Kenia heeft alles

Reizen doen de meeste reizigers om een nieuwe cultuur te ontdekken, te ervaren hoe mensen anders leven dan wij, je te verbazen over een natuur die totaal anders is dan ons polderlandschap en vaak om even uit te rusten, bij voorkeur op een strand onder de palmen. In Kenia kan dat allemaal!

Je kunt een paar dagen optrekken met de Masaï die je laten zien hoe ze wonen en jagen, gaat op safari in de bijzondere wildparken en wisselt het relaxen op de stranden af met zeiltochten langs verlaten baaien. We zetten hieronder tips op een rijtje voor een afwisselende reis, waar het allemaal in zit.

Eeuwenoude levenswijze

In het Engelstalige Kenia is het makkelijk contact maken met de bevolking; je wordt met een brede glimlach begroet en de kinderen zijn heel nieuwsgierig naar die bleke nieuwkomers. Vind je het leuk om eens van dichtbij te zien hoe de Afrikaanse stammen al honderden jaren op dezelfde manier leven, reis dan af naar het gebied van de Masaï, waar je een paar dagen met de krijgers kunt optrekken.

Er worden honderden toertjes aangeboden waar je een hoop entreegeld betaalt om een voor toeristen opgetrokken dorpje te bekijken, maar …, als je wat verder zoekt, vind je ook nog authentieke manieren om de levensstijl van de Masaï mee te maken. De lokale contactpersoon van de reisorganisatie Riksja Kenia heeft zelf een aantal jaar bij de Masaï gewoond en de bewoners van zijn dorp waren bereid een samenwerking aan te gaan. Hun leven is niet voor de show, maar de dagelijkse realiteit. Ze nemen je mee als ze hun vee hoeden en leren je over de natuur waar ze intensief mee samenleven. Hier sta je aan de bakermat van de Keniaanse cultuur.

Kenia heeft alles

Rode olifanten

De natuur in duiken en wildlife spotten is voor velen een van de belangrijkste redenen om naar Kenia af te reizen. De Masaï Mara is het grootste park en wordt vaak ook het mooist gevonden. Met zijn vele katachtigen is het park zeker je bezoek waard, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. In het Tsavo park alleen al, heb je de kans om alle dieren uit de ‘Big Five’ (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel) te spotten tussen de baobabbomen en acaciastruiken. Het rode stof is kenmerkend voor de savanne van dit park en je zult zien dat de olifanten een rode gloed hebben door het zand dat ze over zichzelf spuiten. Behalve de ‘Big Five’ vind je krokodillen, nijlpaarden en vele watervogels in dit park.

Olifanten in het Tsavo park

Olifanten in het Tsavo park

Pootjebaden in de Indische Oceaan

Het Tsavo park is bovendien heel handig gelegen als je na je bezoek aan de natuur en wilde dieren wilt doorrijden naar een tropisch strand. Op vijf uur rijden ligt Diani beach, een sprookjesachtig stukje kust, waar ieder plaatje dat je schiet het goed zou doen als screensaver: poederzacht wit koraalzand, een turkooizen zee en palmen die afgewisseld worden met de rieten parasols. ’s Avonds gaat het strandleven gewoon door en dineer je op het strand, met je voeten in het zand en de vangst van de dag op je bord.

Wil je je reis wel graag aan de kust afsluiten, maar ben je op zoek naar iets anders dan anders, reis dan naar Lamu. Op dit eiland rijden geen auto’s, maar wordt je bepakking door ezels naar je hotel gebracht. Reken hier niet op beach resorts – hoewel ook hier de witte stranden prachtig zijn – maar op historische huizen die tot hotel zijn omgebouwd, met respect voor de Swahili stijl. Het plaatsje zelf, met zijn sierlijk versierde deuren is de moeite waard om te bekijken, maar als je toe bent aan ontspannen, kun je vanaf hier prachtige zeiltochten maken. Je gaat op zoek naar verlaten stranden, kunt lekker zwemmen en als je wilt ook vissen. De verse vangst wordt direct op de barbecue gegooid…

Deze afwisselende bestemmingen en nog veel meer kun je zelf bezoeken met de reizen van Riksja Kenia en Tanzania, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Aan de hand van bouwstenen stel je zelf je individuele rondreis samen. Hierbij krijg je hulp van ervaren reisspecialisten die zelf ook in Kenia zijn geweest en je adviseren uit eigen ervaringen.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>