Beach Tennis op Aruba

Sporten op het strand is in! Op Aruba is beach tennis al de grootste sport op het eiland, maar ook in Spanje en Italië is het uitgegroeid tot een echte successport. Zelfs in Nederland is beach tennis een opkomende sport.

beach tennis aruba

Van 11 tot 17 november vindt het internationale Beach Tennis Tournament op Aruba plaats, het grootste beach tennis toernooi ter wereld.

Dit jaar wordt het Arubaanse toernooi groter en beter dan ooit, met wel 800 deelnemers uit landen als Aruba, Brazilië, België, Bermuda, Canada, Chili, Tsjechië, Colombia, Frankrijk, Duitsland, Italië, Amerika, Spanje, Sint Maarten, Martinique, Mexico, Nederland, Venezuela en Puerto Rico.

Oorsprong Beach Tennis
Beach tennis komt oorspronkelijk uit Amerika en Brazilië, waar het in de jaren ’70 werd gespeeld. Daarna is het overgewaaid naar andere landen. Het is eigenlijk een hele simpele sport, je hoeft er niet heel goed voor te zijn. Iedereen kan het spelen, heel fanatiek of gewoon omdat je het leuk vindt. Het spel kent ook geen ingewikkelde regels. Het wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 bij 8 meter, met een bal en een pallet. De puntentelling verloopt zoals bij tennis.

Het toernooi op Aruba is vorig jaar gekozen tot Best Tournament in the World. Het is een week vol met zon, muziek, vrienden, feestjes, lekker eten en drinken en natuurlijk heel veel beach tennis. Het programma staat vol met single, double en mixed double wedstrijden, met op vrijdag de Nations Cup als absolute hoogtepunt. De finale wordt gespeeld op zondag 17 november. Een niet te missen wedstrijd, waarbij het publiek, zodra de wedstrijd is afgelopen en de winnaars van 2013 bekend zijn, zal feesten tot in de late uurtjes!

Meer informatie: Beachtennisaruba.com/

Op vakantie naar Aruba?
Aruba met Arke.nl

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>