Halloween in Londen

Ik hoef Londen amper voor te stellen. De stad van de Big Ben, het shoppen en de high tea is een geliefde trekpleister voor menig stadshopper. Maar bezocht je de stad wel eens in de herfst? Het seizoen van donkere wolken, wind en Halloween?

Londen in de hersft

De herfst is mijn favoriete seizoen. Het is niet meer te warm voor lange wandelingen, je zweet je geen ongeluk met die rugzak op je rug en alles is zo sfeervol. Het ideale seizoen voor een citytrip!

De Stad

Londen heeft, als stad, behoorlijk wat bloederige verhalen in zijn geschiedenis. Iets waar ze graag gebruik van maken. Denk maar aan de London Dungeons, of de recente tv-serie Dracula, die in Londen gefilmd werd. Dus waarom geen griezel-citytrip naar Londen? Reishonger zet de toppers alvast op een rijtje voor jou.

Ghost Walks

Nu men meent te weten wie Jack the Ripper eigenlijk was, is deze illustere 19e eeuwse seriemoordenaar weer hot news. In het centrum Londen kan je een wandeling maken, bijvoorbeeld in het schemerduister, langs de plaatsen waar Jack the Ripper zijn slachtoffers maakte. Je volgt zijn bloedspoor door het White Chapel District als een ware, victoriaanse speurder.

Is Jack the Ripper niet helemaal je ding? Ga dan op wandel met Sweeney Todd, de demonische barbier die al dan niet echt bestaan heeft.

Halloween in Londen

Fancy Dress

Ben je van plan het eigenlijke Halloweenweekend naar Londen te reizen, zoek jezelf dan al maar een griezelige outfit voor een nachtje uit. Heel wat clubs bieden een nachtje dansen in Halloween-thema aan. Sommige daarvan, zoals The Mansion: Halloween Ball, kondigen hun locatie pas op het laatste nippertje aan en dat enkel aan hen die een ticket hebben. Spannend!

Highgate Cemetry

Minder gekend is het Highgate Cemetry. Dit victoriaans kerkhof wordt door de straat Swain’s Lane in twee gedeeld: het westelijke en het oostelijke kerkhof. Deze toentertijd moderne begraafplaats werd immens populair, waardoor iedereen die iets betekende in Londen, daar moest en zou begraven worden. In een mum van tijd werden er dan ook gotische mausoleums, graven en siergraven opgetrokken. Het kerkhof werd zo mooi dat er vaak gewandeld werd, en naar het schijnt zou Bram Stoker zijn inspiratie voor Dracula in Highgate Cemetry gevonden hebben.

Highgate Cemetery

Tegenwoordig is het kerkhof, met zijn victoriaanse sfeer, eerder een wilde tuin. De natuur eiste terug wat van haar was en overwoekerde de graven met klimop en steenkruid. Werkelijk prachtig. Ideaal voor een kippenvel-wandeling zonder toeristen om je heen.

Bovendien zou er een vampier op het kerkhof huizen. In de jaren 70, erg recent dus, was men er van overtuigd dat er een vampier op Highgate Cemetery woonde. Er werden geesten gezien en dode, bloedeloze vossen gevonden. Berichten in de media zweepten vampierjagers op, tot een van hen, genaamd Farrant, gearresteerd werd voor het beschadigen van graven, het opgraven en met een staak doorboren van zogenaamde vampiers.

De Highgate Vampier werd dus nooit gevat.

Highgate

Om het Highgate Cemetry te bezoeken, kijk je best even hier.

Om een Ghost Walk te maken, klik je hier en hier.

Laatste berichten van Lotte (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>