Ryanair op Groningen Airport?

Groningen-Eelde-vliegveld

Begin maart heeft het Rijk eindelijk de knoop doorgehakt: de landingsbaan van Groningen Airport Eelde mag verlengd worden. Zo kunnen er grotere vliegtuigen landen.

Economische ‘boost’
Vanuit het Rijk waren er niet langer bezwaren tegen het veelbesproken project. De verlenging dat voor een gedeelte gefinancieerd wordt door het Rijk zorgt voor een totale lengte van 2500 meter. Met deze verlenging kan Groningen Airport Eelde zich eindelijk uitbreiden tot een volwaardig Europees vliegveld. Dit project is zeer goed voor lokale economie en een betere bereikbaardheid van het noorden van ons land.

Aanbesteding
In het najaar van 2010 zal een ondernemer geselecteerd worden die aan het project mag werken. Voor de reizigers en de backpackers onder ons is het natuurlijk helemaal interessant mocht Ryanair zijn toestellen binnenkort naar Groningen sturen. Momenteel vertrekken er vanuit het noordelijke vliegveld enkel chartervluchten naar de Zuid-Europese zonbestemmingen tegen ticketprijzen van enkele honderden euro’s. Hoogste tijd voor wat concurentie in de terminal van Groningen!

Foto: tuppus, Flickr

Tekst en fotografie: Frederik Iedema

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>