Budget vlucht, verblijf en reis?

Veel mensen zetten alles op alles om zo voordelig mogelijk tickets en hotels te boeken voor hun vakantie. Echter worden vaak de kosten op de luchthaven zelf, de versnaperingen onderweg en vervoer naar en van de luchthaven vergeten.

Gelukkig kunnen wij je helpen om ook hierin je stappen kostenbewust te zetten. Want “Ik ga op reis en ik neem mee” is niet alleen belangrijk voor tijdens je verblijf, maar zeker ook tijdens de reis er naartoe. Kortom, je kunt ook wat geld besparen tijdens de reis naar je vakantiebestemming.

Ryanair - budgettips

Vervoer van je huis naar de luchthaven

Er zijn meerdere mogelijkheden om van huis naar het vliegveld te komen; met eigen vervoer, per trein of met de taxi. Bij een grotere afstand tot de luchthaven is vervoer per taxi in veel gevallen de duurste optie. Wel zijn er bij de taxi mogelijkheden om kosten te besparen. Dit is het geval wanneer er tijdig gereserveerd wordt, of wanneer je de taxi met andere reizigers deelt.

Met eigen vervoer richting de luchthaven vertrekken zorgt voor veel flexibiliteit, maar kan ook zorgen voor filestress. Het is belangrijk bij eigen vervoer dat je vooraf je parkeerplaats reserveert. Hiermee voorkom je dat je onnodig veel voor je parkeerplaats betaalt en daarnaast weet je zeker dat je direct kunt parkeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een voordelige parkeerplaats te vinden. Bekijk de volgende pagina’s voor parkeren Schiphol of parkeren Eindhoven airport.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om de trein te pakken. De trein zorgt voor een comfortabel begin van je reis, maar is wel minder flexibel dan de andere twee opties. Zeker wanneer je een vlucht vroeg in de ochtend of in de nacht hebt geboekt. Indien je besluit met de trein richting de luchthaven te vertrekken, is het goed om ogen en oren open te houden. Er zijn namelijk regelmatig kortingsacties bij websites zoals Kruidvat.nl en NS.nl. Deze kortingsacties kunnen je flink wat geld besparen.

Eten en drinken op de luchthaven

Goedkoop eten en drinken op Schiphol is bijna onmogelijk. Een van de beste budgettips is dan ook zelf eten en drinken meenemen, dat is eigenlijk altijd het goedkoopst. Maar er zijn verschillende alternatieven zoals de AH to Go, of een overheerlijke hamburger van de Burger King. Denk er wel aan dat je met drinkflesjes van meer dan 100 ml niet door de douane komt.

Eten en drinken in het vliegtuig

“Gratis” eten aan boord van het vliegtuig wordt steeds minder vanzelfsprekend. Airlines zoals Ryanair en Easyjet doen er alles aan om de prijs van de tickets zo laag mogelijk te houden. Deze lage ticketprijzen houden wel in dat je voor extra’s, waaronder eten en drinken, apart moet bijbetalen. Veel van deze luchtvaartmaatschappijen staan het echter wel toe dat je zelf eten het vliegtuig mee inneemt, alleen mogen dit over het algemeen geen warme dranken zijn. Je kunt dus makkelijk vakantiegeld besparen door na de douane een drankje te kopen en dit te laten sealen. Thuis smeer je een paar boterhammen om zo je budgetvlucht ook echt low budget te laten blijven.

eten-in-vliegtuig

Gadgets voor in het vliegtuig

De meeste reizigers zullen de vlucht naar en van hun bestemming zien als een lange en saaie zit. Vaak loop je op het vliegveld tegen allerhande zaken aan welke de vlucht comfortabeler kunnen maken. Je kunt dan denken aan oordopjes, opblaasbare hoofdkussentjes en tijdschriften. De winkels die deze producten op de luchthaven aanbieden, hebben vaak weinig tot geen concurrentie en rekenen veel geld voor deze gadgets. Ook hierbij geldt dat als je de zaken van tevoren aanschaft, je flink kunt besparen. Winkels zoals Kruidvat, Xenos en HEMA, verkopen het hele jaar door artikelen die je reis meer comfort opleveren. En dat alles tegen een betaalbare prijs!

gadgets-in-vliegtuig

Vervoer van de luchthaven naar het hotel

Je zult het waarschijnlijk al wel eens mee hebben gemaakt: je komt aan op de luchthaven van je bestemming, maar hoe kom ik nu zo snel en goedkoop naar het hotel? Tientallen taxi’s staan klaar om jou als klant naar je hotel te brengen. Hoe vaak komt het dan niet voor dat je uiteindelijk teveel geld betaalt om bij je hotel te komen?

vervoer-luchthaven

Om verrassingen te voorkomen, bieden meerdere luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid aan dit vooraf te organiseren. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen zelf een auto te huren. Dit kun je onder regelen bij websites zoals Cheaptickets of Momondo. Regel je dit van te voren in Nederland, dan bespaar je geld voor een extra drankje in de zon!

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

  1. Het is inderdaad verstandig om je vervoer vooraf al te boeken. Dit heb ik in het verleden ook regelmatig gedaan met taxi’s in het buitenland. Zo hoef je ook nooit lang te wachten wanneer je er net een lange vlucht op hebt zitten!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>