The Krystall Hotel in Tromsø

Bekijk het noorderlicht vanuit een drijvende sneeuwvlok! The Krystall zal worden ingeklemd tussen twee fjorden, vlakbij Tromsø in Noorwegen. Reizigers die ervan dromen op een comfortabele manier het noorderlicht te zien, krijgen vanaf 2017 de gelegenheid om te overnachten in dit luxe 5-sterren hotel, compleet voorzien van een glazen dak.

The Krystall Hotel in Tromsø

Krystall hotel Tromsø

In het Krystall hotel kun je al dobberend genieten van het noorderlicht. Het is een ontwerp van het Nederlandse bedrijf Dutch Docklands, dat gespecialiseerd is in drijvende constructies. Er lopen projecten in Nederland, Frankrijk, Noorwegen, het Midden-Oosten en de Malediven (Greenstar en Ocean Flower). De bouw zal halverwege 2015 beginnen en de opening van het ‘ijskristal’ staat 18 maanden later gepland. Het is de bedoeling dat het duurzame hotel met een diameter van 120 meter haar deuren zal openen in 2017. Vanuit alle 86 kamers moeten hotelgasten straks een adembenemend uitzicht hebben op het noorderlicht in Noorwegen.

noorderlicht hotel

The Capital of the Arctic

Tromsø is een levendige en charmante stad, vol cultuur en geschiedenis. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam Parijs van het Noorden. Tromsø is omgeven door bergen, fjorden en eilanden, en op 70° noorderbreedte, wat overeenkomt met de geografische breedte van Alaska en Siberië, is het een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Safari’s, nachtelijke bezoekjes aan de verschillende northern light camps, en leuke activiteiten als een sledehondentocht, sneeuwscootersafari of een tocht met de rendierslee zijn allemaal goede manieren om jezelf te vermaken onder het noorderlicht.

Wat zou jij het liefst doen onder het noorderlicht?

tromso

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>