Hotel Böglerhof

Luxe is voor mij geen naamloos hotel met flatscreens en een bubbelbad in de kamers. Luxe is zorg: de manier waarop mensen je ontvangen, de extra’s waaruit hun passie voor hun job spreekt. Verse scones wanneer je aankomt. Bloemen op je kamer. Een schotel vers fruit.

Böglerhof

Luxe is voor mij geen naamloos hotel met flatscreens en een bubbelbad in de kamers. Luxe is zorg: de manier waarop mensen je ontvangen, de extra’s waaruit hun passie voor hun job spreekt. Verse scones wanneer je aankomt. Bloemen op je kamer. Een schotel vers fruit.

In september logeerde ik in het romantik hotel Böglerhof in Alpbach, Oostenrijk. Dit hotel, gerund door een aardig gezin, is een uitstekende voorbeeld van onuitgesproken zorg, van onuitgesproken luxe.

Een dag in het Böglerhof
Na een nachtje slapen in de zachte bedden, gemaakt uit het slaap bevorderende hout van de Zwitserse steeneik, eet je je ontbijt in het restaurant. Een uitgebreid buffet met plaatselijke producten, aan tafel gebrachte spek en eieren en fruit, wordt regelmatig aangevuld met een bijzonder extraatje. Een raat rauwe honing, bijvoorbeeld. Voor een honing-fan als ik was dat werkelijk heerlijk.


Böglerhof

Na het ontbijt kan je op wandel in de prachtige vallei waarin het hotel ligt. Maak een uitstapje, geniet van de natuur of bezoek een van de stadjes in de omgeving. Wie wil, kan ook genieten van de spa in het hotel. Een massage, gevolgd door een sauna en een koudwaterbad gevoed door het ijswater dat van de bergen stroomt. Het is jouw keuze, jouw idee van luxe. Na jouw dag kan je terecht in het restaurant voor een uitstekende maaltijd gemaakt met streekproducten. Ik herinner me vooral de tiramisu met sorbet van limoengras.

Böglerhof

De hotel familie
Het Böglerhof is al drie generaties in handen van dezelfde familie, de familie Duftner. En dat uit zich in onverwacht mooie details. Alfons Moser, de grootvader van de huidige uitbaatster, was een voor zijn tijd erg goede fotograaf. Zijn prachtige beelden van vervlogen tijden werden op canvas gedrukt en sieren de muren van het hotel. Een mooie blik in het verleden.

Böglerhof

Maar hoewel het gebouw al drie generaties tot dezelfde familie behoord, is het zelf veel ouder. De eerste vermeldingen van het gebouw gaan terug tot de 15e eeuw. Ooit was het een plaats waar recht gesproken werd en later zelfs de werkplaats van een boogmaker. Sporen van deze geschiedenis zijn nog steeds terug te vinden in het hotel. Standbeelden, oude sierstukken en zelfs ceremoniële kledij staan tentoon doorheen het gebouw. Maar het allermooiste is de bewaarde kamer waar zo vele eeuwen geleden recht werd gesproken. Ook de wijnkelder is een overblijfsel van vroegere tijden en een ideale plaats voor een wijnproeverij.

Böglerhof

Tussen oud en nieuw
De familie Duftner zorgt ervoor dat hun hotel een evenwichtsoefening is tussen oud en nieuw, tussen modern en klassiek. De zorg die zij in hun hotel steken, in de manier waarop ze hun gasten persoonlijk verwelkomen, is zichtbaar in de subtiele luxe waarmee ze jou als gast omringen. En hoewel het hotel redelijk groot is, voelt het nog steeds huiselijk en comfortabel aan. Een hotel met een gezicht. Een hotel met zorg en luxe.

Böglerhof

Wil je zelf wel eens een nachtje logeren in het Böglerhof, dan vind je hun website hier.

Latest posts by Lotte (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>