Backpacken met vergoeding buitenland in je tas

Via je zorgverzekering ben je in Nederland verzekerd van goede zorg. Maar wist je dat je ook tijdens jouw onvergetelijke avontuur in Zuid-Amerika of Azië kunt rekenen op vergoeding van medisch noodzakelijke zorg?

Of je nu met je rugtas de wonderlijke natuur van Thailand gaat ontdekken of een once-in-a-lifetime bezoek aan de verborgen Incastad Machu Picchu hebt uitgestippeld, dankzij je zorgverzekering ga je gewoon goed verzekerd op reis. Controleer voor vertrek of jouw verzekering aansluit op jouw bestemming, reis en wensen en maak van je wereldreis een werelds avontuur.

Wereldwijd verzekerd met jouw zorgverzekering

Met je zorgverzekering ben je wereldwijd verzekerd voor spoedeisende en noodzakelijke hulp. Je hebt recht op de zorg die wettelijk is vastgelegd in het land waar je verblijft. En de bijbehorende vergoeding zoals opgenomen in de voorwaarden van je basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat jouw zorgverzekeraar uitgaat van wat een eventuele behandeling in Nederland kost. Dit kan in bepaalde gevallen voor flink wat extra kosten zorgen. Gezondheidszorg in verschillende Zuid-Amerikaanse landen, maar bijvoorbeeld ook Japan, is een stuk duurder dan in Nederland. Het is dus mogelijk dat je naast je vergoeding in het buitenland voor zorg zelf een fors deel van de zorgkosten moet betalen, afhankelijk van de behandeling. Geplande zorg valt niet onder de vergoeding.

Je zorgverzekering keert uit wat een eventuele behandeling in Nederland kost

Gezondheidszorg in Japan is over het algemeen een stuk duurder dan in Nederland, al hangt het af van de ingreep

Vergoeding ziektekosten buitenland verhogen

Voor wie zich ook voor de meerkosten van medische zorg in het buitenland wil verzekeren, zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking. Daarmee is medische zorg over de grens nog ruimer gedekt. Dit is een aanvulling op de vergoeding ziektekosten buitenland waar je vanuit de basisverzekering recht op hebt. De kosten van medisch noodzakelijke zorg worden met deze uitgebreide dekking volledig gedekt. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten bij je reisverzekering. Belangrijk om te weten is dat een aanvullende dekking bij je zorgverzekering een ruimere, meer complete dekking en vergoeding biedt.

Langdurig verblijf in het buitenland

Ga je eindelijk die langverwachte wereldreis maken, voor langere tijd in het buitenland werken of van je pensioen genieten in een ander land? Als je langdurig niet in Nederland verblijft, kan dit gevolgen hebben voor je zorgverzekering. Daarom is het slim om van tevoren je zorgverzekeraar te informeren over je plannen, zodat je zeker weet dat jij goed verzekerd bent en niet onnodig te veel betaalt. Ga je minder dan drie jaar op reis, dan blijf je via je Nederlandse basisverzekering verzekerd van zorg. Op het moment dat je in het buitenland gaat werken, kan dit directe gevolgen hebben voor je vergoeding in het buitenland. Controleer daarom voor vertrek of je jezelf wel of niet moet verzekeren voor ziektekosten in het land van bestemming.

Vergoeding buitenland voor vaccinaties

Voor veel landen in Zuid-Amerika en Azië geldt dat je je ruim voor vertrek moet laten inenten tegen infectieziekten. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht, maar vaak gaat het om een aanbeveling. Vaccinaties of geneesmiddelen helpen je tijdens en na een prachtige reis vervelende verrassingen of klachten te voorkomen. Via een aanvullende zorgverzekering worden deze inentingen (deels) vergoed. De maximale vergoeding van preventieve vaccinaties is afhankelijk van de gekozen aanvullende verzekering. Check voordat je op reis gaat dus altijd welke inentingen worden aangeraden voor de landen die je bezoekt en kies voor een zorgverzekering, die hier rekening mee houdt. Zo houd je meer geld over voor leuke dingen!

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>