Geld terug bij vertraagde vlucht

Kom je met meer dan drie uur vertraging op je eindbestemming aan, dan heb je vanaf nu recht op een schadevergoeding. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag bepaald. Alleen in extreme omstandigheden kan er een uitzondering in het voordeel van de luchtvaartmaatschappij worden gemaakt. Dit meldt Fok.nl.

rechter

Eerder alleen bij annulering

Tot nu toe kreeg je 250 tot 600 euro compensatie als je vlucht werd geannuleerd. In een proefproces vroegen rechters aan het Europees Hof van Justitie of een vertraging van 22 uur dan ook als een annulering werd gezien. Het antwoord van het Hof was “ja”. Hieruit vloeit nu de nieuwe regeling voort, die recht geeft op geld terug bij een vertraging van drie uur of langer. “Passagiers waarvan de vlucht vertraagd is, lijden ook schade, namelijk tijdverlies. Het zou niet gerechtvaardigd zijn deze passagiers anders te behandelen dan passagiers van vertraagde vluchten,” was de conclusie van het Hof.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>