Portland Airport beste vliegveld

Travel + Leisure heeft onderzoek gedaan naar de beste vliegvelden van Amerika. Portland International Airport (PDX) staat op nummer één van deze lijst World’s Best Awards en laat daarmee Tampa International Airport en Austin–Bergstrom achter zich.

Portland International Airport

Travel + Leisure heeft onderzoek gedaan naar de beste vliegvelden van Amerika. Portland International Airport (PDX) staat op nummer één van deze lijst World’s Best Awards en laat daarmee Tampa International Airport en Austin–Bergstrom achter zich.

Het onderzoek van Travel + Leisure werd onderverdeeld in zes categorieën: vertragingen, design, eten en drinken, winkelen, check-in tijd en locatie. Portland International Airport heeft de onderzoekers van 68 vliegvelden weten te verrassen. Het scoorde hoog op het gebied van design en winkelen, in de categorie eten en drinken en maar liefst 87,5% van de vluchten vertrekt op tijd. Door de hoge waardering in de zes categorieën is het vliegveld de grote winnaar van de titel: ‘Beste vliegveld van Amerika’.

Portland Airport
Het vliegveld van Portland is de belangrijkste hub van Oregon en verwerkt jaarlijks meer dan 14,5 miljoen passagiers via één enkele terminal. Portland International Airport is van alle gemakken voorzien. Er zijn diverse goede restaurants, bekende winkels met tax free shopping en gratis wifi. Een pluspunt van het vliegveld is de snelle treinverbinding tussen het vliegveld en het centrum van Portland, 20 kilometer verderop.

City of Roses
Portland ligt in de staat Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, vlakbij de kust van de Stille Oceaan. Ontdek de “City of Roses” met een directe vlucht van Delta/KLM vanaf Amsterdam en breng een bezoek aan de prachtige Amerikaanse staat Oregon.

Bezoek het Pearl District voor stijlvolle bars en kunstgalerieën en Hawthorne voor aparte eettentjes en mooie oude huizen. In het centrum van Portland zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals de Burnside Bridge, die over de rivier de Willamette loopt. Onder de brug ligt een prachtig skatepark, dat als één van de beste skateparken ter wereld wordt gezien. In het centrum ligt Chapman Square, een plein met daarop een gedenksteen van de Spaans-Amerikaanse oorlog.

In South Portland kan je met de Portland Aerial Tram kabelbaan naar boven reizen voor een prachtig uitzicht over de stad. De trams vertrekken vanaf de oostelijke oever van de rivier, naast het Oregon Museum of Science and Industry. Of bezoek Washington Park voor een mooi panorama over Mount Hood. In dit park ligt ook de beroemde rozentuin, de International Rose Test Garden, waar ieder jaar een rozenfestival wordt gehouden. Naast rozen vind je in dit park de Oregon Zoo en de Japanse tuinen, waar leven in harmonie met de natuur het uitgangspunt is.

Crater Lake, photograph by Tyson Fisher
Bron foto: Tyson Fisher, National Geographic

Beaver State
Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte kustlijn, bezaaid met staatsparken, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdooractiviteiten en Wild West avonturen. Oregon is pionier op het gebied van duurzaam toerisme. De standaardafkorting voor de Beaver State, zoals de bijnaam luidt, is OR. De hoofdstad is Salem.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oregon is Crater Lake, het diepste meer van de Verenigde Staten (zo’n 600 meter diep). Het is een diepblauw kratermeer omgeven door hoge lavakliffen. Op de grens met Idaho in het oosten ligt Hells Canyon, met een ontzagwekkend diepe, door de Snake River gevormde kloof.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>