De vijf leukste themahotels

Een dagje met de kids naar een van de vele pretparken in Europa is van oudsher voor veel mensen een heerlijk uitje. Maar doordat de parken steeds meer te bieden hebben, is één dag vaak niet genoeg om alles te beleven. Geen wonder dat meerdaagse “pretparkreizen” steeds populairder worden.

europapark

Een dagje met de kids naar een van de vele pretparken in Europa is van oudsher voor veel mensen een heerlijk uitje. Maar doordat de parken steeds meer te bieden hebben, is één dag vaak niet genoeg om alles te beleven. Geen wonder dat meerdaagse “pretparkreizen” steeds populairder worden.

Pretparken bieden hun gasten daarom steeds meer mogelijkheden om dichtbij het park, of zelfs op het park, te overnachten. Om de sfeer en beleving van het park tijdens het hele verblijf vast te houden, worden de hotels vaak prachtig gethematiseerd. Slapen in een kasteelkamer, zwemmen in een Romeins badhuis en eten met uitzicht op je favoriete achtbaan. Het kan allemaal. We vroegen Pretparkenreizen.nl om de vijf leukste themahotels van Europa’s meest populaire pretparken.

1) Hotel Colosseo – Europa-Park – Rüst (Duitsland)

In Hotel Colosseo ben je even in het oude Rome. Dit fantastische viersterren themahotel van Europa-Park, het best beoordeelde Europese pretpark, is volledig in Romeinse stijl gebouwd en heeft zelfs een enorme, unieke replica van het Colosseum! Uiteraard zijn ook alle kamers in Romeinse stijl ingericht. Wandschilderingen, beelden en meubels zorgen ervoor dat je de unieke beleving geen moment kwijt raakt. Het hotel heeft te veel faciliteiten om op te noemen. Van spa-resort tot heerlijk buitenzwembad en van een waanzinnige licht- en fonteinenshow tot traditionele Italiaanse restaurants op het binnenplein.

Hotel Colosseo Europa-Park

2) Hotel Village Matamba – Phantasialand – Brühl (Duitsland)

Hotel Matamba in Phantasialand is al vaak onderscheiden als beste themahotel, en het is wel duidelijk waarom. Het ligt midden in het themagebied “Deep in Africa” en heeft tropische tuinen, kamers met uitzicht op de achtbaan “Black Mamba”, een binnen- en buitenspeeltuin in de vorm van een savanne en prachtige schilderingen, tropische planten en zelfs authentieke Afrikaanse maskers. In restaurant Bantu geniet je van de heerlijkste Zuid-Afrikaanse gerechten, in een adembenemend mooie lodge.

Hotel Matamba Phantasialand

3) Disneyland Hotel – Disneyland Paris – Marne-la-Vallée (Frankrijk)

Het enige echte Disneyland Hotel van Disneyland Parijs mag uiteraard in deze top vijf niet ontbreken. Dichterbij de Disney magie is niet mogelijk. Het hotel ligt pal naast de entree en geeft je een fantastisch uitzicht over het park. ‘s Ochtends ontbijt je samen met de beroemde Disney figuren en ‘s avonds dineer je luxe in restaurant California Grill of Inventions. Een prachtige spa, een gezellige bar met live muziek en de gastvrije medewerkers zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Disney Hotel Disneyland Paris

4) Efteling Hotel – Efteling – Kaatsheuvel (Nederland)

Iedereen kent de Efteling. Maar niet iedereen weet dat het populairste pretpark van Nederland ook een fantastisch gethematiseerd hotel heeft. Al van verre lijkt het Efteling hotel als een luchtkasteel in de lucht te zweven. De kids, maar ook de ouders, zullen hun ogen uitkijken in een van de 22 bijzondere themakamers. Elke kamer heeft wel een wonderlijke beleving. In de “Vliegende Hollander Suite” bijvoorbeeld, slaap je in een scheepswrak en hoor je bij binnenkomst de kolkende zee. En in de “Fata Morgana” suite is er een magisch draaiend bed. Uiteraard ontbreken de bekende figuren uit het Sprookjesbos niet. Je komt ze overal in het hotel tegen.

Efteling Hotel Kaatsheuvel

5) Hotel Gold River – PortAventura – Salou (Spanje)

In dit waanzinnige viersterren hotel op het PortAventura resort beleef je een geweldige Wild West ervaring! Vanaf het hotel, met thema het Wilde Westen tijdens de goudkoorts, heb je direct toegang tot het Far West themagebied van het pretpark.

Het hotel heeft maar liefst drie zwembaden in de stijl van een rivier, met gave glijbanen. Geniet ‘s ochtends van de heerlijke ontbijtbuffetten en overdag en ‘s avonds van de buffetten in het Gold River Grand Hall restaurant of van de heerlijke à la carte gerechten in de restaurants Opera House en New Texas. Daarnaast beschikt het hotel over twee bars en een snackbar. De hotelkamers hebben allemaal een thema, zoals een Victoriaans herenhuis of stadhuis.

Hotel Gold River PortAventura

John
Laatste berichten van John (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>