Maak je een rondreis door Zuidwest-Amerika? Plan dan zeker een tussenstop in het plaatsje Page. Je vindt hier een heel bijzonder uitzichtpunt, spectaculaire rotsformaties én het kleine broertje van de Hoover dam. Reis mee naar Antelope Canyon, Horseshoe Bend en de Glen Canyon dam!

#1 Antelope Canyon

Antelope Canyon bestaat uit twee delen, Upper en Lower. Hoewel ze beiden heel mooi zijn en beiden in de omgeving van Page liggen, liggen ze mijlenver uit elkaar.

Belangrijk: welke van de twee canyons je ook kiest, reserveer op tijd! Een bezoek is alleen met een gids mogelijk. De tours zijn enorm populair en kunnen snel volgeboekt raken.

Antelope Canyon in Page, Verenigde Staten

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon staat bekend om de light beams. Dit zijn lichtstralen die op een bijzondere manier door de canyon schijnen. Dit gebeurt alleen op bepaalde tijdstippen. De Upper Canyon wordt het drukst bezocht. De canyon is slechts 90 meter lang, maar wel gelijkvloers en daardoor makkelijk toegankelijk. Je kunt niet rechtstreeks naar de canyon rijden. Vanaf het startpunt van de tour wordt je nog circa 20 minuten over een hobbelige weg vervoerd.


Van een bezoek aan de Antelope Canyon in Page zul je geen spijt krijgen!

Lower Antelope Canyon

Zelf koos ik voor een bezoek aan Lower Antelope Canyon. Deze is 400 meter lang. Vanaf de parkeerplaats, waar je de gids ontmoet, is het maar een klein stukje lopen. Je daalt in de canyon af via een lange, smalle trap. De vormen in de oranjerode canyon zijn fantastisch. De rotsformaties zijn spectaculair en lijken op niets wat ik eerder heb gezien. Je loopt langs nauwe doorgangen, waardoor het bijna spannend is welke rotsformaties je om de hoek opwachten. Het licht werpt bijzondere schaduwen op de rotsen, waardoor je steeds foto’s blijft maken. Doordat de canyon redelijk lang is, heb je voldoende tijd voor mooie shots.

Lower Antelope Canyon in Page

Bezoek Lower Antelope Canyon – praktische informatie
 • Er zijn twee bedrijven die tours aanbieden: Dixie Ellis en Ken’s Tours. Ik heb geen verschillen tussen deze twee bedrijven kunnen ontdekken. Ze liggen ook naast elkaar op de parkeerplaats waar de tour start.
 • Ter plaatse betaal je nog $8 per persoon (cash) voor een Navajo Nation Permit Fee. De canyon ligt namelijk in het grondgebied van de Navajo indianen.
 • Neem een plastic tas of doek mee om je camera te beschermen tegen het stof en zand
 • Draag dichte schoenen en géén witte kleren. Je loopt namelijk door los, rood zand.
 • Door de lagere ligging kan het in de canyon kouder zijn dan boven de grond.
 • De Lower Antelope Canon ligt op ongeveer een kwartier rijden vanaf Page. Volg vanaf Page de Highway 98 in de richting van Navajo Generating Station Power Plant. Sla linksaf bij de afslag naar Antelope Point Marina (N22B). Hierna zie je de parkeerplaats vanzelf liggen aan je linkerhand

Uitzichtpunt Horseshoe Bend in Page is rond zonsondergang extra mooi

#2 Horseshoe Bend

De kans is groot dat je Horseshoe Bend wel eens hebt gezien, ook al ben je er nog nooit geweest. Deze haarspeldbocht in de Coloradorivier is namelijk enorm fotogeniek. De turbulente rivier maakt hier een extreme bocht van 270 graden. De natuur heeft er 20 miljoen jaar over gedaan om dit spektakel te creeren, maar het resultaat mag er zijn. Vanaf het uitkijkpunt op 305 meter hoogte is het alleen maar genieten. Ik vond dit een van de mooiste uitzichtpunten tijdens mijn rondreis Zuidwest-Amerika.

Horseshoe Bend in Page, Amerika

Bezoek Horseshoe Bend – praktische informatie:
 • Tussen 12:00 en 14:00 uur staat de bocht helemaal in de zon. Je hebt dan tijdens het fotograferen geen last van schaduwen in de canyon. De zonsondergang is er ook erg mooi.
 • Horseshoe Bend ligt aan Highway 89 South, zo’n 6 km van Page. Rijd vanuit Page via Interstate 89 in zuidelijke richting. Volg deze weg tot circa 1 mijl voorbij de kruising met Interstate 89. Aan de rechterkant begint dan de korte, goed aangegeven zijweg. Hier is een parkeerplaats.
 • Vanaf de parkeerplaats loop je via een zanderig pad omlaag naar het 1,2 km verderop gelegen uitkijkpunt. De terugweg vergt enige inspanning, omdat je omhoog loopt door los zand.
 • Onderweg is er nergens schaduw, waardoor het flink warm kan worden. Neem dus wat water mee voor onderweg en eventueel ook wat te eten.  Het is een prachtige plek voor een picknick!

De Glen Canyon dam is het kleine broertje van de Hoover dam vlakbij Las Vegas

#3 Glen Canyon dam

De Glen Canyon dam bij Page is ‘het kleine broertje’ van de bekende Hoover dam. De dam is 216 meter hoog, 475 meter lang en werd in 1963 geopend. Het is een interessant bouwwerk om te zien. Het is dan ook leuk om hier een korte fotostop te maken. Zeker wanneer je, net zoals ik, de Hoover dam bij Las Vegas niet hebt gezien.

Door de bouw van de dam vulde de Glen Canyon, waar de dam naar is vernoemd, zich met water. Dit is tegenwoordig Lake Powell, een groot recreatiemeer. Met een oppervlakte van 33 km2 is Lake Powell één van de grootste aangelegde waterreservoirs van de Verenigde Staten.

De Glen Canyon dam in Page is leuk om even te bekijken, zeker als je de Hoover dam niet hebt gezien

Bezoek Glen Canyon Dam – praktische informatie:
 • Kom je vanuit de richting van de nationale parken Zion of Bryce naar Page? Dan rijd je sowieso langs de dam op weg naar Page
 • Vanuit het plaatsje Page is het ongeveer 5 minuten rijden
 • Er is ook een bezoekerscentrum en er worden rondleidingen gegeven

Bezienswaardigheden van Page, Arizona

Uitvalsbasis: Page, Arizona

Aangezien de drie bezienswaardigheden rond het plaatsje Page liggen, kan het handig zjjn om hier een nacht te verblijven. Page ligt op 2,5 uur rijden van de nationale parken Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon (North Rim). Zelf vertrok ik in de ochtend vanuit Bryce Canyon, waarna ik de hele dag de tijd had voor Lower Antelope Canyon, Horseshoe Bend en de Glen Canyon dam. Als je het niet erg vindt om lang in de auto te zitten, dan zou je dezelfde dag ook kunnen doorrijden naar je volgende bestemming.

Wij sliepen 1 nacht in Quality Inn Lake Powell (die ondanks de naam gewoon in het plaatsje Page ligt). De kamers waren ruim en er was een ontbijt inbegrepen dat voor Amerikaanse begrippen best oké was. In Page zit ook een Walmart. Hier vulden wij onze voorraad drinken en snacks aan en kochten we broodjes en beleg voor zelfgemaakte lunchpakketjes. Rondom de Walmart zitten ook de bekende fastfoodketens. Qua restaurants heb ik in Page geen aanraders ontdekt.

Zou jij een van deze highlights van Page willen bezoeken?

 1. Marian zegt:

  Bij Horseshoeband waarschuwde ik een Chinees meisje geen selfie te maken op haar slippers…. Boos ging ze weg.
  Wat een uitzicht daar! Geweldig , doodeng om over het randje naar beneden te kijken, maar wat een plek om te zijn…
  Page, als je van fotograferen houdt, mooier wordt het niet: die vormen, die kleuren, spectaculair. Wij waren vorig jaar in de upper canyon.
  Prachtig! Wel erg duur, en de gids sommeerde ons snel door te lopen, ook toen de zon plotseling binnen te zien was…. Dat deden we dus niet, het was te mooi voor woorden

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>