5x adembenemend Sri Lanka

Sri Lanka staat ook wel bekend als de ‘Parel in de Indische Oceaan’, zoals bijna elk land wel een bijnaam heeft om zijn pracht en praal te beschrijven. Bij Sri Lanka waren we het met deze naam echter wél behoorlijk eens, want het eiland heeft echt een paar pareltjes te bieden die wachten om ontdekt te worden. Benieuwd welke? De reisspecialisten van Riksja Sri Lanka zetten ze op een rij!

Sri Lanka Sigiriya

1. De Leeuwenrots in Sigiriya

De plaats Sigiriya staat bekend om de ‘Leeuwenrots’, een eeuwenoud paleizencomplex boven op een rots. Deze rots steekt 180 meter boven het platte landschap uit en in de 5e eeuw na Chr. is er een koninklijk complex van de koning Kasyapa op de top gebouwd. Restanten van het paleis, de bijgebouwen, de baden en de tuinen zijn nog steeds te zien. Eenmaal boven gekomen zie je de ruïnes van eens een machtig paleis op een ongenaakbare en spectaculaire plek. En het uitzicht is ge-wel-dig!

Sri Lanka trekking Ella

2. Wandelen rondom Ella

Vanuit het boerenplaatsje Ella in het hart van Sri Lanka, waar het leven nog onbekommerd is, kun je mooie wandelingen maken in de omgeving. Overal zijn boeren aan het werk op rijstvelden en theeplantages en vind je kleine rustieke dorpjes. Het is hier koel genoeg om lange trektochten te kunnen maken en warm genoeg om relaxed te zitten op het terras van je hotel en te genieten van een weids uitzicht. Met een beschrijving van de routes op zak kun je er zelf op uit trekken. Maak bijvoorbeeld de klim naar Little Adam’s Peak, een stevige wandeling van ongeveer twee uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. Beklim het laatste stuk naar de top via grote traptreden. Op de top kun je lekker met de voetjes omhoog terwijl je uitkijkt over gigantische bergkammen.

Sri Lanka natuur theevelden

3. Verlaten zandstranden in Trincomalee

Sri Lanka staat natuurlijk ook bekend om zijn mooie stranden. Aan de oostkust vind je brede zandstranden – volgens vele reizigers de mooiste van het eiland. De palmbomen en helderblauwe zee maken het tropische plaatje helemaal af. En er is hier nog maar weinig toerisme, waardoor je bijvoorbeeld in Trincomalee de stranden soms helemaal voor jezelf hebt. Maak vooral ook een uitstapje naar het paradijselijke Pigeon Island, waar je goed kunt snorkelen en duiken tussen kleine (ongevaarlijke) haaien, kleurrijk koraal en tientallen vissen in alle kleuren.

Sri Lanka Trincomalee strand

4. Raften tussen het groen

Als je Sri Lanka op een sportieve manier wilt ervaren, dan kun je vlakbij de plaats Kitulgala gaan wildwater-raften. Gaaf! Voordat je de boot instapt krijg je een uitgebreide instructie van de begeleiding. Het zes kilometerslange traject is opgedeeld in verschillende etappes, de een nog wilder dan de andere. Wij vonden dit een schitterende ervaring. Kom je in een wat rustiger vaarwater, geniet dan vooral ook van het exotische landschap aan de oevers van de rivieren. Aan het einde van de tocht, die zo’n anderhalf uur duurt, dobberden wij nog even rond in de rivier om bij te komen van deze adrenalinestoot.

Sri Lanka raften

5. Beklimmen van Adam’s Peak

Nadat je bij Ella Little Adam’s Peak beklommen hebt, is het nu tijd voor het echte werk. De Sri Pada, ook wel Adam’s Peak genoemd, is een 2243 meter hoge rots gelegen in de hooglanden van het eiland. Dit is de meest heilige berg en alle Srilankanen willen deze berg ooit beklimmen, voor hen is het een soort pelgrimstocht. De klim begint in het holst van de nacht, waarbij het pad geleidelijk aan steeds steiler wordt en na ongeveer vier uur bereik je de top en ben je getuige van een unieke speling van de natuur. Geniet van de zon als deze de berg en het omliggende gebied in een bijzonder licht zetten. Het vroege opstaan en de steile klim ben je dan direct vergeten!

Sri Lanka hike uitzicht


riksja sri lankaBovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Riksja Sri Lanka, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf Sri Lanka verkennen? De reisspecialisten van Riksja Sri Lanka hebben zelf door het land gereisd en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>