Sunny Beach: Bulgarije swingt!

De badplaats Sunny Beach (Zonnestrand) in Bulgarije wordt ook wel het nieuwe Lloret de Mar genoemd. Maar is het hiermee daadwerkelijk te vergelijken?

feest-sunny-beach

Een nieuwe bestemming

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand dan is Sunny Beach in Bulgarije een ideale vakantiebestemming. Een aantal jaar geleden was deze badplaats nog volledig onbekend, maar tegenwoordig behoort het tot de populairste vakantiebestemmingen in Europa.

En dat is nu meteen een punt wat jammer te noemen is. Wanneer je in 2006 in deze badplaats op vakantie ging, wat het leuk om Nederlanders tegen te komen. Aangezien de badplaats toen nog redelijk onbekend was, waren er ook vrij weinig Nederlanders. Door de jaren heen is het aantal Nederlanders dat hier naar toe gaat flink toegenomen. En in dat opzicht lijkt het zeker op Lloret de Mar, vanwege de massale drukte. Maar dat ligt natuurlijk, net als in bijvoorbeeld Kroatië, ook aan de periode waarin je gaat.

Sunny Beach nieuwbouw

In 2012 was er al volop gebouwd

Hotels en appartementen in Sunny Beach

Aangezien Sunny Beach een vrij nieuwe badplaats is, verrijzen er ook steeds meer nieuwe appartementencomplexen en hotels. Wanneer je een hotel of appartement boekt, heb je dus grote kans dat je in een vrij nieuw complex terecht komt. De ervaring leert echter ook dat appartementencomplexen en hotels die in aanbouw zijn vaak niet op tijd gereed zijn, waardoor je wordt overgeboekt naar een ander complex. Het kan dus een voordeel, maar ook een nadeel zijn.

Appartementen in aanbouw

Uitgaan in Sunny Beach

Qua uitgaan valt er in Sunny Beach veel te beleven. Je vindt hier discotheken waar je flink uit je dak kunt gaan op dance en r&b-muziek (Disco Orange, Lazur), een discotheek waar iedere avond een rockband live speelt (Iceberg) en gezellige terrasjes aan de boulevard. Maar natuurlijk kunnen de Nederlandse tenten (je moet ervan houden) ook niet ontbreken. Geheel in Lloret de Mar-stijl is er sinds 2007 de Flying Dutchman Bar, een echte Hollandse feesttent in Sunny Beach met veel après-skimuziek, het Heineken House en sinds 2009 ook het Slam FM Café.

uitgaan-bulgarije

Eten en drinken

In Sunny Beach zijn verschillende restaurantjes waar je lekker kunt eten. Van onbekendere restaurantjes met een gevarieerde kaart (pizza/pasta etc.) tot een Mexicaans restaurant en natuurlijk de McDonald’s. Wanneer je bij een niet aanbevolen restaurant eet, loop je wel de kans dat je last van je buik krijgt, maar dat neem je dan maar voor lief (of je neemt Norrit mee).

Prijsniveau

Met betrekking tot de prijzen voor eten en drinken is de laatste jaren een stijging te zien. Was alles een paar jaar geleden nog heel goedkoop: 50 cent voor een biertje, voor 5 euro compleet uit eten, tegenwoordig komen de prijzen steeds meer in de buurt van de Nederlandse prijzen, maar wel lager dan de prijzen in Lloret de Mar.

sunnybeach straatje

Cultuur?

Als je veel cultuur wilt snuiven moet je vooral niet naar Sunny Beach in Bulgarije gaan. Het is wel leuk om een dagje met de boot of met de bus naar Nessebar te gaan, een historisch schiereilandje dat grenst aan Sunny Beach en ook wel ‘het Dubrovnik van Bulgarije’ wordt genoemd. Er zijn allerlei monumenten en verschillende kleine winkeltjes (vooral veel toeristenwinkeltjes) maar in een halve dag heb je het al wel gezien.

Nessebar

Eindoordeel Sunny Beach

In veel opzichten begint Sunny Beach steeds meer op Lloret de Mar te lijken. Zeker wat betreft het aantal Nederlanders dat hier op vakantie gaat, de Nederlandse bars en de toenemende drukte.

Wanneer je op zoek bent naar een leuke zon-, zee- en strandbestemming met veel uitgaansgelegenheden, dan is Sunny Beach toch zeker de moeite waard. Er is alles aanwezig voor een leuke strandvakantie met vrienden of familie en je zult je er dan ook zeker vermaken.

Misschien zijn er nog leuke vakantiebestemmingen die (nog) niet door alle Nederlanders ontdekt zijn?

Boeken doe je bij:

Feestfoto: heinekenhousebg, Flickr

 1. Gezien de reizen naar Sunny Beach die momenteel door organisaties als Sunweb en Gogo tours worden aangeboden lijkt Sunny Beach het nieuwe Lloret de Mar te worden.

  Iemand ervaring met Sunny Beach?
  Aanrader of afknapper?

 2. Bart zegt:

  Aanrader! Echt super vakantie gehad.
  Vooral Valhalla, wat een feest daar.

  I love scandinaviens:))

 3. Hotels Bulgarije zegt:

  Mooie foto’s, zou direct wel een hotel willen boeken, hoe zit het met het weer in Bulgarije?

 4. Bulgarije heeft redelijk koele winters en warme zomers. Sunny Beach in het oosten van het land, aan de Zwarte Zee, heeft meer weg van een mediterraan klimaat, zoals in Griekenland.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>