Vliegen vanaf Brussel Airport

Afgelopen nacht sliep ik op het vliegveld van Brussel (Zaventem). Ik moest wel, want mijn vlucht terug naar Gran Canaria vertrok om 6:10 uur 's ochtends. Niet bepaald een tijdstip waarop je even een trein vanuit Overijssel naar Brussel-Nat-Aero pakt.

Starbucks Brussel Airport

Vervoer naar het vliegveld van Brussel

Al zijn er bussen die vanuit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Bredaen Eindhoven naar Brussel reizen, de trein pakte in mijn geval goedkoper uit. Voor € 43,90 reisde ik tussen Kampen en de luchthaven van Brussel. Je kunt op twee plekken de Belgische grens oversteken met de trein: Roosendaal en Maastricht. Ik denk dat voor het overgrote deel van de Nederlanders Roosendaal de meest logische verbinding biedt.

Waar ik te laat achterkwam, was dat je in het weekend via Brussel-Noord naar Nederland hoort te reizen en doordeweeks via Brussel-Centraal. Ik had sowieso grote problemen om op de heenweg vanuit Brussel-Centraal naar Nederland te reizen. Er leek maar geen directe trein te zijn. In plaats daarvan koos ik voor een trein naar Antwerpen en daarna een trein naar Roosendaal. Hou hier rekening mee of zoek je route beter uit dan ik.


Slapen op Brussel Airport

Als je een vroege vlucht vanaf het vliegveld van Brussel hebt, is overnachten op de luchthaven een noodzakelijk kwaad. Als je nog niet kunt inchecken, ben je min of meer aangewezen op de Starbucks. Die is 24 uur per dag open en zolang je maar een koffie bestelt, vinden ze het niet erg als je op een bankje of leunend op een tafel in slaap valt. Ik denk dat ik de beste plek had: rechts naast de toonbank, met in de muur een stopcontact voor mijn laptop, zodat ik nog wat werk kon doen.

Internet op de luchthaven van Brussel

Zoek je WiFi op Zaventem, dan moet je ook bij Starbucks zijn. Maar kijk uit: je betaalt er € 10,00 per uur en € 20,00 voor een hele dag. Als je nog even kunt wachten, vind je na het inchecken veel goedkopere internetcomputers en aansluitingen voor je laptop. Daarmee kun je al vanaf € 3,00 je mail of de sportuitslagen checken.

Foto: zugaldia, Flickr

Latest posts by Martijn (see all)
 1. Jurjen zegt:

  Zelf heb ik ook meerdere malen via Brussel gevlogen als Nederlander.
  Iedere keer gelukkig wel op de dag zelf de trein kunnen pakken.

  Zaventem is een tamelijk eenvoudig vliegveld, verwacht er niet te veel faciliteiten. Een goed aandachtspunt is om bijtijds door de veiligheidscontrole te lopen. Ze hebben maar een klein aantal X-ray-apparaten, waar alle reizigers doorheen moeten. In de vakantiespits staan er dus megalange rijen.

  Verder ben ik om de kleinste dingen al afgesnauwd door personeel, dus voor de vriendelijke mensen hoef je er niet te komen.

  Ieder uur gaat er trouwens een internationale trein terug naar Amsterdam, vanaf Brussel. De verbinding tussen die trein en de treinen van/naar het vliegveld zijn trouwens heel erg ruim, houd rekening met minstens een kwartier overstaptijd.

 2. André zegt:

  Hoi Jurjen, bedankt voor je tips. Die internationale trein heb ik dan waarschijnlijk helemaal over het hoofd gezien op de heenreis van Gran Canaria naar Nederland. Ik landde op Zaventem en deed er in een kastje-naar-de-muur-avontuur maar liefst 3 uur over om België uit te komen!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>