Hidden gems van Nederland

Als Expedia Pioneer reis ik een jaar lang door Nederland om de bekende, maar ook verborgen plekken van Nederland te ontdekken en anderen te inspireren zelf op pad te gaan in eigen land. Zo heb ik inmiddels al de helft van mijn avontuur achter de rug en heb ik al veel ‘hidden gems’ bezocht en fantastische ervaringen opgedaan:

Kapitein Daisy

 • Een plek waarvan je waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord is “De Âlde Feanen” in Friesland. In dit bijzondere natuurgebied onder Leeuwarden zie je de prachtige, waterrijke natuur waar je kunt kanoën, varen en kan luisteren naar de stilte en klanken van vogels. Zelfs maar weinig Friezen weten van het bestaan af.
 • In Spa Gouda zag ik het best bewaarde geheim van de Gouwenaren. In dit authentieke badhuis maakte ik een Turks reinigingsritueel mee en kreeg ik een heerlijke hamambehandeling. Het toppunt van ontspanning!
 • Fan of geen fan van de Beatles, het grootste Beatles museum ter wereld staat gewoon in Alkmaar en dat moet je gezien hebben. Beatlesfan Azing Moltmaker toont hier zijn 2500 lp’s, 3500 cd’s, 1000 boeken en 100.000 originele foto’s. Ontzettend bijzonder om zijn mega Beatles-collectie te mogen bewonderen.
 • Ook het kleine Noord-Brabantse dorpje Mariahout heeft meer te bieden. Hier bezocht ik een replica van de Lourdesgrot en zag ik een prachtige toneelvoorstelling in het sprookjesachtige openluchttheater.
 • Het Utrechtse landschap wordt extra mooi wanneer je hier met een oude eend doorheen rijdt. Na een korte uitleg over hoe je een eend moet besturen, reed ik door het boerenland, langs prachtige kastelen en door de bossen.
 • Iedereen kent de grote Amsterdamse musea zoals het Rijks- of het Stedelijkmuseum, maar ik ontdekte in Amsterdam vijf minder bekende musea die zeker het bezoeken waard zijn. Van een tassen- tot een brilmuseum, het bestaat allemaal.

Win een dagje weg!

Zonder de tips van Nederlandse ‘locals’ had ik deze bijzondere plekken niet ontdekt. Ken jij ook een ‘hidden gem’ in Nederland die je met me wilt delen? Verras me met je tip en uitleg en win een dagje weg naar deze locatie. En wie weet ben jij binnenkort voor één dag mijn reisleider en kun je mij laten zien waarom deze plek zo bijzonder is.

winactie hidden gems

Hoe doe je mee?

 1. Post onder dit bericht wat jouw ‘hidden gem’ is en waarom deze plek zo bijzonder is.
 2. Ik kies uiteindelijk de tip uit de inzendingen: dus kom maar op met die bijzondere suggesties.
 3. Je ontvangt een persoonlijk bericht als jij hebt gewonnen. Samen plannen we dan een dagje weg in juni.

Lees hier de algemene voorwaarden.

Meedoen kan tot en met 19 mei 2015. Ik kijk uit naar je reactie!
Avontuurlijke groet, Expedia Pioneer Daisy

Latest posts by Martijn (see all)
 1. Izaak zegt:

  Prachtig om met de zogenaamde fastferry van Rotterdam naar Dordrecht te varen. Zo zie je de skyline van Rotterdam vanaf het water en vaar je zo’n beetje rechtstreeks het centrum in van de oudste stad van Nederland.

 2. Daniëlle Doesburg zegt:

  De abdij van Tilburg is mijns inziens de gouden tip hier. De bierbrouwerij -de Koningshoeven- is de enige trappistenbrouwerij van Nederland en echt de moeite waard om te bezoeken! Gelegen naast de abdij met de beeldbepalend torens, waar overigens nog steeds monniken wonen, is dit een absolute must see.

  Een rondleiding door het trappistenklooster en de bierbrouwerij sluit je af met een heerlijke abdijlunch met een La Trappe in het proeflokaal of op het terras. Na afloop maak je nog een ontspannen wandeling door de kloostertuinen, voordat je de bus naar het centraal station van Tilburg pakt. Of nog leuker: neem je fiets mee en geniet van een van de mooie fietsroutes die naar deze leuke plek leiden.

  Ik kan je helaas niet rondleiden omdat we tot augustus in Azië zitten, maar ik ben erg benieuwd wat je van de cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven vindt! Ik hoop dat je kans ziet erheen te gaan!

 3. Mariska Wijninga zegt:

  Klinkt leuk! Maar kan nog niks over de Biesbosch vinden! Prachtig natuurgebied bij mij om de hoek…Lekker varen met een bootje….En otters spotten, als je geluk hebt….lijkt mij erg leuk om dat met jou te doen!

 4. Dordrecht! Inderdaad de oudste stad van Nederland en nog nauwelijks ontdekt door Nederlandse toeristen.

 5. Hoi ik vakantaseer over een spannende safari, een safari op zoek naar de zee-arend in de Biesbosch. Ik was er al een keer maar toen heb ik hem niet gezien maar wat een ervaring! Als jij er bij bent, zal het toch zeker wel lukken hem te spotten?

 6. Jacqueline zegt:

  Schitterend de prachtige natuur; de rust, de ruimte. Je hoort de vogeltjes zingen. Een heerlijk vaartochtje maken en de picknick spullen mee. Dat is waar ik super van kan genieten als stadsmens.

 7. Marije zegt:

  Hai, leuk, leuk, leuk! En ook zonder iets te winnen natuurlijk al prettige inspiratie hier 🙂

  Niet zozeer ‘hidden’, maar wel het vermelden waard en een heerlijk stads-en-toch-cultuurhistorisch-verantwoord plekje is het Abdijplein in Middelburg. Aan dat plein ook de, je raadt het vast al, oude abdij mét daarin het leuke, overzichtelijke, qua aanbod gevarieerde Zeeuws Museum.

  Het plein is zonnig (bij tijd en wijle dan ;-)), ruim en rondom liggen de mooiste, oude gebouwen met prachtige gevels en sierlijke ramen. Wij waren er onlangs en dit plein was, ondanks de stroom aan toeristen in Middelburg, niet druk. Dus: smeer je eigen boterhammen of scoor op weg naar het plein een Zeeuwse bolus en genieten maar, op een bankje onder één van de grote groene bomen!

 8. Peggy Elizen zegt:

  De Spelerij in Dieren Gelderland is een geweldig dagje uit voor jong en oud, spelen, knutselen, uitvinden, zwemmen, brood bakken op een kampvuur, lassen, verf kunstwerken maken, niets is hier te gek met de onlangs met een Lintje geridderde Jos Spanbroek.

 9. Stina zegt:

  Wandeleling bij Mantingeveld. Je hebt er alle soorten natuur (bos, heide, zandverstuiving, verschillende vennen en poelen) en kan er veel verschillende dieren tegen komen (ringslangen, veel verschillende vogels en insecten). Echt genieten!

 10. Sonja Zwaag zegt:

  Bij ons in Noord Holland, Alkmaar-Noord, ligt het Geesterambacht. Een prachtig natuurgebied… je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, en zomers als het warm is ook zwemmen…

 11. Hidden in het centrum van Arnhem: Restaurant “Bij visje & vleesje”. Wisselende kaart met vast op het menu Fish & Chips (echte aanrader) en de Black Angus Burger. Kleinschalig restaurantje, super kwaliteit eten, heerlijke wijnen, heel vriendelijke bediening. Zitten in een zijstraatje bij het Jansplein in Arnhem waar je anders (bijna) nooit door heen loopt. Ik ben er heen gegaan op basis van recensies en dit was zeker de moeite waard!

 12. Roel Roosen zegt:

  De LF4 Midden-Nederlandroute. Een fietsroute van Enschede naar Den Haag en dan de etappe (station) Vorden – (Station) Oosterbeek. Ongeveer 40 km, een prachtige fietstocht. Deze dagtocht is extra bijzonder, omdat je eerst door het Achterhoeks landschap rijdt, dan door het IJssel-rivierengebied, dan dwars door de bossen van de Veluwe en tot slot door de drukke stad Arnhem. Zo heb je een zeer gevarieerd landschap in een fietstocht, erg leuk en bijzonder en nog sportief ook!

 13. Annemiek zegt:

  Een dagje naar het Kröller Müller museum! Heerlijk door de beeldentuin slenteren, picknick mee en een gratis fiets huren (aanrader!) om het prachtige Nationale Park de Hoge Veluwe te ontdekken. Het ultieme dagje cultuur en natuur in NL.

 14. Marloes zegt:

  Wat een leuk initiatief! Ik kom zelf uit een klein Noord-Limburgs dorpje en hier ligt het ‘verborgen’ Reindersmeer. Een heerlijk en fantastisch mooi natuurgebied waar je even heerlijk tot rust kunt komen, maar ook vooral kunt genieten van een zeer mooie omgeving. Daarnaast staat in Well ook een erg mooi kasteel, wat grotendeels nog intact is gebleven van vroeger. De moeite waard om langs te komen!

 15. Daisy zegt:

  Wha! Wat veel leuke reacties!! Dat is moeilijk kiezen!
  Sommige plekken zijn wel echt super goeie tips, dat kan ik weten omdat ik er al geweest ben 😉

  Helaas kan er maar één de winnaar zijn. Want anders had ik jullie allemaal gewoon meegenomen! Marije, wil jij met mij mee een dagje op pad naar Zeeland? Ik ben er nog nooit geweest en hoop dat jij mij kunt laten zien waarom jij het Abdijplein zo bijzonder vindt.

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties!

  Groetjes,
  Daisy

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>