Review The North Face Impendor Shell jas voor dames

Canada is een ontzettend uitgestrekt land met werkelijk waar schitterende vergezichten. Het land is zo uitgestrekt dat er geen sprake is van één bepaald klimaat. De verschillen zijn zo groot dat je tijdens je roadtrip te maken kan krijgen met veel verschillende weersomstandigheden. Tijdens onze roadtrip in de maand mei hebben we ruim 4.000 kilometer overbrugd. En kregen we inderdaad te maken met verschillende weertypes. Van een snijdende wind tot heerlijk zonnig weer. Temperaturen variërend van min 5 tot plus 20 graden. Een goede gelegenheid om de Impendor Shell jas van The North Face te testen tijdens het fietsen, het hiken in de bergen en het wandelen in de bossen.

The North Face Impendor Shell jas - Winterse omstandigheden onderweg naar de noordelijke provincie de Yukon

Winterse omstandigheden onderweg naar de noordelijke provincie Yukon

Waterdicht

De Impendor Shell jas is gemaakt van waterdicht materiaal dat zorgt voor een ondoordringbare vochtbarrière. Hierdoor blijf je gegarandeerd droog tijdens al je sportieve activiteiten. Regen, sneeuw en zelfs hevige regenval kan de jas dus zonder problemen aan.

Ademend

Het Impendor Shell jack is gemaakt met drielaagse GORE-TEX® Pro-technologie. Door de eigenschappen van dit materiaal houdt het niet alleen wind en regen tegen. Het houdt ook de warmte goed vast, zonder klam te worden tijdens inspanning. Het ademend vermogen van de jas zorgt ervoor dat je je prettig blijft voelen. Voor extra ventilatie is de jas onder de oksels voorzien van dubbele ritsen, die naar wens geopend kunnen worden.


The North Face Impendor Shell jacket - De hike 'The Kings Throne' in de ruige provincie de Yukon

Comfort tijdens de hike ‘The Kings Throne’ in de ruige provincie Yukon

Draagcomfort

Deze North Face jas is ultradun en licht in gewicht. Dit zorgt ervoor dat de jas heel fijn draagt. Door de soepele stof heb je optimale bewegingsvrijheid en dat is wel zo prettig als je aan het bewegen bent. Het materiaal is van zeer goede kwaliteit. Verder heeft de jas een volledig verstelbare capuchon, geschikt voor helmen met verstevigde kroon en een verstelbare zoom en manchetten. Doordat de jas bovendien harnascompatibel is kun je tijdens het klimmen zonder problemen bij je al je zakken.

Review The North Face Impendor Shell jas voor dames - Overweldigende stilte en mooie vergezichten bij het Fraser Lake in British Colombia

Overweldigende stilte en mooie vergezichten bij het Fraser Lake in British Colombia

Review The North Face Impendor Shell jas voor dames

Toen ik de jas voor het eerst zag vroeg ik me af of deze dunne en lichte jas wel warm genoeg zou zijn voor onze reis. Ik moet toegeven dat ik tot dan toe nog niet eerder kleding met GORE-TEX® Pro-technologie gedragen had. Ik ben oprecht verrast door het comfort en de veelzijdigheid van deze jas. Door de speciale stof wordt je lichaamstemperatuur echt gereguleerd en dat zorgt ervoor dat je je comfortabel blijft voelen. Tijdens het hiken in de bergen heb ik daarnaast erg veel plezier gehad van de speciale ritsen die onder de armen zitten. Je kunt ze openzetten voor extra ventilatie als je tijdens het inspannen extra afkoeling nodig hebt. Doordat je je op verschillende hoogtemeters bevindt kunnen de weersomstandigheden sterk wisselen. De extra hoge opstaande kraag vond ik ook erg prettig, als bescherming tegen de soms koude en snijdende wind. Doordat de jas bovendien lichtgewicht is en gemaakt is van een soepele stof, heb je optimale bewegingsvrijheid en neemt hij weinig plek in in je koffer. De jas is van zichzelf al lekker warm, omdat hij wind- en water dicht is. Maar als je in koudere omstandigheden terecht komt leent de jas zich, doordat hij zo dun is, prima voor het dragen van meerdere lagen. Kortom deze jas biedt je alles wat je nodig hebt om je te beschermen tegen alle weersomstandigheden op je weg naar de top!

Wij hebben inmiddels super goede ervaringen met de producten van The North Face. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen! Plaats je reactie hier onder het artikel. We horen het graag!

Schitteremd uitzicht na een pittige hike op Kathleen Lake in de provincie de Yukon

Schitterend uitzicht op Kathleen Lake na een pittige hike in de provincie Yukon

Kenmerken Impendor Shell jack

  • Volledig verstelbare capuchon, geschikt voor helmen met verstevigde kroon;
  • Borstzak binnenin en steekzakken met rits;
  • Okselventilatie met rits;
  • Verstelbare zoom en manchetten;
  • Harnascompatibel zodat je tijdens het klimmen bij je zakken kunt;
  • 3L Gore-Tex™ Pro, 100% nylon, 70 denier.

 

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>