Vliegen vanaf luchthaven Düsseldorf Airport

Ga je binnenkort op vakantie vanaf Düsseldorf Airport? Wij hebben voor jou deze handige reisgids samengesteld, met informatie over aankomst en vertrek, over parkeren op Düsseldorf airport en overnachten dichtbij de luchthaven.

Düsseldorf Airport

De internationale luchthaven van Düsseldorf is Düsseldorf Airport, ook wel Düsseldorf International Airport genoemd. Het vliegveld ligt op tien kilometer ten noorden van het centrum van Düsseldorf. Vanwege de gunstige ligging is dit vliegveld erg populair onder Nederlandse vakantiegangers en zakenreizigers. Meer dan 75 luchtvaartmaatschappijen brengen vanaf Düsseldorf reizigers naar ongeveer 200 bestemmingen in Duitsland, Europa en andere werelddelen. Nederlanders kiezen vooral voor Düsseldorf Airport voor vluchten naar zonnige bestemmingen zoals Spanje, Turkije, Griekenland, de Caribische Eilanden en Mexico. Vooral tijdens de Nederlandse schoolvakanties zie je veel Nederlandse passagiers vanaf de Duitse luchthaven vertrekken.

luchthaven Dusseldorf Airport

Airport Weeze wordt vaak verward met Düsseldorf Airport. Luchthaven Weeze ligt echter net over de grens, op ruim een uur rijden van Düsseldorf Airport

Van en naar Düsseldorf Airport

Met de trein
Düsseldorf Airport heeft de luxe van twee eigen stations. Het treinstation Düsseldorf Flughafen ligt iets ten oosten van het vliegveld, een monorail brengt je in een paar minuten naar de terminal. Een kaartje voor deze SkyTrain koop je op de luchthaven. Het metrostation Düsseldorf Flughafen Terminal bevindt zich direct onder pier C. Voor een reis vanuit Nederland met de hogesnelheidstrein ICE International is een overstap op Duisburg of Düsseldorf noodzakelijk. Ook vanaf Venlo gaat er geen rechtstreekse verbinding naar de airport, maar je kunt met een overstap op Düsseldorf Hauptbahnhof met de metro naar de luchthaven rijden. Twee à drie keer per uur vertrekt S-Bahn S11 van Düsseldorf Hbf naar het vliegveld.

Vanuit onze hoofdstad reis je vanaf twee tientjes enkele reis naar het ICE-station Düsseldorf. De treinreis duurt iets meer dan 2 uur vanaf Amsterdam Centraal, maar er zijn ook andere opstapplaatsen zoals bijvoorbeeld Utrecht en Arnhem. Vanaf Arnhem is er overigens ook elk uur een directe stoptrein verbinding met Düsseldorf Airport. De speciale regionale treinkaartjes voor de zogenoemde RE19 – of Rhein-IJssel-Express – kosten ongeveer 15 euro (voor kinderen geldt een tarief van € 1,60) en de reis duurt 1 uur en 40 minuten. De ICE vertrekt elke twee uur vanaf Arnhem en doet er 1 uur en 12 minuten over.

trein Dusseldorf

Met de auto
Düsseldorf is vanuit Nederland makkelijk te bereiken via de autosnelweg A44 en afrit 31 met ‘Flughafen Düsseldorf’. Het vliegveld ligt 8 kilometer ten noorden van het centrum van de stad. Reken op een reistijd van 2,5 uur vanaf Amsterdam, 1,5 uur vanaf Arnhem en zo’n drie kwartier vanaf Venlo.

Goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft een uitgebreid aanbod van parkeermogelijkheden. Bagage uitladen doe je op vertrekniveau voor de terminal. Heb je meer nodig dan een kiss&ride? Dan moet je betaald parkeren in de buurt van de terminal. Dit kan het beste in een parkeergarage in de terminalzone (= oranje) of bij het kortparkeren P11 of P12. De duurdere parkeerplaatsen liggen naast de aankomst- en vertrekterminal. Deze zijn vooral geschikt voor kort parkeren en voor het ophalen van mensen van de luchthaven.

Voor langparkeerders zijn er globaal twee mogelijkheden: Langzeit parkeren (= geel) bij P4, P5 en P22 – allen op loopafstand van het luchthavengebouw. Of de goedkopere alternatieven P23, P24 of P26 (Langzeit-Spar = rood). P23 ligt op 15 minuten loopafstand van de terminal. Omdat deze garage erg populair is, adviseren we deze ruim een maand van te voren online te reserveren. Vanaf P24 of P26 moet je met de shuttlebus naar de terminal reizen. Vanaf parkeergarages P4 en P5 kun je met de SkyTrain naar de terminal reizen. Dit neemt slechts een paar minuten in beslag.

Tip: de meeste mensen kiezen voor P4 omdat die aan de rechterkant ligt als je aan komt rijden. Dat betekent dat er in P5 meestal meer vrije plaatsen zijn.

Düsseldorf Airport is een belangrijke hub voor Lufthansa

Düsseldorf Airport is een belangrijke hub voor Lufthansa

Vertrek vanaf Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport heeft één vertrekhal met drie aaneengesloten pieren – A, B en C – vanaf waar de vluchten vertrekken. Vanaf Flughafen Düsseldorf vliegen 75 luchtvaartmaatschappijen naar zo’n 200 bestemmingen wereldwijd. Düsseldorf heeft korte routes tussen de verschillende pieren, wat ervoor zorgt dat je snel kunt overstappen. Op de vluchtinformatieborden worden in het Duits en Engels de pier en het gatenummer van aansluitende vluchten getoond.

Hoef je geen bagage in te checken? Dan kan je direct naar de security gaan. De veiligheidscontroles vinden plaats bij de centrale toegangen tot de gates. Dus bij de entree tot de A-gates, de entree tot de B-gates en de entree tot de C-gates. Met ruimbagage moet je eerst langs de check-in balie van de maatschappij waarmee je vliegt, op het centrale vertrekniveau in de terminal, voor het inchecken van je bagage. Bij sommige airlines kun je elektronisch inchecken via self service check-in zuilen of van tevoren online inchecken via de website. Dan hoef je alleen je ruimbagage nog af te leveren bij een balie voor bagage drop off.

luchthaven-Dusseldorf

De IATA-code voor het vliegveld is DUS.

Aankomst op Düsseldorf Airport

Düsseldorf International heeft één aankomsthal. Op digitale schermen staat wanneer een vliegtuig geland is. Je kunt de aankomstinformatie ook online inzien via flight arrivals of in de DUS Airport-app. Deze heeft actuele en belangrijke informatie over de luchthaven en aankomende en vertrekkende vluchten.

Overnachten Düsseldorf Airport

Overnachten bij Düsseldorf Airport is in sommige gevallen erg fijn. Bijvoorbeeld als je ‘s morgens erg vroeg moet vertrekken. Of gewoon omdat je graag uitgerust op vakantie gaat. Wil je overnachten op de luchthaven? Dat kan op het dak van parkeergarage 3 in het Sheraton Airport Hotel of naast de terminal in het Maritim Hotel Dusseldorf. Beide hotels liggen op een paar minuten loopafstand van de vertrekterminal.

Je kunt overigens ook goed een hotel in het centrum van Düsseldorf boeken. Met het openbaar vervoer ben je binnen 20 minuten vanuit het centrum van Düsseldorf op de luchthaven. Ben je met eigen vervoer, dan kun je overwegen te kijken voor een ‘Park, Sleep & Fly’-arrangement. Boek je een overnachting bij bijvoorbeeld het Leonardo Hotel, dan mag je de auto daar 8 of 15 dagen op de parkeerplaats laten staan.

Sheraton Dusseldorf

De voordelen van Düsseldorf Airport

 • Goed bereikbaar per trein. Vanaf Amsterdam is er 6x per dag een treinverbinding met de Duitse luchthaven. Met één overstap ben je in 2 uur en 12 minuten op het treinstation Düsseldorf Flughafen.
 • Betaalbaar en dichtbij parkeren, ook voor langere duur.
 • Relatief kleine, overzichtelijke luchthaven met slechts 3 terminals.
 • Korte wachttijden bij de incheckbalie.
 • Aangezien Düsseldorf Airport kleiner is dan bijvoorbeeld Schiphol, betalen luchtvaartmaatschappijen lagere belastingen. Dit komt de ticketprijzen natuurlijk ten goede.

Meer informatie Düsseldorf Airport?

Kijk voor meer informatie en voor actuele aankomst- en vertrekinformatie op de website van de luchthaven: www.dus.com.

Team Reishonger
Follow us
 1. Vanlaer Gerda zegt:

  Hallo, ik wil in november reizen vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar Egypte. Ik kom uit België.
  Wat zijn de corona maatregelen voor de moment om Duitsland binnen te komen en alsook wat zijn de maatregelen in verband met covid op de luchthaven aldaar?

  • Hi Gerda,

   De maatregelen veranderen bijna dagelijks dus is het lastig om voor november een voorspelling te doen. Op dit moment hoeven reizigers uit Belgie hoeven niet meer te testen of in quarantaine als ze de grens met Duitsland overgaan, mits ze in de tien dagen ervoor niet in risicogebied zijn geweest. Wel wordt op de luchthaven van luchthaven van Düsseldorf om een recente coronatest of vaccinatiebewijs gevraagd.

   Düsseldorf Airport heeft een handige online assistent gebouwd, waarmee je door middel van een aantal stappen direct ziet welke maatregelen er voor jouw reis gelden:
   https://www.dus.com/en/inform/for-a-safe-journey/corona-travel-assistant

   Hopelijk is het in november nog steeds mogelijk om vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar Egypte te vliegen.

   Met vriendelijke groet,
   Dionne namens Team Reishonger

  • Op dit moment zijn er geen directe vluchten van Düsseldorf naar Glasgow, maar vanaf Amsterdam vlieg je er in anderhalf uur naartoe. KLM dagelijks, easyJet de meeste dagen. En eurowings vliegt elke vrijdag en zondag van Düsseldorf naar Edinburgh. De trein (ScotRail) brengt je in 3 kwartier van Edinburgh Airport naar Glasgow centrum.

 2. Hallo,
  over een maand (februari 2022) wil ik reizen vanaf de luchthaven van Düsseldorf naar Turkije. Ik kom uit Nederland.
  Wat zijn de corona maatregelen in verband met covid op de luchthaven?
  Is de PCR test voldoende of moeten wij daarnaast vaccinatie bewijs hebben?

  Ik hoor het graag van u!
  dank u wel!

  • Hallo Maria,

   Op dit moment geldt in Duitsland de 2G-regel, wat betekent dat je in het bezit dient te zijn van een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. Alleen als je op doorreis bent en korter dan 12 uur in Duitsland verblijft, is een negatief testresultaat ook voldoende.

   Dus geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je dus nog steeds vliegen vanaf Duitsland zolang je je voor je heen- en terugreis laat testen. Dit geldt in Duitsland voor reizigers vanaf 6 jaar, voor inreizen in Turkije geldt 3G, waarbij de testplicht vanaf 12 jaar geldt. Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland digitaal je ‘einreiseanmeldung’ in te vullen, een Public Health Passenger Locator Form.

   Aangezien de regels sneller kunnen veranderen dan het weer, zou ik je vooral adviseren op een later moment te kijken naar de dan geldende maatregelen. Laat vooral nog even weten hoe je het ervaren hebt!

 3. Hallo, Wij wonen in Nederland en vliegen 25 februari vanuit Dusseldorf naar Tenerife. Mijn zoon is 11 jaar, krijgt morgen zijn 1e vaccinatie. Moet hij op de heen en terugreis een per test laten zien?

  • Op dit moment wordt op de Duitse luchthaven inderdaad een PCR- of antigeentest gevraagd voor iedereen vanaf 6 jaar die niet onlangs gevaccineerd of recent hersteld is. Volledig gevaccineerd ben je pas 14 dagen na je tweede prik. De geldigheid van het herstelbewijs is overigens pas verkort van 6 maanden naar 90 dagen.

   Gezien de eerste vaccinatie morgen, en een interval van minimaal 3 weken, zal de tweede vaccinatie niet voor 15 februari volgen. Voor de heenreis moet je zoon zich dus vóór vertrek in Nederland zeker laten testen (maximaal 48 uur voor aankomst in Duitsland). Je kunt met deze coronatest enkel korter dan 24 uur in Duitsland blijven; wil je langer blijven zul je eerst in quarantaine moeten. Wel kun je bij een negatieve uitslag reizen via Düsseldorf Airport. Of er voor de terugreis een PCR-test nodig is, is afhankelijk van wanneer de tweede vaccinatie toegediend wordt en wanneer jullie terugvliegen. Er moet minimaal 2 weken tussen deze beide data zitten. Is het meer, dan voldoet je zoon gewoon aan de voorwaarden van 2G. Zit er minder dan 14 dagen tussen, zul je in Spanje ook een test moeten laten doen. Om Spanje en later weer Nederland in te reizen zijn er voor kinderen tot 12 jaar sowieso geen inreisbeperkingen. Hiervoor heb je geen coronabewijs nodig.

   Als het reizen naar Tenerife de enige reden is om je zoon te vaccineren, dan heeft het geen zin. Want je mag sowieso niet in Duitsland overnachten en hij zal minimaal voor de heenreis getest moeten worden, waarschijnlijk ook voor de terugreis. Met een beetje geluk is omikron de uitweg uit de pandemie en zijn de (internationale) coronabewijzen zo snel mogelijk verleden tijd! Zelfs de WHO vindt dat internationaal reizen weer mogelijk moet worden zonder restricties en zonder vaccinatiebewijs.

 4. Suzanne zegt:

  Hallo,

  Wat fijn dat ik hier mijn vraag kan stellen, er zijn er maar weinig die me echt verder kunnen helpen. Mijn vraag is of er als Nederlander volgende week gevlogen kan worden (retour) vanuit Weeze airport naar Tenerife zonder vaccinatie of herstelbewijs (dus met test). Gezien Nederland een hoog risicogebied is en er geloof ik een aantal terug regels zijn veranderd, ben ik gaan twijfelen.
  Alvast bedankt!

  Mvg Suzanne

  • Hoi Suzanne,

   Je kunt met de huidige regels inderdaad naar Spanje, en terug, zonder vaccinatie of herstelbewijs. Je hebt een QR-code nodig die je verkrijgt door het invullen van het gezondheidscontroleformulier (FCS in het Spaans) én een negatieve PCR- of antigeentest.

   Wie ouder is dan 12 jaar moet het EU-COVID-certificaat tonen, en daarbij is een van de drie gezondheidscertificaten voldoende. Dus of de inenting, of het herstelbewijs óf een negatief testresultaat. Het gaat dan om een PCR-test (max 72 uur oud) of een antigeentest (max 24 uur voor aankomst).

   Spanje vormt op dit moment een “geel” risico, ook de Canarische Eilanden. Voor de reis terug naar Nederland moet iedereen die vliegt (vanaf 13 jaar) een formulier invullen, een soort gezondheidsverklaring. Qua coronapas geldt voor de terugreis ook 3G – dus een vaccinatiebewijs, een herstelcertificaat óf een negatief diagnostisch certificaat. Kinderen onder de 12 jaar kunnen zonder deze documenten terug reizen

   Ook Duitsland mag je in met een test (verplicht vanaf 6 jaar), alleen wordt op verschillende plekken (als in restaurants en cafés) gewerkt met een 2G of 2G+ beleid. Dus het kan zijn dat je coronapas (verkregen op basis van testen) niet alle deuren opent in Duitsland.

 5. Goedemiddag,
  Eind deze week reizen wij naar Lanzarote vanaf vliegveld Düsseldorf. Wij willen de nacht voor de vlucht slapen in een hotel in Düsseldorf en verblijven dus kort in Duitsland. Wij zijn gevaccineerd incl. booster.
  Moeten wij nog aan aanvullende eisen voldoen?
  Alvast hartelijk dank voor uw reactie!

  • Een volledige vaccinatie bestaat uit twee vaccinaties, en daar bovenop is mogelijk nog de boostervaccinatie nodig (2G+) om toegang te krijgen tot onder meer horeca, winkels en vaak ook hotels. Bij een verblijf van meer dan 24 uur in Duitsland moet je je vóór vertrek registreren op de website van de Duitse overheid Einreise Anmeldung en dan kun je het coronabewijs op de registratiewebsite uploaden. Deze (digitale) registratiebevestiging zou ik voor de zekerheid meenemen. Let er wel op dat de regels op elk moment kunnen veranderen. De CoronaEinreiseV is leidend, dus check vóór vertrek altijd of dit document is gewijzigd.

 6. suzan zegt:

  Ik vlieg met mijn gezin 24 april naar Turkije via Dusseldorf. Mijn man en ik hebben een herstelbewijs, welke internationaal 6 maanden geldig is. Voor zover ik dit lees, geldt dit niet in Duitsland omdat het herstelbewijs maximaal 91 dagen oud mag zijn. Dit betekent dus dat ik mijn herstelbewijs niet kan gebruiken op het vliegveld?
  Mijn dochtertje is 6 jaar en moet, als ik het goed lees, zichzelf laten testen. Kloppen mijn stellingen. Ik hoor graag van u.

  • Sinds Nederland voor Duitsland niet meer als hoogrisicogebied wordt gezien, gelden er minder strenge regels. Er geldt momenteel een Nachweispflicht (3G) voor iedereen vanaf 12 jaar; de aanmeld- en quarantaineplicht is vervallen. De deelstaten hanteren verschillende regels, maar een herstelbewijs is in Duitsland sowieso alleen geldig vanaf 28 tot 90 dagen na positieve PCR-test, net als dat de laatste vaccinatie uit de basisserie maximaal 270 dagen geleden moet zijn toegediend.

   Vanaf welke leeftijd het coronabewijs verplicht is, verschilt volgens mij per deelstaat. En het lijkt er ook op dat voor vliegen weer andere regels gelden, waarbij kinderen vanaf 6 getest moeten worden. Ik zou je aanraden niet te lang voor je vertrek de regels op de site van Nordrhein-Westfalen en het vliegveld zelf te bekijken. Of om te boeken naar een Nederlandse luchthaven, waar de regels op dit moment zijn dat een herstelbewijs 6 maanden geldig is en kinderen jonger dan 12 jaar niet getest hoeven te worden (of aan te tonen dat ze gevaccineerd of hersteld zijn).

 7. Marja de Nie zegt:

  Goedenavond,
  Ik ga begin augustus mijn dochter in Australië bezoeken en was van plan gewoon via Schiphol te reizen, omdat dat het dichtstbij is. Maar na de enorme vertragings /annuleringproblemen in de meivakantie veroorzaakt door personeelstekort , ben ik van plan via Düsseldorf te vertrekken, aangezien de problemen voorlopig niet zullen zijn opgelost. Nu las ik vandaag een bericht dat veel luchthavens met dezelfde personeelstekorten kampen, kunt u mij ook zeggen hoe de vooruitzichten in dit opzicht voor Düsseldorf zijn ?
  Ik hoop dat u mij advies in deze kunt geven.

  Vriendelijke groeten,

  Marja

 8. Ramona zegt:

  Wij vertrekken 20 augustus vanuit Düsseldorf naar Turkije. Mijn man en ik heb booster gehad en mijn dochter 15 jaar haalt hem 25 juni. Onze dochter 10 heeft niks. Zijn er nog dingen die wij moeten doen om zonder stress te kunnen vliegen. En niks over het hoofd zien met de Corona maatregelen in Duitsland. Wij komen zelf uit Nederland

 9. Patricia zegt:

  Wij vertrekken 25-6-2022 van Düsseldorf naar Canarische eiland . Moeten wij iets laten zien van QR codes. ? Gr Patricia

 10. We gaan in juni 2023 vliegen vanaf Düsseldorf.
  We gaan met de trein naar Düsseldorf airport en komen aan rond 12 uur savonds. En kunnen pas vanaf 3 uur snacht inchecken (vliegtuig vertrekt om 6 uur smorgens).
  Is daar een ruimte/plek waar je drie uur lang lekker kan ‘wachten/relaxen’ ?

  Groetjes,
  Mario

  • Hi Mario,

   Drie restaurant (2 voor de douane en 1 achter de douane) blijven 24 uur per dag open, dus daar kan je terecht voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er op Düsseldorf airport luchthavenlounges waar je tegen een vergoeding (27,50 per persoon) toegang hebt tot eten, drinken, wifi, relaxt stoelen en tv’s.

   Fijne reis toegewenst!

   Groetjes,
   Dionne

 11. Joyce Van erk zegt:

  Beste,

  In april gaan ik, mijn moeder en 2 kinderen (13 en 15) vliegen vanaf Düsseldorf naar Turkije.
  Hoe zit dat met vliegen met kinderen en 1 ouder en de Corona regels? Ik en mijn moeder zijn beide voor de 4e x gevaccineerd en hebben de CoronaCheck app. Mijn kinderen zijn beide 2x gevaccineerd in 2021. Hebben ook de app. Is dat voldoende? Of moeten ze nog een prik halen?

  Alvast bedankt

  Groetjes joyce

  • Hi Joyce,

   Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden meer voor Turkije.
   M.a.w. je hebt geen vaccinatiebewijs meer nodig en hoeft ook geen negatieve PCR-test of antigeentest voor te kunnen leggen.

   Alvast een hele vakantie vanaf Düsseldorf naar Turkije!

   Met vriendelijke groet,
   Dionne namens Team Reishonger

 12. Estèl zegt:

  Ik zou graag willen weten of je ‘s nachts op het vliegveld mag zijn, en je er een beetje kunt hangen/slapen? Wij hebben nl maar drie uur tussen trein aankomst en inchecktijd ‘s ochtends.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>