Roadtrip Engeland

Nogal onwennig voelt het. Daar zit je dan op de bijrijder plek, maar toch achter het stuur. Alle witte pijlen op de weg wijzen naar links. Weer grijp je vluchtig met je linkerhand naar die vervloekte pook, waarna de versnellingsbak weer luid tanden poetst. En als je richting aan wilt geven, gaan ineens de ruitenwissers aan de gang. Sputterend komt de auto in beweging, terwijl de trottoirband steeds dichterbij komt. Zijn de wegen in Engeland nu zo smal?

Wist je dat je ook gewoon met je eigen auto een rondreis in Engeland kunt maken? DFDS regelt het allemaal voor je.

links rijden

Links rijden valt best mee

Blauwe vinvis

Eén van de zusterschepen King Seaways of Princess Seaways ligt in IJmuiden al op je te wachten, stevig verankerd met vuistdikke staalkabels. In je eigen auto rijd je halverwege de middag vanaf de kade haar blauwe buik in. Even parkeren en vakantie is begonnen. Langzaam verdwijnt het vasteland uit het zicht en dient de open zee zich aan, waar de cruiseferry zich natuurlijk als een vis in het water voelt.

Langzaam verdwijnt het vasteland uit het zicht en dient de open zee zich aan

Langzaam verdwijnt het vasteland uit het zicht en dient de open zee zich aan

Avontuur

Als je de slaap uit je ogen hebt gewreven en door de patrijspoort naar buiten tuurt zie je contouren van Newcastle al liggen. Nog even een ontbijtje voordat het signaal ‘disembark’ wordt gegeven. Zorgeloos en vol vertrouwen draai je de linker weghelft op. Het begin van een rondreis door Noord-Engeland en Schotland, vol historie, cultuur en natuur. DFDS heeft de accommodaties geregeld, voor de rest; it’s up to you! Overigens niet zo maar wat hotels, maar ware kastelen. Zo overnacht je de eerste twee nachten in Lumley Castle.

Lumley Castle

Lumley Castle

Slapen in kastelen

Vervolg je weg naar Atholl Palace, een prachtige rit richting het hart van Schotland. Ook hier slaap je twee nachten in een kasteel. Rijd een rondje om het meer van Loch Ness, dat toch echt meer is dan alleen de verstopplaats van Nessie. Beklim de Ben Vrackie, hike rondom Loch Faskally, maak fantastische tochten te paard of ga paragliden. De laatste twee nachten slaap je natuurlijk weer in een kasteel, vlakbij het historische Edinburgh.

Ontbijt met prachtig uitzicht

Ontbijt met prachtig uitzicht

Het valt best mee

Als je op de achtste dag Newcastle weer binnen rijdt, besef je dat het autorijden reuze meeviel. En de beste manier is om Engeland en Schotland te verkennen. Nog een ontspannen nacht op zee om vervolgens de volgende uitgerust in de haven van IJmuiden weer aan te komen. En daarna wel rechts rijden.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>