Citytrip Londen tijdens Pasen

Nederlanders kiezen massaal voor een citytrip naar Londen tijdens Pasen. Londen net als rondom Valentijnsdag geliefde bestemming voor het paasweekend.

Londen geliefd tijdens Pasen

Nederlandse reizigers kiezen voor een verblijf tijdens Pasen dit jaar veelal voor een stedentrip naar Londen. Tijdens afgelopen Valentijnsweekend was de Britse hoofdstad ook al favoriet onder de Nederlanders. Voor het aankomend Paasweekend streeft Londen wederom andere citytrip-bestemmingen voorbij. Wat landen betreft blijven de Verenigde Staten en Nederland, net als vorig jaar, de populairste Paasbestemmingen onder de Nederlanders. Dit blijkt uit data van Expedia, één van ‘s werelds grootste full-service online reisbureaus.

Weekend in Londen met Pasen.

Londen net als rondom Valentijnsdag geliefde bestemming voor aanstaand Paasweekend.

Veelzijdige citytrip-bestemmingen

Naast Londen bestaat de top-3 ranglijst van favoriete steden tijdens komend Paasweekend uit de populaire en veelbezochte steden New York en Parijs. Vergeleken met vorig jaar lost Londen dit jaar New York af op de nummer één positie en is Parijs weer terug in de top-3. Daarnaast staan er dit jaar enkele nieuwkomers in de top-10 lijst, zoals Praag, Milaan en het zonnige Bangkok. Verder winnen onze eigen Nederlandse steden aan populariteit en is niet alleen Amsterdam, maar ook Rotterdam dit jaar in trek. De top-3 steden van dit jaar staan bekend als veelzijdige citytrip-bestemmingen en bieden ook voor een wat minder groot budget voldoende mogelijkheden voor onder andere sightseeing, het bezoeken van verrassende musea, trendy buurten en/of een lang weekend op koopjesjacht.

pasen vieren in Londen

De top-10 favoriete steden van Nederlanders tijdens Pasen dit jaar ziet er in vergelijking met vorig jaar als volgt uit:
top 10 favoriete steden

Pasen in eigen land blijvend in trek

Gekeken naar de populairste landen tijdens Pasen, staan ook dit jaar de Verenigde Staten weer op nummer één. Daarnaast brengen Nederlanders komend Paasweekend graag in eigen land door, onder andere om onze eigen paastradities bij te kunnen wonen, zoals het zoeken van paaseieren of het bekijken van het grootste Paasvuur van Nederland. Verder bevat de top-10 lijst grotendeels dezelfde bestemmingen als vorig jaar, hoewel daarin Japan dit jaar heeft plaatsgemaakt voor de culturele rijkdom van Indonesië. Het authentieke Italië en Thailand met zijn tropische eilanden en prachtige tempels zijn opvallende stijgers in de top-10 lijst voor het weekend van 27 en 28 maart aanstaande.

paasparade in New York

Tijdens Pasen vindt traditioneel de Easter Parade op Fifth Avenue in New York plaats.

De top-10 favoriete landen van Nederlanders tijdens Pasen dit jaar ziet er in vergelijking met vorig jaar als volgt uit:
top 10 favoriete landen

René Nieuwmans, Head of Commercial Benelux bij Expedia, zegt hierover:

“We zien dat Londen opvallend vaak in trek is de laatste tijd. Tegelijkertijd is de VS populair, blijft ons eigen land geliefd en zien we ook andere bestemmingen in opkomst komen tijdens dit Paasweekend. Een gevarieerd beeld dat niet geheel vreemd is, omdat veel bestemmingen te bezoeken zijn voor een laag budget. Niet alleen wat activiteiten betreft is er op budgettair gebied veel mogelijk, maar je bespaart ook geld door vlucht en accommodatie tegelijk te boeken. Geld dat je tijdens je reis kunt besteden aan een geweldige activiteit of een lekker diner.”

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>