Meer dan toeristische trekpleisters

Daisy was de afgelopen tijd weer onderweg in eigen land en bezocht onder andere Volendam, Alkmaar en Nijmegen.

Niet alleen om te zien waarom er jaarlijks zoveel toeristen op de bekende plekken in deze steden af komen, maar juist ook om te ontdekken wat deze steden nog meer te bieden hebben. Daarnaast trok Daisy naar Vlieland waar ze de kans kreeg om een onbekend deel van het eiland te ontdekken met een speciale truck.

Vissersdorp Volendam

In Volendam liet lokale gids Kees Tol (nee, niet Kees Tol van tv) Daisy zien waarom Volendam jaarlijks zoveel toeristen trekt. Het antwoord: vanwege de oud-Hollandse klederdracht en de idyllische vissershaven. Gids Kees liet Daisy daarnaast de onbekende kant van Volendam zien en nam haar mee naar familiehotel Spaander – bekend van het realityprogramma ‘Herrie in Hotel Spaander’. Uiteraard kon een foto in klederdracht niet ontbreken!

Volendam klederdracht

Vijf Nijmeegse hotspots

Daisy was bij de intocht van de Nijmeegse vierdaagse en bleef nog een extra dagje in deze oude stad om de hotspots te ontdekken. Ze zette vijf ‘must-sees’ van de keizerstad op een rijtje, waaronder het mooie Kronenburgerpark, de Waalkade met een prachtig uitzicht over de Waal en de oude, hippe Honigfabriek waar je nu geen soep maar koffie, meubels en muziek kunt vinden.

‘Say cheese’ in Alkmaar

Ook de traditionele kaasmarkt in Alkmaar trekt jaarlijks veel bezoekers. Reden genoeg voor Daisy om deze Hollandse kaasstad te bezoeken. Op vrijdag stond ze dan ook stipt om 9 uur op het Waagplein om een goede plek te bemachtigen voor de spectaculaire show van kaasdragers in historisch gildekostuum. Na het zien van dit bijzondere schouwspel was het tijd om kazen te proeven op de naastgelegen markt.

Kaasmarkt Alkmaar

De Sahara van het Noorden

Daisy ging in Vlieland naar de Vliehors. Dit is het onbekendere deel van het eiland en bestaat uit twintig vierkante kilometer aan zandvlakte. De Vliehors wordt gebruikt als militair oefenterrein, maar met de Vliehors Expres kun je als toerist veilig een tocht maken door dit gebied. Daisy zag tijdens deze tocht zeehonden en midden op de Hors een reddingshuisje ingericht als juttersmuseum. Daarnaast maakte ze onderweg prachtige foto’s. Als je ze ziet wil je deze tocht ook maken.

vlieland

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>