Op vakantie in Nederland tijdens corona

Lekker weg, maar niet te ver. In deze tijd waarin de pandemie een grote rol speelt is dit voor veel mensen een veilige optie. Gewoon lekker op vakantie, maar dan wel in Nederland. Geen gedoe met vaccinaties en testen.

Tips voor een vakantie in Nederland tijdens corona

Gezellig een paar weken met de kinderen naar een camping boven Amsterdam of samen met je partner een midweek geheel verzorgd in een hotel. Het lijkt misschien wat saai en niet echt bijzonder, maar Nederland heeft veel te bieden. En dat is leuk, want nu kijk je deze vakantie eens door de ogen van een toerist. Tulpen? Molens? Klompen? Ineens besef je dat dat best wel uniek is en je zeker nog niet alles van Nederland hebt gezien.

vakantie Nederland corona

Streekgewoonten en streekgerechten in Nederland

We nemen voor dit artikel een kijkje in vissersdorp Volendam. Vanuit een luxe hotel lopen we zo het centrum van Volendam in waar we met een beetje geluk een bekende zanger of zangeres tegenkomen. En wat dacht je van de bewoners gekleed in traditionele Volendamse klederdracht? Snel even een paar (of heel veel) foto’s of selfies afdrukken. Redt je abonnement het nog? Niet getreurd als je geen celebrity bent tegengekomen. In de buurt van Edam of Monnickendam heb je nog kans. Naast deze streekgewoonten is het nuttigen van een streekgerecht een goede afsluiter. Denk bijvoorbeeld aan een vispalet met gerookte zalm, Hollandse garnalen, paling en toast uit een van de bekende visrestaurants uit de buurt? Zeer gezond, zeer Hollands en zeer selfiewaardig!

vakantie Volendam tijdens coronaVolendam Nederland

Op vakantie met de luxe van thuis

Waar je ook in Nederland op vakantie bent, even internetten is altijd fijn, maar ook belangrijk! Vanuit je hotelbed de krant lezen op je smartphone, genieten van een lekker ontbijt en ook nog een recreatieve route in de omgeving plannen met Google Maps. Op de momenten dat je geen toegang hebt tot een openbaar wifi netwerk is het fijn als je bel- en internetbundel ruim genoeg is. Even informatie opzoeken en natuurlijk ook lekker lang videobellen om alle familieleden te laten zien hoe mooi, leuk en gezellig Volendam (of andere plekken in Nederland!) eigenlijk is.

vakantie in Nederland tijdens corona

Team Reishonger
Follow us
Laatste berichten van Team Reishonger (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>