Alles wat je moet weten over het aanvragen van een visum Turkije

Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse toeristen richting het warme Turkije, om hier te genieten van hun vakantieperiode. De een kiest voor een rondreis of een bezoek aan de hoofdstad, anderen gaan voor een all-inclusive vakantie aan de kust. Een vakantie naar Turkije vergt meer voorbereiding dan een vakantie naar landen als Spanje of Frankrijk. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Weet jij wat je voor een vakantie in Turkije geregeld moet hebben voor vertrek?

Vereisten voor een visumaanvraag Turkije

Doordat Turkije niet tot de Europese Unie behoort, is het verplicht om voor je vertrek naar Turkije een visum aan te vragen. Tot 1 november 2014 kon een visum voor Turkije aanvragen bij aankomst op de luchthaven. Helaas is deze regelgeving veranderd en moet het visum al in Nederland zijn aangevraagd. Zonder visum is het niet mogelijk om Turkije binnen te komen. Het kan je daarbij een prettig gevoel geven om dit in Nederland te regelen, zodat je zorgeloos aan je vakantie kunt beginnen. Je hebt bij het aanvragen van een Turks visum de keuze tussen een digitaal visum, ook wel e-visum genoemd, en een papieren visum. Meer informatie over een visum Turkije aanvragen lees je in dit artikel.

Houd er rekening mee dat een (e-)visum voor Turkije persoonsgebonden is. Wanneer je met je gezin richting Turkije vertrekt, is het belangrijk om voor ieder gezinslid een (e-)visum aan te vragen. Zelfs wanneer je kind nog een baby is, of nog op het reisdocument van een van de ouders staat.


Turkije

Wat zijn de voordelen van een e-visum?

Aan het aanvragen van een e-visum voor Turkije zitten verschillende voordelen, ten opzichte van een papieren visum. Het grootste voordeel is dat het aanvragen van een digitaal visum voor Turkije veel minder tijd en moeite kost, dan de aanvraag van een papieren visum. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding! Een ander voordeel van een e-visum ten opzichte van een papieren visum, is dat een e-visum goedkoper is. Zo houd je geld over voor je verblijf in Turkije.

Hoe vraag je een e-visum aan?

Het aanvragen van een e-visum voor een bezoek aan Turkije is heel eenvoudig. Bij diverse visumbureaus word je de mogelijkheid geboden om dit visum direct online te bestellen. Na het invullen van het aanvraagformulier kun je onder meer met iDeal, Bancontact en MisterCash betalen. Nadat de betaling voltooid is, worden je gegevens door de aanbieder van het e-visum voor Turkije gecontroleerd en ontvang je deze doorgaans binnen 24 uur per e-mail. Houd rekening met het risico op vertragingen tijdens het aanvragen van een e-visum voor Turkije. Zorg er om deze reden voor dat je het visum ruim voor vertrek hebt aangevraagd!

visum voor Turkije aanvragen

Is een e-visum verplicht?

Wanneer je naar Turkije reist is een e-visum aanvragen niet per definitie verplicht. Zoals eerder in dit artikel werd aangehaald, kun je in plaats van een e-visum ook een papieren visum voor Turkije aanvragen. Het proces van een papieren visum aanvragen duurt echter aanzienlijk langer, dan het proces van een e-visum aanvragen. Daarbij is het aanvragen binnen enkele minuten voltooid, wanneer je dit via het internet doet. Visum aanvragen via bijvoobeeld VisumBuitenland.nl is razendsnel.

Paspoort geldig voor visum Turkije

Levertijd e-visum Turkije

De aanvraag van een e-visum voor Turkije kun je op ieder moment van de dag in gang zetten. Je vult hier een online formulier voor in, waarna je gegevens door de vertrekker van deze e-visums gecontroleerd worden. Wanneer de gegevens in orde zijn, zal de verstrekker het e-visum direct toesturen. Het gehele proces neemt over het algemeen zo’n 24 uur in beslag. Houd hier rekening mee als je van plan bent om naar Turkije te reizen! Doordat de website tijdelijk offline kan zijn of er andere technische fouten kunnen opspelen, is het raadzaam om niet te lang te wachten met de aanvraag van een e-visum voor Turkije. Door ruim voor vertrek een visum aan te vragen, weet je zeker dat je met een gerust hart aan je reis naar Turkije kunt beginnen!

Op het moment dat het e-visum van kracht is gegaan, is deze nog 180 dagen geldig. Let wel, dit geldt alleen voor mensen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor andere nationaliteiten kan deze geldigheidsduur anders zijn.

Istanbul

Spoedvisum voor Turkije

In sommige gevallen wil je met spoed naar Turkije kunnen afreizen. Denk aan een situatie waarbij je familieleden in nood of plotseling ernstig ziek zijn, een situatie waarbij je vergeten bent om een e-visum of papieren visum aan te vragen, enzovoorts. In deze situaties kun je voor het aanvragen van een speciaal spoedvisum voor Turkije kiezen. Een spoedvisum is een speciaal soort e-visum, die sneller geleverd kan worden. Visumbureaus bieden deze spoedvisums voor Turkije ook in de weekenden aan.

Houd er rekening mee dat er aan de aanvraag van zo’n spoedvisum extra kosten verbonden kunnen zitten. Daarbij is het in dit geval van groot belang dat je de ingevoerde gegevens in het aanvraagformulier meermaals op fouten controleert.

Alvast een hele fijne vakantie in Turkije!

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>