Alles wat je moet weten over het aanvragen van een eTA Canada

Ben je van plan om de komende periode naar Canada af te reizen? Houd er in dat geval rekening mee, dat je vooraf een eTA voor Canada moet regelen. In dit artikel vertellen we je meer over het aanvragen hiervan, de noodzaak van een eTA voor Canada, enzovoorts. Door je goed voor te bereiden op je reis naar Canada, vertrek je met een gerust hart aan deze prachtige reis!

eTA naar Canada nodig sinds 15 maart 2016

Het aanvragen van een eTA voor Canada is sinds 15 maart 2016 verplicht geworden. In het verleden was het ook zonder eTA Canada mogelijk om naar of via het land te reizen. Onder een eTA verstaan we een Electronic Travel Authorization, wat je toestemming geeft om naar Canada te reizen. Ook wanneer je met je vlucht naar een andere bestemming in Canada landt, is het verplicht om zo’n eTA aan te vragen. Het aanvragen van een eTA voor Canada is niet gratis, maar kost je 7 Canadese dollars.

Om te voorkomen dat je te laat bent met het aanvragen van je eTA voor Canada, is het verstandig dit in ieder geval 72 uur voor vertrek te doen. Het aanvragen van een eTA kan via de officiële website van de vertrekker van deze bewijzen, als ook via een Nederlandse website. Het voordeel van een Nederlandse verkoper, waarvan Visumbuitenland.nl een voorbeeld van is, is het feit dat je met iDeal kunt betalen. Ideaal wanneer je geen creditcard gebruikt! Houd er rekening mee dat er servicekosten in rekening kunnen worden gebracht. Hier kan je overigens allerlei visums, eTA’s en ESTA’s aanvragen.

Verschil eTA en visum voor Canada

Soms wordt gedacht dat een eTA voor Canada hetzelfde is als het aanvragen van een visum. Dit is echter niet correct! Wanneer je minimaal zes aaneengesloten maanden in Canada verblijft of wanneer je in dienst wilt treden bij een Canadese werkgever, heb je naast een eTA ook een visum nodig. Je hebt geen visum voor Canada nodig, als je korter dan zes aaneengesloten maanden in Canada blijft, als je naar Canada reist voor een korte zakenreis, een familiebezoek of een vakantie en niet wanneer je over een geldig retourticket naar en vanuit Canada beschikt. Een eTA is alleen aan te vragen in landen zonder visumplicht, waar Nederland en België voorbeelden van zijn. In andere landen is het aanvragen van een eTA niet mogelijk en dien je een visum aan te vragen.

Ook geldt een eTA voor Canada niet, wanneer je op een andere wijze dan per vliegtuig naar Canada reist. Denk bijvoorbeeld aan een boottrip, een reis per auto vanuit een ander land in Noord-Amerika, enzovoorts. Ook in deze situatie dien je een visum voor Canada aan te vragen. Er zijn verschillende soorten visa aan te vragen voor een bezoek aan Canada. Kijk op internet wat de verschillen tussen deze visa zijn, om te bepalen welk Canadees visum jij nodig hebt.

Canada

Geldigheid eTA

De eTA voor Canada is na het aanvragen hiervan vijf jaar geldig. Let op, dit is vanaf het moment van uitgifte van de eTA en niet vanaf je eerste gebruik hiervan! Het is door deze relatief lange geldigheid zodoende niet noodzakelijk om het reisbewijs meerdere keren aan te vragen, als je bijvoorbeeld regelmatig een bezoek aan familie in Canada brengt. Er is echter nog een uitzondering op deze regel. Wanneer je paspoort eerder verloopt dat je eTA voor Canada, dan vervalt ook je eTA al binnen deze vijf jaar. Bij een nieuw paspoort moet namelijk ook een nieuwe eTA worden aangevraagd! Het kan om deze reden slim zijn om je paspoort te verlengen, voordat je een nieuwe eTA bestelt. Zo voorkom je dat je binnen een korte periode twee eTA’s voor Canada aan moet vragen.

informatie over eTA Canada aanvragen

Aandachtspunten bij het aanvragen van je E(S)TA

Zoals eerder in dit artikel ook al werd aangehaald, is het verplicht om een visum aan te vragen wanneer je voor minimaal zes aaneengesloten maanden in Canada verblijft. Een eTA aanvragen voor Canada is in zo’n geval niet voldoende. Houd er daarbij rekening mee dat je ESTA voor Amerika slechts twee jaar geldig is, terwijl een eTA voor Canada een geldigheidsduur van vijf jaar heeft. Mits je in deze periode geen nieuw Nederlands of Belgisch paspoort aanvraagt. Zou je dit wel doen, dan vervalt de geldigheid van je eTA voor Canada per direct. Bij een nieuwe vlucht dien je de eTA voor Canada te actualiseren met de nieuwste details over je reis naar Canada.

Houd er rekening mee dat je bij een overstap in Canada een eTA moet bezitten, bijvoorbeeld voor een doortocht naar de Verenigde Staten of een ander Noord-Amerikaans land. Zelfs wanneer je verder geen bezoek aan Canada gepland hebt! Voor zo’n eTA betaal je 7 Canadese dollars, als je deze rechtstreeks via een Canadese aanbieder bestelt. Via een Nederlandse verkoper komen er nog administratiekosten bovenop deze 7 Canadese dollar. Een voordeel is echter dat je een Nederlandse uitleg krijgt en met iDeal kunt betalen. Pas hierbij goed op de betrouwbaarheid van verkopers. Niet iedere verkopende partij is volledig te vertrouwen.

Tot slot is het erg belangrijk om ruim voor je vertrek naar Canada een eTA aan te vragen! Zo voorkom je dat je deze te laat ontvangt en daardoor je vlucht mist of om moet boeken. Het wordt aangeraden om dit zeker 72 uur voor vertrek te doen.

Wil jij ook op reis naar Canada?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Canada in de reisshop.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>