Icelandair met kinderen; vijf redenen waarom

Vliegen met kinderen is niet altijd een feest. Het helpt in ieder geval wel als de airline kindvriendelijk is. Dat merk je pas echt als je met kinderen reist. En helemaal als het een wat langere vlucht is.

Vaker mee gevolgen

Met Icelandair vlogen we al eerder de grote plas over. Een prima verbinding via IJsland naar Noord-Amerika. Dat was zonder een kleintje. Nu gaat de kleine dame mee. Vijf redenen waarom vliegen met Icelandair een goed idee met een kleine reiziger bleek te zijn.

Icelandair met kinderen
Icelandair met kinderen
Icelandair met kinderen

#1 Bagage

De kleertjes zijn ook klein, dus hoeveel bagageruimte neemt zo’n kleine nu helemaal in beslag? Nou, da’s toch best veel. Vanaf twee jaar zijn ze niet gratis meer en een ticket betekent natuurlijk ook recht op een koffer met een gewicht van maximaal 23 kilo. Dat is mooi. Met drie personen dus maximaal drie stuks ruimbagage. Let wel, het gaat wel om een maximaal gewicht per afzonderlijke koffer en niet om het totale gewicht. Om een aantal mooie hikes in Crater Lake National Park en Olympic National Park in de Verenigde Staten te kunnen maken, nemen we een kinderdrager mee. En haar vertrouwde autostoel. Naast twee koffers is dat vier stuks ruimbagage. Geen probleem bij Icelandair, de autostoel ging gewoon als ruimbagage kosteloos mee.

Icelandair

#2 Boarding

Dat het wat langer duurt om je te installeren op je plekje in het vliegtuig met een kleintje moge duidelijk zijn. De kleine moet goed zitten en het speelgoed moet tevoorschijn worden gehaald. Dat gezinnen met kinderen bij de priority groep behoren is bij lang niet alle airlines gemeengoed. Bij Icelandair mochten we aansluiten bij de rij van businessclass en stapten zelfs als eerste aan boord van het toestel, dat altijd van die schitterende IJslandse namen vernoemd naar de vulkanen dragen. Dit keer de nagenoeg onmogelijk uit te spreken vulkaan Dyngjujökull.

Families met kinderen onder de 5 jaar krijgen voorrang

#3 Kids goodiebag

Het tovert meteen een glimlach op de gezichtjes als ze het tasje met Treasure Iceland spulletjes krijgen aangereikt. Kaartjes en stickertjes van vliegtuigen, paarden en puffins houdt ze wel eventjes zoet aan boord. Of de koptelefoon om de kinderfilms op het entertainmentsysteem te kijken. En de op aansluitende of terugvlucht wordt weer een ander setje met puzzels, een kaartspel en kleurpotloden aangereikt.

Kids goodiebag bij Icelandair
Kids goodiebag tijdens de vlucht

#4 Maaltijd

De vluchten van Icelandair zijn exclusief maaltijden. Tenminste, voor volwassenen. Niet voor de kleintjes. Bij het boeken van je vlucht kun je een kidsmeal aanvragen. Een pakje sap, stroopwafeltje en een broodje. Prima voor de kleine. En tussendoor kunnen ze gewoon appelsap of sinaasappelsap krijgen. Scheelt toch weer eten en drinken aan boord kopen.

kidsmeal bij Icelandair
kidsmeal bij Icelandair

#5 Aandacht

Kinderen kun je nu eenmaal niet zeven uur stil op een stoel laten zitten. Het cabinepersoneel heeft aandacht voor de kleintjes. Ze knopen een gesprekje aan en storen zich niet als ze meermaals voor de voeten worden gelopen. Of als over het smalle gangpad weer eens een paar sprintjes worden getrokken als uitlaatklep voor hun energie. De oprechte glimlach blijft.

Icelandair bemanning

Op uitnodiging van Icelandair vlogen we van Amsterdam via Reykjavik naar Seattle.

Jos
Latest posts by Jos (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>