Alles wat je moet weten over TV kijken in het buitenland

Als je op vakantie of in het buitenland bent is het soms fijn om voor de buis te kunnen hangen. Bijvoorbeeld als het slecht weer is of na een lange dag vol activiteiten. Tv kijken gaat in het buitenland ietsje anders dan in Nederland. We vertellen je hoe het in zijn werk gaat aan de hand van vier veelgestelde vragen.

1. Hoe kun je televisie kijken in het buitenland via internet?

Sinds 2018 kun je in EU-landen via live tv naar dezelfde films, series en programma’s kijken als thuis. Door nieuwe Europese regels mogen providers hun apps niet meer blokkeren in het buitenland. Dit betekent dat je in alle Europese Unie landen waar en wanneer jij wilt naar content van streamingdiensten kunt kijken. Hier heb je natuurlijk wel een goede verbinding of wifi voor nodig.

televisie kijken

2. Kun je in het buitenland tv kijken zonder dataverbruik?

Als je via 4G of 5G online kijkt in het buitenland kost het je de nodige data. Hierdoor kan je databundel snel opraken en dat kan extra (hoge) kosten met zich meebrengen. Lees hier onze blog over gratis dataroaming in de Europese Unie. Als je dit wilt voorkomen kun je beter kijken via wifi. Als je helemaal niet afhankelijk wilt zijn van het internet, kun je het beste televisie kijken via satellietverbinding.

Satelliet tv kijk je via de schotel. Deze moet je wel zelf aansluiten. Je krijgt over het algemeen toegang tot een groot aantal zenders. Maar je hebt dus niet alle televisiezenders tot je beschikking en kunt niet online tv, series of films kijken.

3. Kun je Nederlandse tv-zenders ontvangen in het buitenland?

Je kunt Nederlandse televisie kijken in het buitenland door een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Met zo’n netwerk zorgen verschillende servers ervoor dat de verbinding via een ander land laten gaat. Hierdoor denkt de website die je bezoekt dat je in hetzelfde land bent als waar de VPN-server staat. Zo kun je regionale blokkades omzeilen. Let wel bij het kiezen van een VPN op de internetsnelheid, zodat je geen last hebt van haperend beeld.

tv kijken buitenland

4. Is televisie kijken gratis in het buitenland?

Via satellietverbinding kun je in het buitenland bepaalde zenders gratis ontvangen. Als je alle zenders en streamingdiensten wilt ontvangen heb je een abonnement nodig. De prijs van het abonnement hangt af van welke internet en tv aanbieding de provider heeft. In sommige gevallen kun je met een VPN gratis kijken. Maar voor de meeste VPN’s moet je betalen. Wat je nodig hebt en hoeveel je moet betalen hangt dus af van waar je in het buitenland naar wilt kijken.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>