Vliegen vanaf luchthaven Düsseldorf Airport

Ga je binnenkort op vakantie vanaf Düsseldorf Airport? Wij hebben voor jou deze handige reisgids samengesteld, met informatie over aankomst en vertrek, over parkeren op Düsseldorf airport en overnachten dichtbij de luchthaven.

Düsseldorf Airport

De internationale luchthaven van Düsseldorf is Düsseldorf Airport, ook wel Düsseldorf International Airport genoemd. Het vliegveld ligt op tien kilometer ten noorden van het centrum van Düsseldorf. Vanwege de gunstige ligging is dit vliegveld erg populair onder Nederlandse vakantiegangers en zakenreizigers. Meer dan 75 luchtvaartmaatschappijen brengen vanaf Düsseldorf reizigers naar ongeveer 200 bestemmingen in Duitsland, Europa en andere werelddelen. Nederlanders kiezen vooral voor Düsseldorf Airport voor vluchten naar zonnige bestemmingen zoals Spanje, Turkije, Griekenland, de Caribische Eilanden en Mexico. Vooral tijdens de Nederlandse schoolvakanties zie je veel Nederlandse passagiers vanaf de Duitse luchthaven vertrekken.

luchthaven Dusseldorf Airport

Airport Weeze wordt vaak verward met Düsseldorf Airport. Luchthaven Weeze ligt echter net over de grens, op ruim een uur rijden van Düsseldorf Airport

Van en naar Düsseldorf Airport

Met de trein
Düsseldorf Airport heeft de luxe van twee eigen stations. Het treinstation Düsseldorf Flughafen ligt iets ten oosten van het vliegveld, een monorail brengt je in een paar minuten naar de terminal. Een kaartje voor deze SkyTrain koop je op de luchthaven. Het metrostation Düsseldorf Flughafen Terminal bevindt zich direct onder pier C. Voor een reis vanuit Nederland met de hogesnelheidstrein ICE International is een overstap op Duisburg of Düsseldorf noodzakelijk. Ook vanaf Venlo gaat er geen rechtstreekse verbinding naar de airport, maar je kunt met een overstap op Düsseldorf Hauptbahnhof met de metro naar de luchthaven rijden. Twee à drie keer per uur vertrekt S-Bahn S11 van Düsseldorf Hbf naar het vliegveld.


Vanuit onze hoofdstad reis je vanaf twee tientjes enkele reis naar het ICE-station Düsseldorf. De treinreis duurt iets meer dan 2 uur vanaf Amsterdam Centraal, maar er zijn ook andere opstapplaatsen zoals bijvoorbeeld Utrecht en Arnhem. Vanaf Arnhem is er overigens ook elk uur een directe stoptrein verbinding met Düsseldorf Airport. De speciale regionale treinkaartjes voor de zogenoemde RE19 – of Rhein-IJssel-Express – kosten ongeveer 15 euro (voor kinderen geldt een tarief van € 1,60) en de reis duurt 1 uur en 40 minuten. De ICE vertrekt elke twee uur vanaf Arnhem en doet er 1 uur en 12 minuten over.

trein Dusseldorf

Met de auto
Düsseldorf is vanuit Nederland makkelijk te bereiken via de autosnelweg A44 en afrit 31 met ‘Flughafen Düsseldorf’. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van de stad. Reken op een reistijd van 2,5 uur vanaf Amsterdam, 1,5 uur vanaf Arnhem en zo’n drie kwartier vanaf Venlo.

Goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft een uitgebreid aanbod van parkeermogelijkheden. Bagage uitladen doe je op vertrekniveau voor de terminal. Heb je meer nodig dan een kiss&ride? Dan moet je betaald parkeren in de buurt van de terminal. Dit kan het beste in een parkeergarage in de terminalzone (= oranje) of bij het kortparkeren P11 of P12. De duurdere parkeerplaatsen liggen naast de aankomst- en vertrekterminal. Deze zijn vooral geschikt voor kort parkeren en voor het ophalen van mensen van de luchthaven.

Voor langparkeerders zijn er globaal twee mogelijkheden: Langzeit parkeren (= geel) bij P4, P5 en P22 – allen op loopafstand van het luchthavengebouw. Of de goedkopere alternatieven P23, P24 of P26 (Langzeit-Spar = rood). P23 ligt op 15 minuten loopafstand van de terminal. Omdat deze garage erg populair is, adviseren we deze ruim een maand van te voren online te reserveren. Vanaf P24 of P26 moet je met de shuttlebus naar de terminal reizen. Vanaf parkeergarages P4 en P5 kun je met de SkyTrain naar de terminal reizen. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag.

Tip: de meeste mensen kiezen voor P4 omdat die aan de rechterkant ligt als je aan komt rijden. Dat betekent dat er in P5 meestal meer vrije plaatsen zijn.

Düsseldorf Airport is een belangrijke hub voor Lufthansa

Düsseldorf Airport is een belangrijke hub voor Lufthansa

Vertrek vanaf Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft één vertrekhal met drie aaneengesloten pieren – A, B en C – vanaf waar de vluchten vertrekken. Vanaf Flughafen Düsseldorf vliegen 75 luchtvaartmaatschappijen naar zo’n 200 bestemmingen wereldwijd. Düsseldorf heeft korte routes tussen de verschillende pieren, wat ervoor zorgt dat je snel kunt overstappen. Op de vluchtinformatieborden worden in het Duits en Engels de pier en het gatenummer van aansluitende vluchten getoond.

Hoef je geen bagage in te checken? Dan kan je direct naar de security gaan. De veiligheidscontroles vinden plaats bij de centrale toegangen tot de gates. Dus bij de entree tot de A-gates, de entree tot de B-gates en de entree tot de C-gates. Met ruimbagage moet je eerst langs de check-in balie van de maatschappij waarmee je vliegt, op het centrale vertrekniveau in de terminal, voor het inchecken van je bagage. Bij sommige airlines kun je elektronisch inchecken via self service check-in zuilen of van tevoren online inchecken via de website. Dan hoef je alleen je ruimbagage nog af te leveren bij een balie voor bagage drop off.

luchthaven-Dusseldorf

De IATA-code voor het vliegveld is DUS.

Aankomst op Düsseldorf Airport

Düsseldorf International heeft één aankomsthal. Op digitale schermen staat wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook online inzien via flight arrivals of in de DUS Airport-app. Deze heeft actuele en belangrijke informatie over de luchthaven en aankomende en vertrekkende vluchten.

Overnachten Düsseldorf Airport

Overnachten bij Düsseldorf Airport is in sommige gevallen erg fijn. Bijvoorbeeld als je ‘s morgens erg vroeg moet vertrekken. Of gewoon omdat je graag uitgerust op vakantie gaat. Wil je overnachten op de luchthaven? Dat kan op het dak van parkeergarage 3 in het Sheraton Airport Hotel of naast de terminal in het Maritim Hotel Dusseldorf. Beide hotels liggen op een paar minuten loopafstand van de vertrekterminal.

Je kunt overigens ook goed een hotel in het centrum van Düsseldorf boeken. Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten vanuit het centrum van Düsseldorf op de luchthaven. Ben je met eigen vervoer, dan kun je overwegen te kijken voor een ‘Park, Sleep & Fly’-arrangement. Boek je een overnachting bij bijvoorbeeld het Leonardo Hotel, dan mag je de auto daar 8 of 15 dagen op de parkeerplaats laten staan.

Sheraton Dusseldorf

De voordelen van Düsseldorf Airport

 • Goed bereikbaar per trein. Vanaf Amsterdam is er 6x per dag een treinverbinding met de Duitse luchthaven. Met één overstap ben je in 2 uur en 12 minuten op het treinstation Düsseldorf Flughafen.
 • Betaalbaar en dichtbij parkeren, ook voor langere duur.
 • Relatief kleine, overzichtelijke luchthaven met slechts 3 terminals.
 • Korte wachttijden bij de incheckbalie.
 • Aangezien Düsseldorf Airport kleiner is dan bijvoorbeeld Schiphol, betalen luchtvaartmaatschappijen lagere belastingen. Dit komt de ticketprijzen natuurlijk ten goede.

Meer informatie Düsseldorf Airport?

Kijk voor meer informatie en voor actuele aankomst- en vertrekinformatie op de website van de luchthaven: www.dus.com.

Team Reishonger
Follow us
 1. Vanlaer Gerda zegt:

  Hallo, ik wil in november reizen vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar Egypte. Ik kom uit België.
  Wat zijn de corona maatregelen voor de moment om Duitsland binnen te komen en alsook wat zijn de maatregelen in verband met covid op de luchthaven aldaar?

  • Hi Gerda,

   De maatregelen veranderen bijna dagelijks dus is het lastig om voor november een voorspelling te doen. Op dit moment hoeven reizigers uit Belgie hoeven niet meer te testen of in quarantaine als ze de grens met Duitsland overgaan, mits ze in de tien dagen ervoor niet in risicogebied zijn geweest. Wel wordt op de luchthaven van luchthaven van Düsseldorf om een recente coronatest of vaccinatiebewijs gevraagd.

   Düsseldorf Airport heeft een handige online assistent gebouwd, waarmee je door middel van een aantal stappen direct ziet welke maatregelen er voor jouw reis gelden:
   https://www.dus.com/en/inform/for-a-safe-journey/corona-travel-assistant

   Hopelijk is het in november nog steeds mogelijk om vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar Egypte te vliegen.

   Met vriendelijke groet,
   Dionne namens Team Reishonger

  • Op dit moment zijn er geen directe vluchten van Düsseldorf naar Glasgow, maar vanaf Amsterdam vlieg je er in anderhalf uur naartoe. KLM dagelijks, easyJet de meeste dagen. En eurowings vliegt elke vrijdag en zondag van Düsseldorf naar Edinburgh. De trein (ScotRail) brengt je in 3 kwartier van Edinburgh Airport naar Glasgow centrum.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>