misschien de piano bij de receptie. Dat trekt ook minder muzikale bezoekers die het toch proberen, helaas. Hieronder nog een een kleine foto-impressie, zoals het zeer uitgebreide ontbijtbuffet dat bij te boeken is. Dat is een aanrader!

Ontbijt en vergaderzaal in Thee Student Hotel in Florence

Het ontbijt was zeer uitgebreid en kun je erbij boeken.

Conclusie

Voor mij is een verblijf in The Student Hotel absoluut voor herhaling vatbaar. Scherp geprijsd (boeken via hun website is aan te raden voor een eerlijke prijs), modern, vernieuwend, comfortabel en interessant. Het personeel is vriendelijk, bereikbaar en toegankelijk. Ik had een heerlijk bed en een heerlijke douche. Wist je dat de douche aangeeft hoeveel liter water je gebruikt? Ik houd van deze details die bijdragen aan bewustzijn. Voor mij voldeed dit hippe en vlotte hotel zeker en het heeft de hoogtepunten op wandelafstand. Zoals de Italiaanse authentieke straten om de hoek en de mooie bruggen, waaronder natuurlijk de Ponte Vecchio.

The Student Hotel Florence: gracias! En tot ziens in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Maastricht, Groningen of Rotterdam. Een stukje Nederlands trots en nu dus ook in Italië: Ciao!

Ponte Vecchio in Florence

Maak vanuit het hotel een mooie wandeling naar dit gedeelte van de stad.

 

Geerke
Latest posts by Geerke (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>