Vijf idyllische strandbestemmingen voor backpackers

De zomer is in volle gang en last minute vakanties zijn populairder dan ooit. Veel mensen willen op het laatste moment de zon opzoeken en vertrekken dan ook liever vandaag dan morgen naar de perfecte strandbestemming. Een last minute vakantie midden in het hoogseizoen kan prijzig zijn maar gelukkig heeft Booking.com hier een oplossing voor. Uit meer dan 130.000 bestemmingen over de hele wereld heeft het online boeking platform een selectie gemaakt van de meest idyllische strandbestemmingen voor backpackers

Strandbestemmingen voor backpackers

Het onderzoek uitgevoerd door Booking.com laat zien dat meer dan de helft van de reizigers wereldwijd (58%) verwacht dit jaar nog op strandvakantie te gaan. Daarmee is de strandvakantie het meest populaire type vakantie in 2018. Daarnaast is voor de helft van de respondenten (50%) de aanwezigheid van mooie stranden doorslaggevend bij het kiezen van hun vakantiebestemming. Met zoveel andere reizigers die op zoek zijn naar de perfecte stranden kan het een hele uitdaging zijn om een idyllische strandbestemming te vinden zonder je spaarvarkentje stuk te hoeven slaan. Wij geven je dan ook een top 5 strandbestemmingen voor backpackers!

Guaruja, Brazilië

Guaruja ligt aan de kust van São Paulo en is ook wel bekend als de ‘Parel van de Atlantische Oceaan’. Deze plek is populair vanwege de prachtige kuststreken en zandstranden. Ook al is het hier technisch gezien winter, de temperatuur schommelt in augustus rond 25 graden en er is in dit seizoen vrijwel geen regenval. Aangezien het hier van juni t/m augustus laagseizoen is, is het gemiddeld 50% goedkoper om hier vakantie te vieren dan in de duurste maand (januari).

Guaruja

Guaruja

Negril, Jamaica

Ga op kroegentocht langs beachbars, duik vanaf een van de karakteristieke kliffen van West End in de oceaan, of relax op je strandbedje op Seven Mile Beach: Negril zou wel eens een van ‘s werelds mooiste stranden kunnen zijn. Juli behoort tot de warmste maanden in Jamaica en ook al is het regenseizoen, de regenval blijft beperkt tot korte buien in de namiddag en avond. Juli is de goedkoopste zomermaand, met accommodatieprijzen die meer dan 30% lager zijn dan in de duurste maand van het jaar (januari). Toch zou het jammer zijn om je vakantie alleen maar op het strand door te brengen. Ga ook off the beaten track in Jamaica.

Negril

Negril

Bentota, Sri Lanka

Of je nu lekker wilt ontspannen na een sightseeingtrip door Sri Lanka of gewoon de mooiste stranden van het eiland wilt ontdekken – Bentota is de perfecte plek. De stranden van Bentota worden vaak geprezen om de rust en bieden opties voor elk budget – van boetiekhotels tot resorts. De periode vanaf half juli t/m augustus volgt op het regenseizoen en zorgt voor droge en hete stranden langs de westkust. Prijzen in juli en augustus zijn gemiddeld 40% lager dan in het hoogseizoen in januari.

Bentota

Bentota

Malé, de Malediven

Niet alleen kersverse echtparen hebben recht op kristalhelder blauw water en ongerepte witte stranden! Van juni t/m augustus is het regenseizoen op de Malediven, maar de temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant. Het zou af en toe kunnen regenen, maar als je 10 dagen of meer gaat kan je er zeker van zijn dat je genoeg zon vangt. Prijzen liggen in deze periode iets hoger, maar gemiddeld is het in de zomermaanden alsnog meer dan 40% goedkoper dan in het hoogseizoen in januari.

Malediven

Malediven

Quarteira, Portugal

Quarteira is een van de traditionele badplaatsen van de Algarve. Deze plek heeft net zulke prachtige stranden als het beroemde Albufeira en Faro maar is minder bekend bij buitenlandse toeristen. Ga iets eerder in het seizoen, in juli, wanneer de prijzen 46% lager zijn dan in augustus. Als je het goed timet, kun je het festival van de Populaire Heiligen meepikken (Festas dos Santos Populares). Tijdens dit festival worden in het hele land heiligen gedurende meerdere weken in juni geëerd.

Quarteira

Quarteira

Zelf overnachten bij een van deze prachtige strandbestemmingen voor backpackers? Gebruik deze Booking.com link voor €25,- cashback op jouw hotel overnachting!

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>