Vliegen vanuit Düsseldorf-Weeze

Welke Nederlandse luchthavens ken je? Schiphol, Rotterdam The Hague, Eindhoven Airport. Goed zo. Maar wat mij betreft voeg je Airport Weeze hier gewoon aan toe. Deze luchthaven ligt namelijk op maar één kilometer van Nederland!

weeze-airport

Steeds populairder

Het vliegveld van Weeze is een voormalig militair vliegveld. Dat zie je als je het vliegveld oprijdt: eerst kom je langs treurige barakken en verlaten gebouwen. Vervolgens is een oorlogsmuseum aan de beurt. En pas daarna doemt de moderne terminal van Weeze op, die erg doet denken aan die van Eindhoven Airport. Afgelopen jaar, zo werd dinsdag bekend, verwerkte Weeze Airport 2,4 miljoen passagiers. In 2010 verwacht de luchthaven er 2,7 miljoen te vervoeren. Een groot percentage van deze passagiers betreft Nederlanders. Geen wonder, want de vliegveldje ligt net over de grens bij het Limburgse plaatsje Bergen.

Goedkoop vliegen

Het vliegveld van Weeze is er bijna exclusief voor vluchten van Ryanair. Maar dit betekent niet dat je weinig keuze uit bestemmingen hebt. Op dit moment kun je ervandaan naar 53 (voornamelijk) Europese bestemmingen vliegen, plus naar Boedapest met Wizzair. Als ikzelf van Gran Canaria naar Nederland reis, pak ik een vlucht naar Weeze. En slimme Nederlanders die goedkoop naar de Canarische eilanden willen vliegen, stappen in Weeze of in Brussel op.


Openbaar vervoer naar vliegveld Weeze

Met de auto reis je natuurlijk het makkelijkst naar Airport Weeze, maar dit is niet voor iedereen een optie. Ben je van het openbaar vervoer afhankelijk, dan heb je geluk: dat is prima geregeld. Een lokaal taxibedrijf onderhoudt verbindingen met verschillende Nederlandse steden. Ikzelf koos bij aankomst op Weeze voor een enkeltje naar Nijmegen à € 16. In het minibusje en door het besneeuwde landschap duurde het 45 minuten voor ik bij Nijmegen CS werd afgezet. Het busje rijdt ook tussen Weeze en Venlo of Arnhem. Bekijk hier de mogelijkheden en tijden.

Parkeren

Parkeren op het vliegveld van Weeze is nog leuk. Je auto staat in de buitenlucht maar de tarieven zijn erg gunstig. Zo kost een week op P2 maar € 40 en zit je toch dicht bij de terminal.

Winkels, restaurants en internet

Je gaat niet naar het vliegveld van Weeze om eens even lekker te winkelen. Er is één goede bar met een rokersterras dat uitzicht biedt over een deel van de landingsbaan. Ook is er een kiosk met uitsluitend Duitstalige lectuur. Je vindt er een aantal autoverhuurders en een informatiedesk waar je hotels kunt boeken. Eenmaal voorbij de security wordt het er niet beter op, tenzij je op zoek bent naar parfum. Kijk uit bij het hotdog-karretje: de mevrouw geeft graag te weinig wisselgeld terug.

airport-weezeFoto: Holger Wittenberg, Flickr

 1. wilma smits zegt:

  Ik ,of gasten van mijn appartement vliegen regelmatig met ryanair van weeze.Helaas moeten we dan midden in de nacht weggebracht worden Is er ook vervoer vanaf regio S hertogenbosch.Want als ik naar nijmegen moet rijden om daar in de bus te stappen is dat ook niet de moeite meer Zo kwam ik op deze side.

 2. Pool zegt:

  Tip: in de hostel (die troosteloze barakken waar u het over hebt is een prima Hostel) slaap je voor 29,95 per kamer.
  Ik vlieg om 7u smorgens naar Krakow maar ik kom uit Amsterdam, dus dat is prima geregeld op die manier…….wandel om 6u smorgens lekker richting terminal.

 3. Maria ten Hoeve zegt:

  Ik heb nog nooit gevlogen vanaf Weeze, maar zal zeker eens kijken wat voor vluchten vanaf daar gaan! Ik woon dichtbij Eindhoven, dus vaak ga ik met een taxi met veiligheidsscherm naar het vliegveld. Dit is voor mij erg gemakkelijk!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>